Annonse

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Hun er stor tilhenger av klassisk design, men kan også kjøpe ting på Nille. Hun elsker å lage brettekanter i garderoben og sy sine egne puter. Med over 57 000 følgere på Instagram er Benedicte Skjold-Ødegaard til stor inspirasjon for mange. Det som kanskje mange ikke vet er at Benedicte til daglig jobber som gastrokirurg.

Hvem: Benedicte Skjold-Ødegaard og Per Erik Skjold-Ødegaard med døtrene Elida (12) og Karen (9).
Hva: Funkisbolig levert av Urbanhus på Rossabø, Haugesund
Følg Benedicte: @benedictesoe

Med en så “alvorlig” jobb i helsetjenesten, synes Benedicte det er herlig å koble av med interiør og prosjekter på hjemmebane. I september 2015 kunne hun sammen med mannen Per Erik Skjold-Ødegaard og døtrene Elida og Karen flytte inn i den klassiske funkisboligen i Varilds gate på Hemmingstad. Omtrent samtidig begynte hun også å dele bilder av boligen på Instagram. Nå har hun over 57 000 som følger henne. På profilen sin deler hun bilder fra boligen og ideer til små og store prosjekter. Hun gir gjerne råd til andre som skal i gang å bygge hus. At responsen på sosiale medier skulle bli så god, er hun overrasket over.

– Jeg har selv hentet mye inspirasjon på Instagram og det er flott om jeg også kan inspirere andre. Men at det skulle ta så av, hadde jeg aldri drømt om, smiler hun.

Lang prosess
Helt siden Benedicte var liten jente, har hun tenkt at hun en dag skulle bygge nytt hus. Drømmen var å bygge hus på Hemmingstad i Haugesund – like i nærheten av der hun vokste opp. Så da hun og mannen Per Erik fikk tilbud om å kjøpe tomt på den gamle gården på Hemmingstad, var de ikke i tvil.

– Vi hadde hatt tomten i sju år før byggingen startet, så vi har hatt god tid til å planlegge og tenke ut hvordan vi vil ha det. Jeg er spesielt glad vi har valgt ekstra takhøyde og store vinduer i front som fanger opp den fine utsikten til byen og havet, smiler hun.

Etter å først å vært innom en arkitekt i Sverige, gikk oppdraget til arkitekt Morten Klungland i Urbanhus.

Målet var å bygge en klassisk bolig som dekker familiens behov i lang tid fremover – en sosial bolig der det er tilrettelagt for mye besøk og overnattingsgjester. De bodde i et rekkehus på Fjellmyr mens de bygde huset og hadde fagfolk til å ta seg av mesteparten. Utenfor har de bygget opp deler av den gamle steingarden, og de har flere uteprosjekter under planlegging.

Klassisk innredet
Det er ekstra takhøyde på 2,70 meter i hele den 320 kvm store boligen, noe som gir en romslig og luftig følelse. Soveromsavdelingen er i første etasje, der det også er to flotte baderom, gjesterom, vaskerom, TV-stue og en større garderobe i forbindelse med foreldresoverommet. Her har også døtrene Elida (12) og Karen (9) hvert sitt soverom – innredet etter jentene sine egne ønsker. I 2. etasje er det stor stue i åpen løsning med kjøkkenet som er fra Schmidt. Ved siden av kjøkkenet har de også et slags grovkjøkken, som er meget praktisk under selskaper. I denne etasjen ligger også et gjestetoalett. Et elektrisk flygel pryder det ene hjørnet i stuen, et instrument både mor og den ene dattera trakterer.

– Vi har valgt klassiske designmøbler og lamper i hele boligen som vi for det meste har kjøpt hos Indesign i Haugesund. Vi setter pris på at tingene har god kvalitet og varer i lang tid og gjerne kan gå i arv mellom generasjonene. Men det betyr ikke at vi er redd for å bruke det vi har, smiler hun.

Belysningsplan
De fikk god veiledning av Rita Saltvedt hos Indesign når de skulle velge belysning til boligen og er godt fornøyd med resultatet. Designlampene i hele huset er fra Flos og de har valgt taklamper fremfor tradisjonelle takspotter. Teppet på foreldresoverommet gir oss skikkelig hotellfølelse og garderoberommet er bare en drøm med dekorativt hyllesystem, teppe på gulvet og en endevegg som er dekket med et stort speil. På veggene i hele boligen har de valgt klassiske farger i hvitt, grått og svart. Alle dørene og vinduene er svarte.

– Det skal være funksjonelt og se fint ut, men vi passer også på at det skal være hjemmekoselig. For til syvende sist handler det jo om å ha et hjem vi trives godt i – alle fire, sier Benedicte.

Hvem gjorde hva?
Husleverandør: Urbanhus
Arkitekt: Morten Klungland
Grunnarbeider/betongarbeider: Vassbakk og Stol
Maling/tapetsering: Malermester Langelandsvik
Kjøkkenleverandør: Schmidt/Neumann Bygg
Baderomsleverandør: Comfort Raglamyr
Varmeleverandør (gasspeis): KGR varme
Vindu/dører: Gilje/Nordan
Elektriske arbeider: Aibel elektro
Fliselegging: Dagsland Mur og flis
Belysning: In-Design v/ Rita Saltvedt
Tepper: Ibo Raglamyr

Annonse