Annonse

Hvem: Vivian Klovning og Oscar Bartolome med barna Theodor (13),
Nikolai (12) og Verona (18 mnd.) og katten “Pusi”

Hva: Arkitekttegnet bolig fra 1971

Hvor: Hauge i Haugesund

Vivian Klovning bruker magefølelsen når hun innreder både sitt eget og andres hjem. Det var også magefølelsen som gjorde at de kjøpte den 46 år gamle eneboligen i Kong Sverres gate 23 signert arkitekt David Sandved.

Det er ikke alltid hun kan forklare hvorfor innredningen blir som den blir. Men Vivian Klovning vet liksom alltid når det stemmer og når det skurrer. Derfor har hun malt den ene stueveggen tre ganger på halvannet år.

– Etter at den tredje fargen kom på veggen, følte jeg det satt. Jeg har vel egentlig vært fornøyd de andre gangene også, og kjenner jeg meg rett vil nok stueveggen bli malt flere ganger. Maling er jo så utrolig effektivt og heldigvis har jeg en samboer som er flink til å male. Så har han da også fått mye trening gjennom de ti årene vi har vært sammen, smiler Vivian

Og en ting vet hun. Det må være rette linjer. Da de flyttet inn i boligen på Hauge, så hun med en gang at viften på kjøkkenet måtte senkes med 10 centimeter.

– Det høres kanskje litt sært ut, men jeg merker fort om linjene i et rom ikke stemmer. Det kan være fra små detaljer som at frynsene på teppet ikke ligger rett , til at vegger og innredning bør endres eller flyttes på. Det handler om å skape balanse og få frem den rette harmonien, sier hun.

Drømmeboligen

Egentlig var de ikke på boligjakt. Det nye kjøkkenet i rekkehuset på Geitafjellet var akkurat tatt i bruk, da Vivian oppdaget annonsen på Facebook.

“Var ikke dette en helt spesiell bolig. Denne må vi gå å se!”

Vivian sendte entusiastiske sms´er til samboeren som var på jobb i Brasil. Hun tok med seg bygningskyndige folk på visning og gikk rundt og sjekket boligen fra 1971 i alle krinker og kroker. Boligen på Hauge i Haugesund ble deres, og våren 2016 flyttet de inn etter en solid malingsrunde på de fleste rom.

Boligen tegnet av arkitekt David Sandved er virkelig en flott perle. Tilbaketrukket i en rolig gate på Hauge, samtidig som det er kort vei til sentrum. 245 kvm gjorde at familien på fem fikk fem soverom og doblet boarealet. Detaljer fra byggeåret 1971 som teaklister ved vinduene, trapp med tepper og flott gelender fra byggeåret var heldigvis beholdt. Siden boligen var oppgradert på de fleste rom da de flyttet inn, var planløsningen både moderne og funksjonell.

Maling og peis

De satte inn peis i stuen, beiset den lyse benkeplaten i tre på kjøkkenet mørk og malte de fleste av rommene.

– Du kommer egentlig veldig langt med maling og trenger ikke legge ut enormt mye for å gi boligen særpreg og personlighet, sier Vivian som kan fargekoder på løpende bånd. Den allerede omtalte stueveggen fikk her en dagen fargen “dusty rose” og det førte også til at Ikea-sofaen i andre delen av stuen fikk skiftet trekk fra gult til grått.

Vivian beskriver stilen hjemme som en smule maksimalistisk med en ren undertone.

Hun er heller ikke redd for å by på noen overraskelser som den store apekatt-skulpturen, den svarte hallen og trappeoppgangen  og den malte pyramiden bak skrivebordet.

Interiørkonsulent

Vivian elsker å forandre hjemmet sitt – flytte rundt på møbler og ting og prøve det ut på en ny måte. Hun er opptatt av at en ikke alltid en trenger kjøpe noe nytt for å skape forandring – det gjelder å se muligheter med tingene en allerede har.

– Og det å benytte seg av tjenestene til en interiørkonsulent, kan nettopp resultere i at en får hjelp til å se det en har med nye øyne, sier Vivian som er i gang å utdanne seg som interiørkonsulent.

– Selv om jeg har flere års erfaring som interiørkonsulent på hobbybasis både i egne prosjekter og for andre, er det greit å få papirene på det. Det er herlig å utforske denne kreative siden ved meg selv enda mer, og jeg trives veldig godt med å jobbe med interiør, sier Vivian.

Arkitekt David Sandved (1912 – 2001) drev eget arkitektkontor i Haugesund gjennom størstedelen av sin yrkeskarriere. Sandved er arkitekten bak en rekke offentlig bygg i Haugesund og mange eneboliger. Mest kjent er han for Haugesund Folkebibliotek og Haugesund Billedgalleri.

Annonse