Annonse

Det var akkurat et slikt hus hun var på jakt etter. En enebolig med et moderne utseende. Vedlikeholdsfritt, passelig stort, god lagringsplass og stort kjøkken og stue. Ikke rart Torill Revheim stortrives i sin nye enebolig i Vassbakkentunet i Sveio.

Eneboligen hun bodde i på Kvednaneset i Sveio var rett og slett blitt for stor. Det ble for mye å holde og altfor stor plen å klippe. Så da hun fikk nyss om at eiendomsutvikler Ole Johan Sveen skulle bygge tre eneboliger sentralt i Sveio sentrum, var hun ikke sen med å ta kontakt.

– Det fine med å komme tidlig inn i byggeprosessen, er at jeg fikk velge både farger og oppgradere valgene inne. Nå er det blitt akkurat slik jeg liker det – lyse farger og praktisk å holde, smiler hun.

Hun flyttet inn i den 99 kvm store eneboligen i september i fjor. Boligen, som er tegnet av Bjarne Harloff i Opus arkitekter, er på ett plan og inneholder to soverom, bad, kjøkken og stue og praktisk vaskerom med egen inngang.

De klassiske møblene som hun er så glad i, ble med i flyttelasset. Kun to nye stoler er blitt kjøpt inn. På veggene i stuen har hun hengt opp litt av den store kunstsamlingen hun har – her finner en blant annet to store fargerike malerier av Britt Boutros-Ghali. Fasaden på eneboligen er kledd med plater som gir den et karakteristisk utseende. Platene er av fiberarmert betong og er vedlikeholdsfrie. På utsiden har Torill valgt å lage en større terrasse som gjør at hun nærmest kan gå rundt hele huset. I front skal det bygges et felles uteområde og det følger også med carport.

– Her er det lettvint å bo, gode solforhold hele dagen og som bonus har jeg fått fin utsikt til Vigdarvatnet. For meg som bor alene, føles det trygt å bo med naboer rett i nærheten, sier hun.

Sveen Eiendomsutvikling AS

Bygger tre eneboliger i Sveio sentrum

Ole Johan Sveen er lærer på Sveio ungdomsskole, men driver også sitt eget firma innen eiendomsutvikling. Da han planla å bygge tre eneboliger i Vassbakkentunet, var det viktig for han å bygge arkitekttegnede eneboliger med særpreg. Som
inspirasjon tok han med seg en tegning som barnebarnet hans hadde tegnet av en bolig med et trekantet vindu i front.

– Jammen meg fikk arkitekt Bjarne Herloff til å bruke elementer av denne tegningen og det trekantede vinduet er blitt et viktig særpreg på disse boligene, forteller Ole Johan Sveen.

Boligene bygges på tre tomter i Vassbakken som er i utkanten av gården til Sveen ikke langt fra Sveio sentrum. Mens en av boligene er solgt, står det nå ferdig en lik enebolig som er klar for innflytting. Det blir byggestart på den tredje eneboligen, så snart denne er solgt.

– Jeg synes det er spennende å bygge hus og bor selv i en arkitekttegnet funkisbolig som vi bygde ved Vigdarvatnet for 15 år siden. Klart jeg kunne ha solgt tomtene videre til en større byggeleverandør og sluppet unna mye arbeid selv, men da hadde jeg også gitt fra meg kontrollen over hva som ble bygget, sier Ole Johan Sveen som gjerne inviterer folk til Vassbakkentunet for å ta de karakteristiske eneboligene nærmere i øyesyn.

Hvem gjør hva?

Husleverandør: Byggmester Leif Hausken

Arkitekt: Bjarne Harloff, Opus arkitekter

Grunnarbeid: Tor Geir Løften

Betongarbeider: Byggmester Leif Hausken

Maling og flis: Byggmester Leif Hausken

Kjøkkenleverandør: KGB Avaldsnes

Baderomsleverandør: Rørlegger Geir Sirnes AS

Vinduer/dører: Førre Trevare

El.arbeid: ETR

Rørleggerarbeid: Geir Sirnes AS

Ventilasjon/blikk: Spanne Blikk

Fasadeplater: Equitone Tectiva fra Ivarsson

Annonse