Annonse

Hvem: Lena Haga Almås og Christian Brink med barna Milas (4) og Tilje (1)
Hva: Funkisbolig
Hvor: Knappane 53, Rommetveit på Stord

Lena Haga Almås på Stord har alltid vært en stor tilhenger av svart og grått både på klær og interiør. Så for henne var det ingen tvil om at tak og vegger i det nye huset til familien på Rommetveit på Stord skulle males i nettopp denne kombinasjonen. Men at hun skulle få 30 000 følgere på Instagram som har fulgt byggingen og innredningen av den nye boligen, kom heller som en stor overraskelse.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Den nye boligen i funkisstil ligger flott til på Knappane 53 på Rommetveit på Stord. Utsikten til sjø og fjell er upåklagelig. Fra de store stuevinduene ser de både til Folgefonna og Kvinnherad. Lena er samboer med Christian Brink som har vært fotballspiller på heltid og har spilt for flere klubber både i Norge og Sverige. Og da fotballkarrieren var over, gikk ferden tilbake til Stord der de var så heldig å få tak i den flotte tomten på nærmere ett mål på Rommetveit.

– Vi fikk tak i tomten gjennom bekjente og trives godt både med å være tilbake på Stord og i det nye huset, sier Lena som mange kjenner fra profilen Knappane_53 på Instagram.

I løpet av kort tid har Lena fått imponerende 30 000 som følger henne på Instagram. Noe som tyder på at interiøret i svart og grått slår an hos flere enn henne.

– Siden vi har bodd flere plasser på grunn av Christians fotballkarriere, har vi et stort nettverk og fikk mange forespørsel fra venner og bekjente som gjerne ville høre om byggeprosessen og følge med på hvordan det nye huset vårt ble. Så derfor opprettet jeg en profil på Instagram under navnet Knappane_53. I dag er det mest bilder av interiøret jeg deler  – alt avhengig av hvor mye tid jeg har til rådighet, smiler Lena som er mamma til Milas (4) og Tilje (1) og i tillegg jobber som butikksjef på Stord.

Betongtrapp
Når Lena og Christian først skulle bygge nytt hus, hadde de flere ønsker de ville prioritere. De ønsket seg blant annet en romslig betongtrapp mellom de to etasjene og brukte litt tid på å finne firmaet som tok på seg den krevende oppgaven.

– Vi er knallfornøyd med betongtrappen og har også lagt varme i den slik at den er behagelig å gå på året rundt, sier Lena.

De ønsket også å sette inn en peis i forbindelse med kjøkkeninnredningen og har innredet med en daybed i vinduet – et perfekt sted for avslapping og rekreasjon. Svarte dører og dørlister var et must. Det samme gjaldt vinduene.

Da de flyttet inn i februar 2017 litt bak skjema, var de spent på om de hadde klart å innfri målet om å bygge et hus som dekker familiens behov lang tid fremover.

– Alt i alt er vi godt fornøyd med planløsningen og de ulike valgene vi har tatt, sier Lena som opplevde en viss forundring fra malerne da hun bestilte grått tak i hele boligen – i tillegg til flere svarte vegger.

Boligen er på nærmere 280 kvm inkludert integrert garasje og inneholder 3 soverom, tv-stue, bad, vaskerom og bod i første etasje. I andre etasje er det foreldresoverom med eget bad og garderoberom, bod, toalett og en stor stue i åpen løsning med kjøkkenet.

– Vi valgte Schmidt-kjøkken i ”Nano Black” fra Neumann i Haugesund, og er veldig fornøyd med at vi har mulighet for å skjule både vaske og kokesonen med skapdører siden kjøkkenet er en så stor del av stuen, sier hun.

Svart og grått
Interiøret går ikke overraskende mest i svart og grått, med noen fargeinnslag fra grønne planter og ikke minst den brune lærsofaen midt i stuen.

– Det aller viktigste er å være tro mot vår egen stil, noe jeg føler vi har lykkes med. Jeg liker stilrene interiører og foretrekker en kombinasjon av harde og myke møbler og detaljer, sier Lena.

På barnerommene har de valgt grønnfargen “balanse” og ”varm blush” i en terakottafarge på jenterommet. Lena er oppdatert hva som finnes av produkter og er en ivrig netthandler.

– Vi har handlet sofa, spisebord, bord, hyller og stoler til hele boligen på nettet, noe som selvsagt er en sjanse å ta. Heldigvis har produktene virkelig levd opp til forventningene, smiler hun.

 

Annonse