Annonse

Hvem: Anita K. Mæland og Jan Mæland sammen med hunden Bella.
Hva: Funkisbolig
Hvor: Vassbrekke, Haugesund

Tenk å flytte inn i et helt nytt hus – tegnet og bygget av samme fagperson. Der alle fargevalgene er nøye planlagt av egen interiørstylist. Ikke rart Anita K. Mæland og Jan Mæland stortrives i sin nye funkisbolig på høyden av Vassbrekke i Haugesund. Midt i naturen, men likevel med gåavstand til alt!

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen • Stylist: Ann Helen Kvalevaag

Egentlig havnet de litt tilfeldig på Vassbrekke en ettermiddag i høst sammen med noen venner. Og det er de veldige glade for nå. For ellers ville ikke Anita fått øye på huset med den oransje ytterdøra og et skilt som opplyste om at denne boligen var for salg.

– Oi, dette må vi sjekke opp i. Det huset så veldig spennende ut, sa Anita til mannen Jan og var rask å slå opp boligen på Finn.no da hun kom hjem. Bare noen måneder senere ble boligen med den oransje ytterdøra deres, og Anita og Jan kunne invitere til julefering i Vassbrekke 90.

Alt nytt
Vi treffer dem ca. fire måneder etter de overlot den gamle boligen på Torvestad til sønnen og hans familie og selv flyttet inn i flunkende nye omgivelser på Vassbrekke. En bolig som de karakteriserer som helt perfekt for to voksne med hund og for barn og barnebarna som kommer på besøk. Her er det fint å lufte hunden rett i utmarken og dessuten er det nær de fleste fasiliteter på Norheim og Raglamyr. Men egentlig kunne det fint å bodd en familie her – for med tre soverom, kjellerstue, to bad, stor stue i åpen løsning med kjøkkenet er det er nok av boltreplass i boligen som er på vel 190 kvm.

– Vi kvittet oss faktisk med de fleste møblene vi hadde og unte oss å kjøpe nye som kler den nye boligen. Til og med TV´en er ny, sier Anita og nikker bort til det som ved første øyekast ser ut et bilde på spileveggen i stuen. Den lekre Frame-TV´en fra Samsung har design som et bilde og med ramme i bjørk passer den perfekt på trespilene.

Moderne innredet
Huset er innredet med delikate farger nøye plukket ut av interiørstylisten Ann Helen Kvalevaag i Moderne Bygg1 AS som leverte den nøkkelferdige boligen. Kjøkkeninnredningen er fra HTH Haugesund og på gulvene er det lagt lys korkvinyl. I gangen, stuen og på hovedsoverommet er det brukt spilepanel på veggene.

– Det var virkelig deilig å flytte rett inn. Vi var på jakt etter et vedlikeholdsvennlig hus – med lite hage og gode uteområder. Alt dette fant vi her på Vassbrekke, sier de.

Utenfor er jacuzzien på plass – den eneste store gjenstanden de tok med seg over brua.

– Med tre gode uteplasser gleder vi oss til vår og sommer. Her er det enkelt å bo og bonusen er den fine utsikten uansett hvilket vindu vi titter ut fra, smiler de.

Moderne Bygg1 AS
Det er Moderne Bygg1 AS som står bak den prosjekterte boligen som er satt opp like ved Utvik-feltet på Vassbrekke. Bak firmaet står ekteparet Ann Helen og Egil Kvalevaag. Mens Egil tegner og bygger husene, tar kona og interiørstylisten Ann Helen seg av de innvendige valgene. Nå er de i gang med et nytt boligprosjekt i Åkrehamn.

– Vi ønsker å tilby prosjekterte boliger som har det “lille ekstra”. Nøkkelferdige boliger med særpreg og gjennomtenkte løsninger, sier Ann Helen Kvalevaag.

Hvem gjorde hva?
Leverandør: Moderne Bygg1 AS
Arkitekt: Egil Kvalevaag
Grunnarbeid: Apeland MaskinBetong: Egil Kvalevaag
Kjøkken: HTH
Korkvinyl gulv, av merke Meister: IBO
Gulvbelegg i gang, vaskerom, bad: Veldes Malerservice
Tak: Haugesund Takservice
Elektrisk: Åkra Elektriske
Rør: BT Rør
Opparbeidelse utvendig: Apeland Maskin
Interiør: Modernestil
Maler: Malermester Erik Selle
Garasjeport: Salhus Garasjeporter
Materialer: Neumann Bygg

Annonse