Annonse

Hvem: Sara Einarsen Dahl og Martin Dahl med barna Teodor (12), Karl (10), Ella (8) og Mandius (8 mnd.)
Hva: Hytte
Hvor: Røldal

De tenkte ikke bare på sin egen familie da de bygde hytte i Røldal. De ønsket også ha plass til venner og storfamilien. En sovesal med plass til 12 personer på loftet ble løsningen. Nå er familien Einarsen Dahl klar for sin første påske i egen hytte og gleder seg til å få mange på besøk.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

– Ja, vi venter storinnrykk i påsken og ser frem til en sosial ferie med forhåpentligvis mye pent vær og lange pauser i sola, smiler Sara og Martin som til vanlig bor i Åkrehamn på Karmøy.

I tillegg til sovesalen som er delt inn i seks “båser” med plass til to i hver, har de tre soverom med 9 sengeplasser på hovedplanet. På nyttårsaften satte de ny rekord med 21 overnattingsgjester. Langbordet i stuen av tre og stål som Martin har laget selv, er allerede utvidet med en klaffe. For Martin og Sara er det viktig at alle sitter godt – enten det er til bords eller i den store sofaen. Martin som er daglig leder av Stålbyggeren på Karmøy, har også laget vedstableren og sofabordet.

Valgte Røldal
Etter å vurdert både Sauda og Vågslid, falt de pladask for denne flotte tomta i Sjurasvingen i Røldal. De fikk tak i tomten for to år siden, og rett før jul i 2017 kunne de ta i bruk den helt nye hytta i Røldal. Hytta er levert av Berge Sag som kom best ut av anbudskonkurransen mellom flere firma.

– Det tok litt tid å få godkjent tegningene av Odda kommune, men da alle papirene var i orden, gikk selve byggeprosessen greit, forteller de.

Hytta er tegnet av Inge Kenneth Gabrielsen og det er blitt noen justeringer av Berge Sag og byggherren. De har valgt å prioritere et kvalitetskjøkken fra Schmidt, en flott peis levert av Murerfirma Breitve og en forseggjort trapp fra Trapperingen. Hans Erik Elektro har levert alt det elektriske, mens Rørlegger Thuestad  skal ha æren for de flotte badene.

Ellers har de satset på å få det så funksjonelt som mulig med store allrom og to bad. Utenfor inngangsdøra har de laget seg en egen solkrok med bålpanne og sitteplasser. På sikt vil det også komme terrasse med utgang fra stuen.

Aktiv familie
Vi Bygger Nytt sin journalist og fotograf treffer den aktive familien på seks i vinterferien. De tre eldste barna tripper etter å komme seg ut i bakken og stå på slalom resten av dagen. Dette er en såkalt “ski in ski out hytte” der en kan spenne på seg skiene direkte ved hytta og fortsette ned til trekket. Og ved endt dag i bakken så kan en renne nesten til hyttedøren. Hytta ligger på en høyde like ved ekspressheisen i Røldal og utenfor vinduene er det nærmere fire meter snø. Utsikten til fjellene rundt og Røldal er upåklagelig. Når familien selv ikke bruker hytta, leier de den gjerne ut til andre som ønsker en kjekk plass å bo i Røldal.

Skisesongen ser ut til å vare lenge i år, noe som passer familien godt. Mamma og pappa er på skift hjemme med familiens yngstemann Mandius på 8 måneder.

– Vi elsker å være aktive begge to og har derfor delt dagen i to skift som vi bytter på. Men her en dagen var Mandius med i pulken og alle kunne være ute på skitur hele dagen. Turer med pulk satser vi også på i påsken, sier Martin og Sara og legger til at de opprinnelig ikke er utpreget skifolk.

– Vi har vel reist mest til “hytta” i Spania og fikk vel egentlig ikke smaken på skilivet før for noen år siden. Det var da vi så hvor kjekt barna våre hadde det i bakken, at vi bestemte oss for å bygge hytte på fjellet. Nå vil de vokse opp med hytte på fjellet, bli gode på ski og få mange kjekke barndomsminner her i Røldal. Det er fint å tenke på, sier Martin og Sara.

Hvem gjorde hva?
Husleverandør: Berge Sag
Arkitekt: Inge Kenneth Gabrielsen/Berge Sag
Grunnarbeider: Skånevikstrand Maskinstasjon
Betongarbeider: 3D-Bygg
Maling/overflate: Ferdig malt panel fra leverandør, 1 vegg er malt selv
Kjøkkenleverandør: Schmidt Kjøkken, Neumann Bygg
Baderomsleverandør: Rørlegger Thuestad
Gulv/tak: Berge Sag
Flis/mur/peis/pipe: Murerfirma Breitve
Vindu/dører: Berge Sag
Elektriske arbeider: Hans Erik Elektro
Rørleggerarbeid: Rørlegger Thuestad
Trapp: Trapperingen
Spisebord/stuebord/vedstabler: Stålbyggeren

Annonse