Annonse

Hvem: William og Michelle Gjerde med barna Leander og Tobias
Hva: Funkisbolig
Hvor: Grinde, Tysvær

Funker – funker ikke. Det tar ikke lang tid før en ny farge er kommet på veggen, før Michelle Gjerde kjenner om dette funker eller ikke. Og dersom hun konkluderer med det siste, er hun ikke sen om å prøve en ny farge i “melkekartonghuset” i Grinde.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: David Haavik

– Det er jo bare maling og det er fort gjort å male en vegg eller to, smiler hun.

Huset på byggefeltet i Grinde har gjennomgått en del forandringer etter at de flyttet inn for fire år siden. Her en kvelden ble en vegg som var grå i stuen hvit igjen. Og det kjennes helt riktig.

– Går nok litt mot strømmen der når jeg valgte å male hvitt igjen, men det kjentes helt riktig nå. Men om noen måneder, blir det kanskje en annen farge. Hvem vet, smiler hun.

Melkekartongen
Michelle er ikke redd for å skille seg ut hverken når det kommer til interiør eller ellers i lvet. Og det var akkurat det at den skilte seg ut, at de valgte å kjøpe funkisboligen i 2014,

– Vi bodde egentlig i en mer klassisk bolig i samme gate, og ble nysgjerrig når “melkekartonghuset” i gata vår ble lagt ut for salg. Ja, det er faktisk kallenavnet til boligen vår, fordi formen på huset rett og slett kan minne om en melkekartong, sier William og Michelle Gjerde som er godt fornøyd med boligbyttet.

– Boligen er romslig og gøyal å innrede. Dessuten har vi finere utsikt her enn vi hadde i den andre boligen, sier de.

Følger magefølelsen
Boligen på vel  250 kvm inneholder fem soverom, to bad, romslig stue, kjøkken og en større loftsstue. Sistnevnte rom er favoritten for både store og små og byr på mye lys og personlig innredning der malekosten er brukt på både møbler og vegger.

– Men tretaket her oppe vil jeg aldri gjøre noe med. Ved å bevare treet får rommet et mykere og mer harmonisk preg – så får jeg heller skifte farge på møbler og veggene, sier Michelle som liker godt å innrede med reiseminner og møbler som har en historie. Hun er en stor tilhenger av effektmalingene til Marcopolo og er titt og ofte innom Fargerike Raglamyr for å sjekke nyheter og hente inspirasjon til nye maleprosjekter.

– Prøver å følge min egen stil og følger magefølelsen når jeg innreder. Heldigvis har jeg en mann som er positiv til valgene – til og med da jeg malte geometriske mønstre i ulike farger i gangen var det tommel opp, smiler hun.

Annonse