Annonse

Hun ville ha et kjøkken uten overskap, lang benkeplate, stor komfyr og stilige lamper. At god planlegging er nøkkelen til suksess, er det splitter nye kjøkkenet i gårdshuset til Merete Unger Berg et god eksempel på.

Når du bor i et gardshus fra 50-tallet, kan du ikke sette inn et hvilket som helst nytt kjøkken. Merete Unger Berg på Hetland i Tysvær fant kjøkkeninnredningen og benkeplaten hos Knapphus Kjøkkensenter. Den karakteriske komfyren fra Falcon bestilte hun gjennom HTH Haugesund, mens lampene fra Lampegras og kjøleskapet fra Smeg ble handlet hos Ølen Møbel.
– Klart en ikke gjør det enklest mulig når en handler på flere butikker – istedenfor alt på et sted. Samtidig får en den stilen en er ute etter og setter sammen det nye kjøkkenet på sin egen måte. Når jeg først skulle bytte ut det tunge eikekjøkkenet fra 80-tallet, ønsket jeg meg et kjøkken jeg være fornøyd med i lang tid. Kjøkkenet kom på plass i sommer, og jeg er kjempefornøyd med resultatet, sier hun.

Spesialkomfyr
Komfyren fra Falcon ble spesialbestilt gjennom HTH i Haugesund. Den ble faktisk satt i produksjon etter at de bestilte den og måtte forhåndsbetales.
– Så dette er absolutt ikke en komfyr som det finnes mange av. Komfyren har tre stekeovner og 5 stekeplater og er 110 cm bred. Jeg liker godt utseendet på den og synes den gir hele kjøkkenet et fint løft, sier Merete.

”Dempet sort”
Benkenplaten er fem meter og er av typen silestone. Kjøkkenskapene er fra Strai og er sammen med benkeplaten kjøpt hos Knapphus Kjøkkensenter.
– Jeg gikk lenge og lurte på hvilken farge jeg skulle velge på underskapene. Valget falt til slutt på ”dempet sort”. Synes skapene tar seg lekkert ut sammen med den hvite benkeplaten og de lyse fargene som ellers er valgt til rommet, sier Merete.

Annonse