Annonse

Hvem: Gina Alvestad og Kim Erik Larsen sammen med Oda (1 år)
Hva:Funkisbolig
Hvor:Bokn

Du trenger verken være arkitekt eller ingeniørutdannet for å tegne din egen bolig. Samboerparet Gina Alvestad og Kim Erik Larsen brukte en kveldsstund på å tegne funkisboligen sin på et milimeterark mens de delte en flaske rødvin.

Nå bør det legges til at tegningene ble grundig kvalitetssjekket og teknisk kontrollert av fagfolk i Vestlandshus før Mæland Bygg satte i gang byggingen. Men selve planløsningen i boligen er veldig lik den som ble tegnet inn på milimeterarket den aktuelle kvelden. I november 2016 kunne de flytte inn i den flotte funkisboligen øverst i Kyrkjebakken på Bokn.
– Det er rart å tenke på at det finnes kun en av denne boligen, og at dette er noe vi har vært med å forme selv, sier Gina Alvestad og Kim Erik Larsen og legger ikke skjul på at de er veldig fornøyd med resultatet.

Flott utsikt
Og det har de all grunn til. Boligen som er på ett plan og har et boareal på vel 220 kvm, tar seg lekkert ut der det ligger på en høyde i Kyrkjebakken på den såkalte “Jentehaugen” på Bokn. Utsikten fra stuevinduene er slående og fanges opp fra alle oppholdsrommene og flere av de fire soverommene i boligen. Her kan båtfører Kim Erik i friperiodene nyte synet av båttrafikken fra Boknasundet og ut i Boknafjorden.
– Å bygge hus var faktisk så kjekt at jeg gjerne gjør det igjen, smiler Kim Erik Larsen som absolutt ikke har ikke tatt skrekken – snarere tvert i mot. Han bygger gjerne nytt hus igjen – iallefall om han er garantert en like knirkefri byggeprosess.
– Vi bestilte et nøkkelferdig hus og har truffet på seriøse, flinke og lokale fagfolk. Mæland Bygg som hadde hovedentreprisen gjorde en kjempejobb, og vi følte oss veldig trygge på at jobben var i de beste hender gjennom hele prosessen, sier Larsen.

Kompromiss
Da byggingen startet bodde Kim Erik og Gina fremdeles på hans hjemsted Vaksdal utenfor Bergen. Derfor måtte Ginas far være tilgjengelig på byggeplassen, noe de setter stor pris på. Selve boligtomten er en gave fra Ginas foreldre som like godt skilte ut to tomter på familieeiendommen – en til Gina og en til hennes søster. På den måten sikrer de også tilflytting til den lille kommunen med vel 800 innbyggere.

– Her på Bokn bor vi nær familie og venner. Datteren vår Oda på halvannet år har nettopp startet i barnehagen her, og vi har funnet oss godt til rette i kommunen, forteller de.

De fikk god veiledning av interiørkonsulenten hos Fargerike Langelandsvik til å plukke ut praktiske og matchende veggfarger og gulv. Boligen har stor takhøyde i stuen og en gjennomgående løsning der du lett kan bevege deg rundt om i huset. Fra hallen, gjennom kjøkkenet, til soveromsavdelingen og tilbake til hallen passerer du også rommet som virkelig var et must for Kim Erik.

– Her ser jeg film og da er det viktig at all dagslys er stengt ut. Etter en ekstra søknadsrunde fikk jeg ordet at rommet er uten vindu, forteller han.
Og mens Kim Erik fikk mediarommet, fikk Gina walk in closet.

– Å bygge hus handler ofte om å  komme frem til gode kompromisser.  Mediarom, walk in closet, eget bad i tilknytning til foreldresoverommet  og direkte inngang til boligen fra garasjen, var noe som var viktig å prioritere for oss, forteller de.

Nå ser de frem til å lage ferdig hagen og uteområdet – et arbeid de allerede er godt i gang med.
– Neste år ruller vi ut ferdigplen og er klar for å ta hagen i bruk, smiler de.

Hvem gjorde hva?
Totalentrepenør: Mæland Bygg
Arkitekt: Gina & Kim Erik / Vestlandshus
Grunnarbeider/betongarbeider: Odd Grønnestad og Espeland Forskaling AS
Maling/tapetsering: Langelandsvik
Malerarbeid garasje: Solvang Maling og Vedlikehold AS
Kjøkkenleverandør: Kvik
Baderomsleverandør: Mega Flis
Gulv/tak: Mæland Bygg
Vindu/dører: Nordan
Elektriske arbeider: Helgevold Elektro AS
Tekstiler/tapeter: Malermester Langelandsvik
Rørleggerarbeid: Tindeland rør AS
Opparbeidelse uteområde: Bjarne Nedrebø Maskin AS

Annonse