Slik blir nye Oasen Storsenter seende ut når utbyggingen står ferdig og dørene skal åpnes for publikum torsdag 11. oktober. Utbyggingen pågår for fullt, og om kort tid blir det kranselag – da er bygget tett.

Annonsert innhold

– Det går framover og vi er i god rute, sier prosjekteringsleder i Kruse Smith Entreprenør AS, Tor Gunnar Isdahl. Kruse Smith har totalentreprise på prosjektet. Rivningen av Kongsgården startet i mars i fjor, grunnarbeidene i mai, mens selve utbyggingen startet tidlig i fjor høst.

– Vi gleder oss allerede, sier senterleder Dag Einar Solberg. Når dørene åpner 11. oktober får Oasen Storsenter nesten ¼ del større butikklokaler – 4800 kvadratmeter mer enn de 20.000 senteret har i dag. Med kontorer og andre leietakere, utgjør hele Oasen Storsenter 33.000 kvadratmeter. Dette blir nå 38.000, hvorav 25.000 utgjør butikklokaler

Det er Meny og XXL som skal inn i det 3 etasjes store nybygget, sammen med butikkiosken til bensinstasjonen. Meny får en ny større og flott butikk i hovedetasjen. XXL flytter inn i den andre etasjen. Dette skjer imidlertid ikke før utpå vårparten 2019. I underetasjen kommer det parkeringsplass med tak og plass til over 80 biler.

Den nye delen bygges helt sammen med eksisterende senter, og gangen som går ut ved Clas Ohlson og Boots Apotek, vil fortsette direkte inn i nybygget. Parkeringsetasjen får rullebånd opp til hovedetasjen, mens XXL-butikken får innvendige rulletrapper som knytter butikkens to etasjer sammen i den nye og den gamle delen av senteret.

– Utbyggingen vil styrke oss vesentlig. Meny får dekket sitt behov for større og bedre lokaler. Mens XXL vil bli en stor kundemagnet som øker attraktiviteten til hele Oasen Storsenter. I tillegg gjør vi også noen fornyelser og tilpasninger i eksisterende senter, sier Solberg. Han er meget godt fornøyd utbyggingen som har gått som planlagt, og uten uhell av noe slag.

– For oss som har fulgt denne prosessen tett over mange år – fra godkjenning til planlegging og utbygging – er det kjekt å se at bygget nå reiser seg. Det har vært en lang prosess for å få dette til. Nå gleder vi oss bare, smiler senterlederen.

Solberg skryter av samarbeidet med entreprenørene. Det vil alltid by på en del utfordringer å drifte et butikksenter samtidig som det bygges ut. Men takket vært tett samarbeid og god oppfølging har det gått over all forventning.

– Vi har nesten ikke hatt en eneste klage fra kundene, som har vært tålmodige og vist forståelse. Det er vi takknemlige for, sier Solberg, som også ser fram til at fasaden på vestsiden av Oasen Storsenter nå kan framstå i en ny drakt.

– Endelig får ryddet opp og får en «front» som er et butikksenter verdig. I tillegg skal vi også rydde opp i fasadeskiltingen på resten av Oasen, slutter senterlederen.