Annonse

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Ole Ben og Randi Pedersen teller fremdeles hvor mange frokoster de har spist ute på terrassen ved hytta i år. Så langt har de kommet til over 30 og ennå ser de for seg at værgudene skal
invitere til flere. Bli med til deres flotte fritidsbolig på Stuvikneset i Nedstrand – som de både
har tegnet og bygget selv.

Etter 30 år flyttet Randi og Ole Ben Pedersen fra huset i Espevik i Tysvær. De kjøpte seg rekkehus i Haugesund og senere en gammel hytteeiendom i Nedstrand. På rekordtid ble den gamle hytta i Nedstrand med panoramautsikt til Nedstrandfjorden bygget om til en moderne fritidsbolig – alt takket være en enorm egeninnsats fra herr og fru Pedersen.

Like ved sjøen
Det blir nesten feil å kalle dette sjøutsikt. For de store stuevinduene gjør at du nærmest oppholder deg ved sjøkanten og kan se sjøauren vake på fjorden. Med utsikt til sentrum kan de også følge med om ferjen og hurtigbåten holder rutetidene der de legger til kai i Nedstrand. De trengte hjelp fra to voksne sønner for å få det gedigne stuevinduet på plass. Randi forteller at hun ble så nervøs når det største stuevinduet på 540 kg skulle monteres at hun ikke klarte å se på og måtte forlate byggeplassen til alt var overstått og vinduet var trygt på plass.

Særpreg
Begge har vært sterkt engasjert i hytteprosjektet. Ole Ben tegnet rominndeling av hytta selv og fikk Opus arkitekter til å tegne eksteriør og kvalitetssikre tegningene. I taket har de lagt moderne trespiler. Gulvet er støpt betong med steintilslag, som deretter ble slipt og polert. Det gir hytta et litt røft industrielt preg som sammen med de oransje håndtakene legger premissene for resten av innredningen. Ole Ben fant de oransje håndtakene på nettet, og de har uten tvil vært med og gitt fritidsboligen ekstra særpreg.

– Med slike oransje detaljer ble fargekoden lagt, og vi har prøvd å følge opp med matchende farger som brunt, kalkgrått og turkis. Fargekombinasjoner som tar opp naturen her og passer godt inn i omgivelsene, sier Randi Pedersen.

Kjøkkeninnredningen fant de hos Designa i Haugesund. Stilen ellers er eklektisk med en fin miks av nytt og gammelt. Kunst og reiseminner preger også interiøret. Boligen er kledd med sembrit fasadeplater i kombinasjon med Royal kledning. Utenfor lager vindskulpturen signert kanadiske Lyman Whitaker en lett hviskelyd. Den kom de over på boligmesse i Oslo for noen år siden, og den var med på flyttelasset fra Espevik der den stod i hagen noen år før hytta i det hele tatt var på tegnestadiet.

Fiks ferdig uteområde
Hytta er utvidet fra 60 til 124 kvm og inneholder stor stue i åpen løsning med kjøkkenet. Her er det også to soverom, bad og garasje i underetasjen. Med tanke på at det kun er tre år siden de overtok hytteeiendommen, er forvandlingen enorm. De flyttet inn i den nye hytta ved påsketider i fjor og brukte våren og sommeren til å bygge opp hagen og terrassene. En hagestue er også kommet på plass. De rullet ut ferdigplen og fikk med det tatt hagen i bruk samme sommer. Fra enden av hagen er det en sti ned til sjøen og båtplassen.

– Vi stortrives her på Stuvikneset og oppholder oss her så mye vi kan året rundt. Så mye at vi til tider nesten glemmer ut at vi også har en bolig i Haugesund å ta oss av, smiler de.

Hvem gjorde hva?

Arkitekt: Opus

Grunnarbeid: Harald Espeland AS

Maling/tapetsering: Malermester Leif Skeie AS

Kjøkkenleverandør: Designa

Vindu/dører: Gilje Trevare

Elektriske arbeider: Helgevold Elektro AS

Rørleggerarbeid: Karsten Bjelland AS

Annonse