Annonse

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen  Styling: Ann Helen Kvalevaag

Kombiner ferdighetene til en handyman med de grønne fingrene til en blomsterdekoratør og resultatet blir denne flotte boligen i Skudenes-havn. Bli med inn i Silje Hansen og Terje Risdal sin totalrenoverte bolig i Sadlaveien – like utenfor sommerbyen.

Hvem: Silje Hansen og Terje Risdal med barna Marcus (7) og Emil (3)
Hva: Totalrenovert bolig i Skudenehavn, Karmøy
Følg Silje: @silje707

Familien på fire flyttet inn like før jul i 2016. Da var boligen fra 1977 totalrenovert og hadde også fått et helt nytt utbygg. Barndomshjemmet til far i familien var ikke til å kjenne igjen og ser nytt ut både på ut- og innsiden.

Egeninnsats
De har brukt fagfolk til en god del av jobbene, men har også bidratt med egeninnsats. Ikke minst har Terje som jobber turnus i Nordsjøen hatt lange arbeidsdager i huset. Da kom det godt med at de kunne bo i gamlehuset på gården, mens det nye huset ble gjort klart. Utbygget og planløsningen som er valgt har nærmest doblet boarealet.

– Vi er godt fornøyd med resultatet og trives godt her med store vinduer som fanger opp det vakre landlige landskapet, sier Silje Hansen som er utdannet blomsterdekoratør – noe vi lett kan se at interiøret i huset bærer preg av.

– Selv om jeg jobber med noe annet nå, vil jeg nok alltid like å dekorere med blomster og vekster. Det skaper liv og stemning i interiøret og gir samtidig særpreg. Jeg bruker nok mer penger på blomster og grønne planter enn de fleste, men synes trivselen det gir er verdt det, smiler hun.

Silje er opptatt av å skaffe blomster og planter som holder lenge og som gir god valuta for pengene. Hun er også opptatt av å bruke vaser og blomsterpotter som er av god kvalitet og gjerne er litt tidløse i stilen.

Rimelig og dyr miks
De fleste av møblene ble kjøpt nye til boligen og Silje har vært opptatt av å få til en miks fra forskjellige butikker – aller helst lokale.

– Mens spisestuebordet er fra Bolia og kostet en del, er stolene rimelige fra Søstrene Grene. Det viktigste er at de står godt til hverandre og skaper den stilen vi trives med, sier Silje.

Boligen i Sadlaveien består av ulike nivåer, noe også originalboligen gjorde i sin tid. I tillegg har den fått et større utbygg som binder den store stua og kjøkkenet sammen, samt soverommene i 2. etasje. Alle flater er blitt fornyet i boligen. Mens stua, kjøkkenet og loftsstuen er malt i en gråskiferfarge, er det brukt mørkeblått på soverommet. Også dempet sort er en farge som dukker opp flere steder, i tillegg til den grønne minty bris. Boligen har nå et boareal på nærmere 300 kvm, noe familien setter stor pris på.

– Det er deilig å god plass og det blir også viktig etter hvert som våre sønner vokser til. Med kompiser på besøk, ser jeg ikke bort i fra at loftsstuen blir ekstra attraktiv, smiler Silje.

Hvem gjorde hva?
Arkitekt: Eskild Kvala AS
Maling: LIH malerservice
Kjøkkenet: IKEA
Baderomsinredninger: Bademiljø Vedavågen Rør
Vinduer: Gilje
Rørlegger: Bademiljø Vedavågen Rør

Annonse