Annonse

Kunstnerparet Håkon Karoliussen og Christina Bjordal er i lykkelige omstendigheter. De går nemlig svanger med ny bolig. Og de nøyer seg ikke med å bygge ett hus, men er like godt i gang å bygge tre nye boliger på Solvang i Haugesund.

En så stor og attraktiv tomt kunne vi ikke ha helt for vi selv. Så vi skilte tomten i  to og bygger nå enebolig til oss selv og en tomannsbolig som vi har ute for salg, forteller de. Eiendommen i Kon-tikivegen på Solvang i Haugesund har vært i Håkon sin familie i nærmere 100 år og flere av hans slektninger bor like i nærheten. En stund håpet de å kunne renovere barndomshjemmet til Håkon som stod på tomten. Men da en avgjørelse måtte tas, var det helt klart at det ville bli mer lønnsomt å rive den gamle boligen og heller bygge nytt.

– Det var med tungt hjerte vi tok den beslutningen. Samtidig er vi veldig takknemlig for å kunne flytte inn i noe flunkende nytt, og slippe unna et svært kostbart renoveringsprosjekt som hadde krevd enda flere ressurser og blitt mer tidkrevende, sier de.

Sanger og pedagog Christina Bjordal og skuespiller og altmuligmannen Håkon Karoliussen bodde frem til for noen år siden på Torvastad på Karmøy. Men da de bestemte seg for å realisere boligprosjektet i Haugesund, etablerte de seg i Solvang skolekrets slik at eldstedatteren kunne begynne på skole der.

– Vi stortrives på Solvang. Her bor vi sentralt i forhold til alt og barna har bilfri skolevei. Vi har flott natur like i nærheten, samtidig som vi bare er en kort spasertur unna sentrum, sier Christina og Håkon som har hyret Eiendomsmegler Haugesund til å selge tomannsboligene.

– Disse boligene vil holde høy standard og blir levert nøkkelferdige. Det vil bli 4 soverom i hver av boligene, to store oppholdsrom, flotte bad og kjøkken og det følger også med carport, sier Håkon og Christina som er spente på hvem som blir deres nye naboer.

– Dette er nok attraktivt både for familier, og par som ønsker en lettstelt bolig med god plass. Vi føler på et stort ansvar når vi nå skal bygge nytt på en av de siste indrefiletene på Solvang. Alt er nøye planlagt gjennom flere år, og vi har nå satt i gang et kobbel av flinke fagfolk til å fullføre prosjektet, sier de.

Arkitekt Bjarne Skattkjær er hyret til å tegne de tre boligene. Mens eneboligen blir på ca. 230 kvm, blir tomannsboligene på ca. 200 kvm.
–  Vi er godt fornøyd med stilen på boligene og at det blir en kombinasjon av murpuss og tre. Vi var aldri i tvil om at funkisboliger ville passe godt på denne tomten. Med store vinduer i front får vi fin utsikt til vest og ligger såpass høyt i terrenget at vi får inn mye lys og himmel gjennom vinduene, sier de.

2×4 Bygg AS med Knut I. Mattson, Thomas Nyland og Carl Martin Nyland i spissen har fått oppdraget å bygge boligene og har fått totalentreprise på jobben. Med seg på laget har de R. B. Johannessen som vil sørge for at det blir murpuss på fasaden på boligene. De har også valgt Hustveit Betong og Haugaland Tak som underleverandører. Rørlegger Geir Sirnes leverer alle baderommene i de tre boligene, mens Norema Haugesund er valgt som kjøkkenleverandør.

Handymannen Håkon Karoliussen har allerede snekret en del av møblene som skal inn i boligen.
– Målet er å innrede på en personlig måte, med blant annet helt unike møbler som Håkon har laget. Det er både litt skremmende og jysla kjekt å bygge hus, og vi går vel begge med litt sommerfugler i magen for tiden, sier de.

For tiden leier familien Bjordal Karoliussen en bolig i Nedstrandgaten og bare Skjoldavegen skiller dem fra boligprosjektet. De er ofte på byggeplassen og følger med på utviklingen. Målet er å flytte inn i den nye boligen i Kontikivegen til skolestart.
– Om ikke huset er klar til da, får vi heller flytte inn i byggebrakken som står her, smiler Christina og peker på brakken som boligleverandøren har satt opp på tomtene.

Hvem gjør hva
Boligleverandør:
2×4 Bygg AS
Arkitekt: Bjarne Skattkjær
Murmester: R. B. Johannessen
Baderom: Rørlegger Geir Sirnes AS
Kjøkkenleverandør: Norema Kjøkkenstudio Haugesund
Grunnarbeider betong: Hustveit Betong
Elektrisk: Persson Elektro
Ventilasjon: Ventistål
Tak: Haugaland Tak

Annonse