Annonse

Navn: Mona Strand
Bosted: Haugå i Haugesund
Boligtype:100 år gammel enebolig (omgjort fra tomannsbolig) i jugendstil
Favorittrommet: Spisestuen

Hva er favorittrommet?
– Jeg ville nok vanligvis ha sagt kjøkkenet, pga atmosfæren og den vellykka mixen mellom moderne og gammelt, men akkurat nå så har jeg helt dilla på spisestuen!

Hvorfor er dette favoritten?
– Fordi dette er nok det rareste, høyeste og mest bohemske rommet i huset akkurat nå.

Fortell gjerne litt om prosessen med å bygge rommet
– Tanken bak stilen i rommet var i utgangspunktet en klassisk, men mørkere stil med god tyngde, – type bibliotek – lounge. Den mørke fiskebensparketten var valgt ut tidlig, den gjør basen i rommet. I tillegg så fikk vi laget et panel langs veggene, som passer godt til husets alder. Alt i mørke farger. Lampen over bordet myker opp alt det stramme og kanskje litt dystre, med sine fargerike skjermer i gammel tante-stil.

Hva mer kan du si om innredningen i rommet?
– Lek med stiler, merkelige kombinasjoner og sære gjenstander har tatt helt av her, spesielt etter at jeg har fått en mengde med arvede møbler og rarieteter i hus nylig. Jeg har alltid vært fascinert av andre stil-epoker, kanskje spesielt bohem-tiden på slutten av 1800-tallet. Mixen av alle gjenstandene og møblene som er kombinert her syns jeg etterhvert nå begynner å tilnærme seg stemningen i denne epoken, jeg burde kanskje supplert med ekte Absinth i bar-trallen vår?

Tips om produktene som er brukt, fargevalg etc.?
– Fargevalg er stort sett mørkt, hvor alle overflatene fungerer som en ganske nøytral bakgrunn til bilder, ting og tang som jeg finner for godt å sette sammen. Noen tips angående gjenstander og gamle ting; Det å overta innbo etter våre kjære kan veldig lett bli for mye, man finner affeksjon og minner i den minste ting.  Det er vanskelig å eliminere, men nødvendig for å ikke miste helt sin egen stil. Mormors stol i en krok er skikkelig kul i et nytt miljø, men hele salongen hennes blir too much.

Man må få disse til å “blend in” i sin egen stil. Det kan være greit å fjerne en ting eller to om gangen, samle sammen tingene som passer sammen, sette opp et slags display. Så kan en skifte ut hva man vil ha fremme på “displayet”.  Her har jeg for eksempel funnet en ny måte å bruke det gamle gullspeilet på, som et underlag til de mange gamle messingstakene. En ny vri på det, -samle alt sammen i stedet for å spre dem rundt omkring. Grønne planter gjør hele susen også. Bruk hagen for det den er verd, – selv klipper jeg greiner av både hekkplanter og busker for å få mer grønt inne. Ormeblader er en favoritt i de gamle vindunkene.
På veggen trenger det ikke nødvendigvis kun henge bilder. Figurer og som her;- flosshatt og andre hodeplagg/hatter med historie er fint på veggen også.

Annonse