Annonse

Grønnbolig har inngått avtale med Håndverksmur-kjeden om at deres medlemsbedrifter får tilbud om å bli forhandler av Grønnbolig. Flere firma har allerede sagt ja til å bli forhandlere. 20. og 21. september var det forhandlerkonferanse på Scandic Maritim med over 30 deltakere fra 20 medlemsbedrifter.

Er det mulig å bygge prisgunstige og miljøvennlige boliger i mur? Boliger som ikke bare tar seg godt ut, men som også er sunne å bo i?

Det var utfordringen Grønnbolig tok tak i den gang firmaet ble startet i 2010. Etter det har de bygget 40 miljøvennlige boliger i et større prosjekt på Ekrene like utenfor Haugesund og også boliger flere andre steder på Haugalandet. I vinter gjorde de avtale med Håndverksmur-kjeden om at deres 48 medlemsbedrifter får tilbud om å bli forhandler av Grønnbolig.

– Det er vår gjennomgående grønne byggemetode og fokus på murboliger som passer godt sammen med Håndverksmur-kjeden sine grunnverdier og prinsipper. Vi ser frem til at det nå skal bygges boliger etter Grønnbolig-konseptet i hele landet – av kyndige fagfolk og murmestere som kan kunsten å bygge flotte murhus. Samarbeidet ble formelt sparket i gang på forhandlerkonferansen i september, men flere har allerede skrevet under avtaler om å bli forhandler, opplyser Jan Inge Aase som eier Grønnbolig sammen med Johnny Jansen.

Leca

Siden starten har Grønnbolig gjort seg mange erfaringer og har utviklet boligene. I dag bruker de Leca som hovedmateriale.

– Vi er svært stolte av å få Weber og Leca med på byggelaget vårt. Leca er av norsk leire,  kan ikke råtne og inneholder ingen helse- eller miljøfarlige stoffer. Det avgir ingen skadelige utslipp og krever minimalt av vedlikehold. På utsiden blir ytterveggene overflatebehandlet med Weber fiberpuss-system. Dette er en fiberpuss som gir en tilnærmet vedlikeholdsfri og vakker fasade. Mulighetene er mange da en kan velge mellom et stort utvalg av farger og strukturer, sier Aase.

Grønnbolig sin huskatalog blir utgangspunktet for bedriftene i Håndverksmur som blir forhandlere. Dette er boliger bygget etter passivhusstandarden, tegnet og utviklet av arkitektfirmaet Knut Kolstø  i Haugesund.

– Dette er boliger bygget i mur som absolutt prismessig kan konkurrere med boliger i tre. Dessuten er de nærmest vedlikeholdsfrie og har alle andre fordeler som murboliger har – god lydisolering, lite brannfarlig og gunstig energiregulert med kjølig om sommeren og varm om vinteren. Sånn utseendemessig merker også Grønnbolig seg positivt ut og du får en bolig som skiller seg ut fra mengden, sier Aase.

– Et ideelt partnerskap 

– Håndverksmur har valgt å inngå et samarbeid med Grønnbolig fordi vi utfyller hverandre så godt. Grønnbolig har murhusene vi trenger og Håndverksmur har murmestrene og entreprenørene de trenger. Et ideelt partnerskap, uttaler Tore Ilseng, daglig leder i Håndverksmur-kjeden.

– Gjennom Grønnbolig får våre forhandlere tilgang til gjennomførte murhus, som er testet i fire generasjoner. Det vil si at her er alle feil og mangler luket ut. Husene er gjennomtestet og viser at de både er flotte å se på, praktiske i bruk for kunden og effektive å bygge for entreprenøren. Det er noe alle tjener på, sier Ilseng.

Annonse