Annonse

Det blir ofte sagt at en må bygge nytt hus tre ganger for å få det helt perfekt. For Stina Birkeland og Arvid Bergtun er vi sikker på det holder å bygge to ganger. Bli med inn i deres superpraktiske familiebolig i Kvalavåg på Karmøy.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen • Stylist: Ann Helen Kvalevaag

Etter å ha tatt en titt på deres flotte nye funkisbolig i skjærgården i Kvalavåg, er vi ikke i tvil om at dette er en bolig som tilfredsstiller familiens behov langt inn fremtiden. Store oppholdsrom, et praktisk romslig vaskerom og direkte inngang fra integrert garasje rett inn i boligen. Egen barneavdeling der hvert av de tre barna har store gode soverom og i tillegg et kombinert kontor og gjesterom. En loftstue med egen kjøkkenkrok for de yngste og utgang til en herlig takterrasse. Om vi i tillegg legger til en romslig stue i åpen løsning med kjøkkenet og foreldresoverom med eget bad og walk in garderobe, ja da bør det meste dekket i denne boligen. Det er Stina og Arvid selv som har tegnet planløsningen i huset, og hvert av de 390 kvm er grundig kontrollert og klarert av teknisk tegner Kenneth Gabrielsen.

– Når du bygger hus for andre gang, vet du ofte hva du vil ha mer av og hva du ikke trenger prioritere. Vi ville ha et hus som dekker våre behov også når vi får ungdommer i hus og det er jo bare noen år til. Egen barneavdeling og loftsstue til de yngste kommer jo til å bli helt topp når barna vokser til. Et stort praktisk vaskerom har stått på ønskelisten lenge, sier de.

Byggherren
Far i huset Arvid Bergtun driver tømrerfirmaet “Tømrer Bergtun” og har selv bygget huset. Det var også han som bygget familiens første bolig i 2009 – også den i Kvalavåg som er hjembygda hans.

– Ja, jeg bygger gjerne hus til familien min, men da må det være her på Kvalavåg, smiler han og hinter til fruen i huset som er fra Haugesund. Stina Birkeland setter stor pris på innsatsen til samboeren. Med tre barn på 5, 7 og 11 år, kunne det bli lange dager da byggeprosessen stod på som verst. For byggingen skjedde for det meste på ettermiddags og kveldstid og da etter den ordinære jobbingen til dem begge var unnagjort.

– Ja, det var travle tider, men heldigvis var det meste unnagjort på mindre enn ett år. Vi er kjempefornøyd med resultatet og er glad vi gjorde det, smiler de.

Funkisboligen er innredet i rette linjer, noe som går igjen både på kjøkken og baderommene. Kjøkkenet og innredningen i det store vaskerommet er levert av Karmøy Kjøkkensenter. Far i huset har snekret flere av møblene og står også bak betongbordet i stuen og en betongbenk i gangen.

– Det er spennende å bygge sin egen bolig og snekre sine egne møbler. Som tømrer gir det gode muligheter for å eksperimentere og teste ut nye metoder. Og er det noe vi ikke er fornøyd med, vet vi jo hvem som har skylden, smiler Arvid Bergtun.

Nøye planlagt fargepalett
Grunnarbeidet startet i januar 2016 og familien kunne flytte inn i desember 2016. De fleste feriene og helgene dette året gikk med til byggingen av den nye boligen. De leide inn firmaet Konkret Studios til å ta seg av malejobben i hele boligen. Mens Arvid tok seg av all byggingen, planla Stina de ulike interiørvalgene og la en god fargeplan.

– Jeg fikk hjelp av venninna mi Hanne Andreassen Hjelmås til å planlegge de ulike fargene i boligen. Målet var å få en gjennomgående “rød tråd” slik at en opprettholdt fargebalansen og unngikk å få noen “krasj”. Vi føler at vi har klart å få dette til ved å velge fargenyanser i blått, grønt og grått gjennom hele boligen. Faktisk har vi ikke en eneste hvit vegg – i motsetning til den forrige boligen vår der det meste var helt lyst, forteller Stina Birkeland.

Nå gleder de seg til å ta fatt på uteområdet på tomten som er på 1,5 mål. Også her håper de å lage det praktisk og lettstelt og har allerede flere gode forslag på papiret.

Hvem gjorde hva?
Husleverandør: Tømrer Bergtun AS
Grunnarbeider: Vidar Thorsen
Betongarbeider: Tømrer Bergtun AS
Maling: Konkret studios
Kjøkken: Karmøy kjøkkensenter
Gulv: Right Price Tiles
Baderomslevrandør: S.O Lund og Flisekompaniet
Vinduer/dører: Gilje
Elektrisk: Kolbeinsen Elektro
Rørleggerarbeid: S.O. Lund

Annonse