Annonse

Den kontinentale stilen med glamorøse materialvalg som velur, gull, glitter og skimmer preger interiørtrendene for tiden. Denne stilen har utvilsomt overtatt for en lyse nordiske stilen som lenge var rådende.
Likevel er det det meste lov for tiden og det er egentlig smak og lommebok som setter de viktigste premissene for hvilken stil en ender opp med.

Taket
De modigste blant oss maler taket i samme farge som veggen. Dette gir en eksklusiv og “huleaktig stil” og en kan også kombinere ulike matchende toner i taket. Det kan også være spenstig å tapetsere taket – gjerne i et helt annet mønster enn hva som blir brukt på veggen. Størrelsen på rommet og takhøyden vil utvilsomt legge viktige premisser her.
– Men det hører til sjeldenhetene at vi hører at folk gjør noe annet med taket enn å male det hvitt – selv om også vi har sett bilder av vellykkede prosjekter på sosiale medier der taket er tapetsert eller malt i en mørkere farge, sier Wenche Rossebø og Therese Pedersen.

Vegger
Tapet er mer i skuddet enn på veldig mange år. Og mens vi før bare turde tapetsere en fondvegg, blir nå hele rommet tapetsert.
– Vi har en brosjyre i butikken med overskriften “Hvilken tapet er du?” og den treffer virkelig blink. For utvalget av tapeter er enormt for tiden og heldigvis er de blitt mye lettere å henge opp enn de var før. Hos oss på IBO Raglamyr som fører tapeter fra alle de store leverandørene som Borge, Borås, Stories og Fantasi, kan vi skaffe det aller meste. Så her er det virkelig mulig å lage sin helt spesielle personlig stil ved hjelp av tapet, sier de.

Gulv
Parketten har fått sterk konkurranse fra nye typer gulv som vinylkork og lindura.
– Mens vinylkork er en type gulvbelegg med vinyl på toppen og kork på undersiden, er Lindura brede treplanker som er meget bestandige pga sin geniale komposisjon. Begge tilbys med et enkelt klikksystem som gjør dem lette å legge. Grunnen til at disse to typene har overtatt mye for parketten, er nok blant annet fordi de holder seg pene år etter år, du kan få dem i hele planker, alle nyanser og at de er prisgunstige, sier Wenche Rossebø og Therese Pedersen som også har merket en større etterspørsel etter tepper de siste årene.
– Noen ønsker en hotellfølelse på soverommet og velger heldekkende tepper. Teppene er blitt meget allergivennlige og flere av dem har flekkgarantier. Interessen for tepper generelt er meget stor og flere ønsker skreddersydde tepper til sofagruppen som kuttes etter mål her i butikken. Vi tilbyr også et stort utvalg av vintagetepper som er meget populære for tiden, sier de.

Annonse