Annonse

Vi er det landet i verden som ligger på toppen i å bruke mye tid og penger på hjemmene våre.  Noen holder på med husbygging, mens andre ønsker å pusse opp hjemmet sitt. Så da kan det være spennende å se inn i noen av trendene og tendensene for 2018/19.

Hvem: Ann Elin Eriksen Sørøy

Bosted: Stol, Karmøy

Bloggen: www.annelinsoroy.no

Vi ønsker oss alle et hjem som gir oss følelse av trygghet, lunhet og hygge. Et hjem som er formet og dekorert etter dine personligheter og stil. Noen ønsker et hjem som er omringet av overraskelser og mye farger, mens andre ønsker det rolige og sarte.

Denne gangen vil jeg legge fokus på «snille og lune» hjem, med flotte naturlige materialer og mange myke tekstiler. Den har opphav fra den skandinaviske stilen og med naturen som hovedelement. Det skal være sarte farger som er rolige og støvete. Nydelige beige og sand farger, sammen med jord og gråtoner.

I interiørtrendene reflekteres behovet for trygghet gjennom kvalitet, bærekraft, godt håndverk, natur, varighet og varmere farger som kan skape lunere interiør. Brunt har blitt en viktig basisfarge og de ulike varme og brente rødtonene sammen med cognac- og whiskyfargene er sentrale. Vi ser også en del innslag av oker, burgunder og lys rosa.

Det kan være hvite vegger og gulv eller helt lyst tregulv i fiskebensmønster. Gjerne også marmor gulv eller betong.

Noe som kan være beroligende og stilfullt er når dører og listverk males i samme farge som veggen. Gjerne en lys beige eller sand farge. Eller kanskje vitrineskapet eller skjenken blir malt i samme farge som veggen og liksom «flyter» inn i veggens farge? Eller hva med å male bildelistene og vegghyller i samme farge? Dette gir en rolig harmoni.

Brystningspanel og brede lister i tak og gulv kommer mer og mer inn i trenden også. Samt at brystningspanel males i samme farge som vegg.

Så må vi ikke glemme de viktige tekstilene. Det skal være mye myke og flotte tekstiler i naturlig materiale som lin i ulik struktur, vasket bomull, viskose/ bambus og silke. Samt mye innslag av velurstoffer som gir en følelse av luksus og velvære. Velur på møbler, gardiner og puter er i fokus. Vi må ikke glemme de flotte teppene som pryder flere hjem i viskose/ bambus som ligner på velur og ulltepper i ulik struktur og mønster. Tepper skal være store og samle sammen de ulike møbelsonene i hjemmet ditt. Et hjem uten tepper og tekstiler er det samme som en bil uten fører. Det skaper ingen retning på stil og uttrykk eller ingen «stopp- fokus» for øyet. Det blir kjedelig og livløst.

I denne stilen så brukes det mye lyst treverk, sammen med marmor, stein, glass, stål og keramikk.

Møbeltrenden peker mot nye store modeller i veldig «fluffy» uttrykk. De skal være store og ha plass til mange. Det kan være flere lag med puter og fulle av dun.

…rosa

Dette er fargen som det er mye av i 2018, gjerne sammen med terracottafarger og burgunder. Det er farger som er veldig behagelige til jordfarger og naturlige elementer. Lyst treverk og hvitlakkert metall harmonerer veldig til disse nyanser.

Som interiørkonsulent ser jeg nå at kunder er klare for disse naturlige jordfarger sammen med rosa og røde nyanser. De ønsker også mindre av gråtoner og mer over til bruntoner. Mange ønsker hjelp til fargevalg til sine hjem. Og da blir «mood-board» det riktige, slik at kundene kan se sammensettinger og forslag av farger sammen med møbler og tekstiler

Også hjemme hos oss er rosafarger «ønsket velkommen» og det er ingen tvil om at slike nyanser gjør deg harmonisk og lyset i rommet er til å ta og føle på. Det blir en indre harmoni med slike farger sammen med alle de hvite og rolige omgivelser.

Annonse