Annonse

Når mor i familien elsker kråker, gamle bilskilt og trekasser, er det helt naturlig at boligen blir preget av det. Vi har besøkt Caroline Erika Svela og familien sitt helt spesielle hjem på Falnes i Skudeneshavn.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Teaterpedagogen Caroline Erika Svela, som jobber i kulturskolen i Karmøy kommune, elsker nemlig å innrede akkurat slik hun liker det og mannen Gunnar lar kona få utfolde seg. Kråker har vært favoritten så lenge hun kan huske. Til nå har det flyttet 50 ulike varianter av fuglen inn i boligen og Caroline ser ikke bort i fra at det vil komme flere. Det samme gjelder gamle bilskilt som de får tak i under de jevnlige USA-reisene til slektninger i Massachusetts og ikke minst gamle trekasser som det alltid er spennende å jakte etter på loppemarkeder her hjemme.

– Jeg liker godt å finne nye bruksområder til gamle gjenstander. Som dette gamle tannlegeskapet som en gang stod på en institusjon på Dale utenfor Sandnes. Nå gir det plass til vårt fineste servise, smiler Caroline som er utdannet innen kunst og håndverk og gjerne lager sine egne kunstverk.

Gamle skatter
Reiseminner har også høy prioritet hjemme hos familien Svela – det samme har arvegods.
– Det er kjekt å innrede med møbler og ting som har en historie. Det som noen betrakter som søppel, kan vise seg å være en skatt for oss. Gamle trekasser er jo gode eksempler på det, sier Caroline.
Mannen Gunnar innrømmer at han ikke har like stor interesse for interiør og innredning som kona. Men han fant det helt naturlig å gi Caroline en flott gammel trekasse i 30 års gave som han fikk tak i hos en brukthandler.

Setter farge på tilværelsen
Boligen til familien Svela like ved Falnes Kirke utenfor Skudeneshavn, er omgitt av vakker natur. Her kan en spasere ned til sjøen og nyte de herlige maritime omgivelsene. De kjøpte boligen i 2015 og har siden satt inn peis på kjøkkenet og farge på en del av veggene.

– Hele boligen ble totalrenovert og bygget kraftig ut i 2011, så det føltes som å flytte inn i en helt ny bolig. Det eneste vi kjente på at vi trengte mer farger og har siden både malt knallgult på kjøkkenet og ellers flere steder rundt omkring i huset. Det fine med maling er at en skaper forandring på kort tid – så vi ser ikke bort i fra at det vil dukke opp noen nye farger på veggene i løpet av det neste året, smiler Caroline.

Annonse