Annonse

Bli med på en rundreise i distriktet vårt. Fra den ene vakre boligen til den andre. Vi gleder oss til et nytt boligår og har mange spennende boliger vi vil vise deg i løpet av elleve nummer i 2018.

Med naturen som premissleverandør

Les hele saken her

Hvem: Gunn J. og John Stange

Hva: Funkisinspirert bolig

Hvor: Skårshagen i Kopervik, Karmøy

Store vinduer mot sjøen og et interiør inspirert av sand, lyng, sjø og himmel. Det stod på ønskelisten da Gunn J. og John Stange satte i gang byggingen av sin nye bolig ved Skårshagen i Kopervik. Resultatet er blitt en flott funkisinsipirert bolig innredet i en moderne og behagelig stil.

En stor notisbok fulgte dem gjennom byggeprosessen. Den ble tykkere og tykkere etter hvert som første spadestikk på husprosjektet i Skårshagen 10A nærmet seg. I boken limte de inn utklipp av  tips og ideer til hvordan den nye boligen skulle se ut både inne og ute. En samling som viste seg å bli et viktig redskap og en slags ledetråd som hjalp dem å få en gjennomført stil.

På innsiden av Galleri Albertine

Les hele saken her

Hvem: Abbi M. Vandeskog og Bjarne Vandeskog

Hva: Renovert hjørnehus fra 1897

Hvor: Bakarøy i Haugesund

Du har ikke vært mange minuttene inne i Galleri Albertine på Bakarøy i Haugesund, før du skjønner at du befinner deg i et helt spesielt hus. Det 120 år gamle tårnhuset oser av sjarme og historie og har takket være Abbi og Bjarne Vandeskog  fått den kjærligheten og behandlingen det så sårt trengte. Det karakteristiske hjørnehuset i sveitserstil inneholder galleri, psykologpraksis  to leiligheter og har et av byens vakreste inngangsparti.

Gulvene kan godt være litt skeive. Trappene får beholde sin patina. Når du befinner deg i et 120 år gammelt hus, skal levd liv merk-es, mener Abbi M. Vandeskog. Hun veksler på å drive Galleri Albertine, lage keramikk og drive Losgaten Psykologtjenester. Losgaten 34 må være det perfekte stedet å drive både som keramiker og psykolog.

3 x bad i særklasse

Les hele saken her

Hvem: Amanda og Henry K. Mannes, sammen med barna Nathan og Nicholas.

Hva: Klassisk bolig fra Hellvikhus

Hvor: Åkrehamn, Karmøy

Husets viktigste rom i det nye boligen til familien Mannes på Åkra, er uten tvil badet. De fire familiemedlemmene kan boltre seg på ikke mindre enn tre topputstyrte bad.

At mannen i huset Henry K. Mannes selv er utdannet rørlegger og i følge kona nærmest er som en “baderomsnerd” å regne, har virkelig gitt seg utslag i noen spektakulære baderom i det nye huset deres i Bergvegen på Åkra. Spesielt baderommet i forbindelse med foreldresoverommet skiller seg ut med et større spabadekar og et såkalt “spyl og føn toalett” fra Geberit. Alle de tre badene er levert av Bademiljø-butikken til Geir Sirnes.

Småfrekt og hjemmekoselig

Les hele saken her

Hvem: Christian Bjordal og Susanne Østhus

Hva: Funkisbolig

Hvor: Vormedal, Karmøy

Du har ikke vært mange minuttene i den nye boligen til Christian Bjordal og Susanne Østhus Hansen på Vormedal, før du oppdager x-faktoren. Det unge paret har virkelig klart å gi den nye boligen både særpreg og personlighet – samtidig som de har skapt seg et hjemmekoselig og praktisk småbarnshjem.

Tepper på alle soverom. Luksuriøse tapeter. Møbler og stasj med særpreg. Her er lite overlatt tilfeldighetene og den småfrekke egdy stilen understrekes av fotokunst, mørke møbler, tunge tekstiler og glamorøse detaljer. Hele boligen inkludert det meste av innredningen ble planlagt før selve byggingen startet. På den måten klarte de å holde budsjettet og unngikk kjedelige overraskelser etter at boligen var ferdig.

Firmahytte med wow-faktor

Les hele saken her

Hvem: Idrift

Hva: Firmahytte

Hvor: Vågslid

Firmahytta til iDrift på Vågslid har flere wow-effekter. Aller mest fornøyd er de ansatte med vinduet i front med sitteplasser der en kan nyte utsikten til naturen og det nydelige Vågslidvatnet rett utenfor. iDrift er strålende fornøyd med den nye firmahytta si som de tok i bruk ved påsketider i 2016 og gir sine beste skyssmål til Berge Sag som har bygget hytta.

– Hyttelivet er balsam for sjelen

Les hele saken her

Hvem: Kristen og Marianne Vedøy

Hva: familiehytte

Hvor: Imsland, Vindafjord

Fuglekvitter om morgenen. Lange dager på terrassen. Om du stikker innom hytta til Marianne og Kristen Vedøy i påsken, skal du ikke se bort fra at familien er opptatt med uteaktiviteter. Familien liker nemlig å konkurrere, ute som inne.

Dette blir den 14 påskeferien familien Vedøy fra Karmøy tilbringer på hytta ved Vågavannet i nærheten av Imsland i Vindafjord. Den koselige hytta som de har gitt navnet “Vågaståvå” har gress på taket og brunbeiset villmarkskledning på ytterveggene. På den store terrassen er det lagt til rette for uteliv dagen lang. Uterommet er innredet med en større sittegruppe, jacuzzi og bålpanne med sitteplasser rundt.

Mesterstykket ved Viksefjorden

Les hele saken her

Hvem: Marit Birk Danielsen og Tor David Danielsen

Hva: Funkisbolig

Hvor: Viksefjorden, Haugesund

En flott bolig kan en bygge mange steder. Når en får tak i en tomt med vakker sjøutsikt og i tillegg klarer å bygge slik at den nye boligen passer perfekt inn i terrenget, er mesterstykket komplett. Bli med inn i funkisboligen til Marit Birk Danielsen og Tor David Danielsen på Støle ved Viksefjorden nord i Haugesund.

Når ekteparet fra Haugesund reiser på ferie, er det alltid arkitektur og design som står øverst på listen. De kan spasere i timevis for å se på bygninger og hvordan alt er komponert sammen. En felles interesse som har gitt dem mange flotte ferieopplevelser. Nå har ekteparet selv bygget en bolig der design og arkitektur er av ypperste klasse – signert Stord- arkitekten Jo Kjetil Nielsen i JK Arkitekter.

Selvgjort er velgjort på Syre

Les hele saken her

Hvem: Thorvald Sofus Sommerfeldt

Hva: Renovert bolig

Hvor: Syre, Karmøy

Med mye egeninnsats, hjelp fra venner og familie og en god innredningsplan har Thorvald Sofus Sommerfeldt skapt seg et vakkert hjem på Syre på Karmøy. Den eldre eneboligen fra 1920-tallet, fremstår i dag som nærmest ny.

23 år gamle Thorvald Sofus Sommerfeldt fra Skudenes jaktet på en eldre enebolig som han kunne pusse opp fra bunnen av. Boligen fant han i landlige omgivelser på Syre, med sjøutsikt og stor hage. Elektrikeren og handymannen har gjort mye av arbeidet selv og har også fått god hjelp av venner og familie. De innvendige material- og fargevalgene tok han etter kyndig veiledning fra interiørarkitekt Ann Elin Eriksen Sørøy.

Personlig innredet funkisbolig

Les hele saken

Hvem: Familien Westerheim Flotve

Hva: Funkisinspirert bolig

Hvor: Skudeneshavn, Karmøy

For Therese Westerheim Flotve er det ikke viktig hvilket merke som står under produktene. Mye viktigere er det å innrede med ting og møbler som har en historie og som er kommet til hus av en helt spesiell grunn. Som stålskapet i gangen, hylleseksjonen i stuen eller vasen hun fikk til jul. Småbarnsmoren fra Skudeneshavn liker godt å holde på med prosjekter på hjemmebane. Rett som det er skjer det forandringer. Gjerne etter at hun og barna har vært på loppemarked og kommet hjem med noe artig.

Trippel byggeglede i Kopervik

Les hele saken her

Hvem: Elin Bredahl Anvedsen med familie og Synnøve Bredahl Fagerland med familie

Hva: 3 boliger i rekke

Hvor: Stangelandsvågen, Kopervik

Utsikten er kjent. Boligene helt nye. De tre søstrene har bygget hver sin bolig helt i sjøkanten i Stangelandsvågen i Kopervik.

Boligene ble bygget på familieeiendommen som søstrene eier sammen. Det er Berge Sag som har tegnet og ført opp de tre boligene som henger sammen i en rekke. Alle de tre husene har livsløpsstandard og en takterrasse. Den nye kaien var allerede klar til bruk i fjor vinter, og er blitt et kjekt samlingssted for de tre familiene. Nå planlegges et felles uteområde med grillmuligheter utenom bryggen.

Oppvekstparadis fristet

Les hele saken her

Hvem: Cecilie og Thomas Salt Hoftun

Hva: Funkisbolig

Hvor: Sveiven i Skåredalen, Haugesund

Jevngamle barn på feltet. Kort vei til skole og barnehage. Dette var viktige grunner til at Cecilie og Thomas Salt Hoftun valgte å kjøpe tomt i det nye feltet Sveiven i Skåredalen i Haugesund. De “timet” seg inn på skolestart for sønnen Theo og kunne flytte inn i en flunkende nye bolig fra Urbanhus før jul i 2016.

Før de flyttet kunne de se tilbake på flere år med oppussing av en bolig i Kvalsvik nord i Haugesund.

– Nettopp på grunn av alle disse årene med oppussing ble det viktig for oss å bestille en nøkkelferdig bolig fra Urbanhus. Vi fikk oppleve en knirkefri byggeprosess der vi som husbyggerne virkelig kunne lene oss tilbake og stole på husleverandøren, sier Cecilie og Thomas.

Spreke fargevalg på Solvang

Les hele saken her

Hvem: Tore August og Randi Bauer-Nilsen, Matilde Theodora Bauer-Nilsen Eidsvåg og Lea Bauer-Nilsen

Hva: Enebolig i rekke i Kon-tikivegen, Askeland Eiendomsutvikling

Hvor: Solvang i Haugesund

Fargene som er valgt i det nye rekkehuset til Randi Bauer-Nilsen og familien hennes på Solvang, er sterkere og spenstigere enn hos mange andre. At Randi er fascinert av den fargerike, meksikanske kunstneren Frida Kahlo, er ikke så veldig overraskende.

I månedsskiftet januar/februar i 2017 flyttet hun og mannen, Tore August Bauer-Nilsen, og deres to tenåringsdøtre inn i en helt ny enebolig i rekke på Solvang. Målet med boligbyttet var å bo enklere. I Kon-tikivegen fant de en funkisinspirert enebolig i rekke som er langt fra kjedelig. Bord-kledningen på boligene er malt grå, men husene har fått spreke innslag av henholdsvis oransje og gult, så rekken er godt synlig fra veien.

Bygget drømmeplassen ved fjorden

Les hele saken her

Hvem: Ole Ben og Randi Pedersen

Hva: Fritidsbolig

Hvor: Stuvikneset i Nedstrand, Tysvær.

Etter 30 år flyttet Randi og Ole Ben Pedersen fra huset i Espevik i Tysvær. De kjøpte seg rekkehus i Haugesund og senere en gammel hytteeiendom i Nedstrand. På rekordtid ble den gamle hytta i Nedstrand med panoramautsikt til Nedstrandfjorden bygget om til en moderne fritidsbolig – alt takket være en enorm egeninnsats fra herr og fru Pedersen. De store stuevinduene gjør at du nærmest oppholder deg ved sjøkanten og kan se sjøauren vake på fjorden. Med utsikt til sentrum kan de også følge med om ferj-en og hurtigbåten holder rutetidene der de legger til kai i Nedstrand.

Marianne fikk sin Englagård!

Les hele saken her

Hvem: Marianne Lassesen

Hva: Restaurert sveistervilla

Hvor: Bakarøy, Haugesund

Går det an å bli forelsket i et hus? Spør du Marianne Lassesen fra Haugesund vil hun utvilsomt svare et ubetinget ja på det spørsmålet. For hennes kjærlighetshistor-ie til sveitservillaen i Holmegata 50 på Bakarøya i Haugesund startet for lenge siden.

Historien går tilbake til den gang hun leide en leilighet i Langgata på Bakarøya på 90-tallet og hver dag spaserte forbi den vakre ærverdige boligen. Marianne forteller at hun flere ganger tok seg i å drømme at hun bodde i huset. Hun syntes huset så ut som Bakarøy sitt svar på Englagård – huset som vi kjenner fra de svenske filmene med det samme navnet.

Nå slipper hun å drømme lenger. I fjor vinter ble huset lagt ut for salg, og Marianne ble eier av den verneverdige sveitservillaen. Et stort prosjekt for ei singel mamma med to tenåringer i hus.

Tegnet sin egen funkisbolig

Les hele saken her

Hvem: Gina Alvestad og Kim Erik Larsen sammen med Oda (1 år)

Hva: Funkisbolig

Hvor: Bokn

Du trenger verken være arkitekt eller ingeniørutdannet for å tegne din egen bolig. Samboerparet Gina Alvestad og Kim Erik Larsen brukte en kveldsstund på å tegne funkisboligen sin på et milimeterark mens de delte en flaske rødvin.

Nå bør det legges til at tegningene ble grundig kvalitetssjekket og teknisk kontrollert av fagfolk i Vestlandshus før Mæland Bygg satte i gang byggingen. Men selve planløsningen i boligen er veldig lik den som ble tegnet inn på milimeterarket den aktuelle kvelden. I november 2016 kunne de flytte inn i den flotte funkisboligen øverst i Kyrkjebakken på Bokn.

Fiks ferdig med personlig vri

Les hele saken her

Hvem: Line Tveit med sønnen Dennis

Hva: Prosjektert bolig fra Trygve J. Sjøen

Hvor: Gjerdetunet i Åkrehamn, Karmøy

Line Tveit ville ha en fiks ferdig bolig med et personlig preg. Det siste fikset hun ved å male de fleste av veggene i huset “dusty red”. Mens sønnen Dennis på 5 år gikk for «dempet sort».

– Vel, selve malejobben overlot jeg til ekspertene, så her fikk jeg virkelig en nøkkelferdig bolig jeg kunne flytte rett inn i. Er godt fornøyd med resultatet og synes jeg har fått mye for pengene, sier hun. Fargene “dusty red”, “dempet sort” og “deco blue” preger veggene i eneboligen i rekke i Gjerdetunet i Åkrehamn. En fargekombinasjon som gir fine overganger mellom rommene og boligen et moderne preg. Her bor Line sammen med sønnen Dennis på 5 år og begge ser ut til å stortrives.

Nytt kjøkken på bondegården

Les hele saken her

Hvem: Merete Unger Berg

Hva: Nytt kjøkken

Hvor: Bondegården på Hetland i Tysvær

Hun ville ha et kjøkken uten overskap, lang benkeplate, stor komfyr og stilige lamper. At god planlegging er nøkkelen til suksess, er det splitter nye kjøkkenet i gårdshuset til Merete Unger Berg et god eksempel på.

Når du bor i et gardshus fra 50-tallet, kan du ikke sette inn et hvilket som helst nytt kjøkken. Merete Unger Berg på Hetland i Tysvær fant kjøkkeninnredningen og benkeplaten hos Knapphus Kjøkkensenter. Den karakteriske komfyren fra Falcon bestilte hun gjennom HTH Haugesund, mens lampene fra Lampegras og kjøleskapet fra Smeg ble handlet hos Ølen Møbel.

Hjemme hos fotografen

Les hele saken her

Hvem: Steinar Sortland

Hva: Eldre enebolig

Hvor: Salhusveien, Haugesund

For fotograf Steinar Sortland fra Art by Stones photography er hjemmet et sted for kreativitet og kunstnerisk utfoldelse. Steinar (41)  overtok boligen da han var 20 år gammel og har selv pusset opp huset helt fra bunnen av slik at det i dag er skreddersydd for fotovirksomhet og familieliv.

Huset kjøpte han billig i 1996. At han fikk det rimelig, skyldes nok rett og slett at det så ut som ei rønne. 21 år senere fremstår Salhusveien 127 i Haugesund som en spennende bolig med kreative løsninger, moderne material- og fargevalg og meget personlig innredning.

– Jeg var 20 år og kjøpte huset av en kar jeg tilfeldigvis traff på Dampen. Far min lurte på om jeg var stein hakke gal som kjøpte dette falleferdige huset, og jeg må jo innrømme at det var kun prisen som gjorde at jeg slo til, sier han.

Kreativ interiørfrik klar for nye oppdrag

Les hele saken her

Hvem: Vivian Klovning og Oscar Bartolome med barna Theodor (13), Nikolai (12) og Verona (18 mnd.) og katten “Pusi”

Hva: Arkitekttegnet bolig fra 1971

Hvor: Hauge i Haugesund

Vivian Klovning bruker magefølelsen når hun innreder både sitt eget og andres hjem. Det var også magefølelsen som gjorde at de kjøpte den 46 år gamle ene-boligen i Kong Sverres gate 23 signert arkitekt David Sandved.

Det er ikke alltid hun kan forklare hvorfor innredningen blir som den blir. Men Vivian Klovning vet liksom alltid når det stemmer og når det skurrer. Derfor har hun malt den ene stueveggen tre ganger på halvannet år.

Julemagi i sjøhuset

Les hele saken her

Hvem: Sophie Midbøe og Egil Sørbø med datteren Nathalie (7 mnd)

Hva: Ombygd sjøhus

Hvor: Gamlebyen i Skudeneshavn

Sjøhuset på Holmen 9 i gamlebyen i Skudeneshavn er vakkert pyntet til jul både utvendig og innvendig. 25 år gamle Sophie Midbøe  kan virkelig kunsten å dekor-

ere og har selv laget flere av juledekorasjonene i familiens nye hjem.

Julefeiring i Skudeneshavn har alltid vært et must for samboerparet Sophie Midbøe (25) og Egil Sørbø (26), begge oppvokst i Skudeneshavn. Selv da de eide en leilighet i Stavanger og bodde fast i oljebyen, måtte de alltid reise hjem til Skudenes i julen. Nå har de flyttet tilbake til gamlebyen og har pusset opp sjøhuset på Holmen 9 fra topp til tå.

Knappane 53 i svart og grått

Les hele saken her

Hvem: Lena Haga Almås og Christian Brink med barna Milas (4) og Tilje (1)

Hva: Funkisbolig

Hvor: Knappane 53, Rommetveit på Stord

Lena Haga Almås på Stord har alltid vært en stor tilhenger av svart og grått både på klær og interiør. Så for henne var det ingen tvil om at tak og vegger i det nye hus-et til familien på Rommetveit på Stord skulle males i nettopp denne kombinasjonen. Men at hun skulle få 30 000 følgere på Instagram som har fulgt byggingen og innredningen av den nye boligen, kom heller som en stor overraskelse. Den nye boligen i funkisstil ligger flott til på Knappane 53 på Rommetveit på Stord. Utsikten til sjø og fjell er upåklagelig. Fra de store stuevinduene ser de både til Folgefonna og Kvinnherad.

Annonse