Annonse

De to stikningsingeniørene er til daglig opptatt med store veiprosjekter for hvert sitt konkurrerende firma. På hjemmebane i Skåredalen i Haugesund har samboerparet Camilla Haugland (27) og Nils Arne Bowitz-Øygarden (25) blitt enige om å følge en blå tråd i sitt helt nye betonghus.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen • Stylist: Ann Helen Kvalevaag

I Skåredalen bor samboerparet midt i smørøyet med kort vei til alt. De ønsket å bygge i betong og følge passivhusstandarden. På Instagram kaller Camilla huset “betongklossen”.

– Ja, det er jo en betongklosse vi har satt opp, men en veldig fin en da! Å bygge med betongelementer er en genial måte å bygge hus på. De 17 betongelementene ble levert av Ølen Betong. Et par uker etter elementmonteringen var også etasjeskillet ferdig støpt og takkonstruksjonen på plass, da var det bare å begynne det innvendige arbeidet, forteller Camilla.

Arbeidet i Anna Nilsens gate 6 i Skåredalen i Haugesund startet i januar 2017. Vel ti måneder senere i oktober samme år kunne de flytte inn – etter flott jobb av totalentreprenøren Øygarden Eiendom og en betydelig egeninnsats av huseierne selv. Blant annet murte Camilla og Nils Arne selv betongtrappen mellom etasjene.

– Det var første gang vi gjorde en slik jobb, men er godt fornøyd med resultatet. Vi liker godt at finishen ikke er helt perfekt og at en ser at det er håndarbeid. Vi har også selv montert spilene i trappen, sier Camilla.

Tegnet boligen selv
Huset er på vel 300 kvm inkludert integrert garasje og innvendig bod. Den kommunale tomten på vel 600 kvm var ferdig planert og gjort byggeklar da de overtok den i 2016. Til boligen er det også innredet en leilighet på vel 60 kvm i første etasje som de leier ut.

De to ingeniørene har selv tegnet boligen sin – alt kyndig kontrollert og godkjent av Øygarden Eiendom som hadde totalentreprisen på prosjektet. Takhøyden på 2,80 i den øverste etasjen gir et romslig og luftig inntrykk. Boligen inneholder kjøkken i åpen løsning med en stor stue, 2 bad, vaskerom, 1 kontor, 3 soverom og en ekstra stue på første plan.  I tillegg kommer leiligheten på vel 60 kvm.

Tidsriktige farger
Kontoret er malt i Minty Breeze mens Flügger sin lekre og tidsriktige blåfarge Oregon Grape er brukt i trappeoppgangen og følger veggen helt rundt til ene veggen i stuen.

Kjøkkenet er levert av HTH, mens baderomsinnredningen til de tre badene i huset er fra Comfort Knarvik. Boligen er bygget etter passivhus-standarden, noe som blant annet betyr at den er ekstra godt isolert og krever lite oppvarming. Likevel har de valgt å legge vannbåren varme, noe som gir behagelig gulvvarme i hele huset. Dette er ikke bare et passivhus, men også et såkalt “smart-hus” der de kan betjene alt det tekniske og elektronikk som varme, lys, lås og all media via noen enkle trykk på smarttelefonen eller stemmebruk. Ikke minst praktisk for de to ingeniørene som jobber skift opptil 10-12 dager i strekk og ønsker å komme hjem til et oppvarmet hus vinterstid.

Hvem gjorde hva?
Totalleverandør: Øygarden Eiendom AS
Kjøkkenleverandør: HTH Haugesund
Baderomsleverandør: Linn Bad, Comfort Knarvik
Smarthusleverandør: Futurehome

Annonse