Annonse

Hvem:
Ann Helen Kvalevaag

Bosted:
Skårshagen, Kopervik

Bloggen:
modernestil.blogspot.no

Ikkje vær redd for å male taket i ein farge!  Dette er min anbefaling  nå i høst. Eg fikk malerne til å male taket mørkegrått på badet heime på Skår allereie i 2012, sjølv om eg aldri før hadde sett det heime hjå nokon. Men eg tok sjansen sjølv om malerne fraråda meg frå å gjere det.

På badet i det siste husprosjektet som min mann og eg har til salgs på Vassbrekke på Raglamyr, valgte eg også å få det eine badet malt. Ein liten risiko med å male heile taket mørkegrått er at en på badet ynskje godt med sminkelys i. Men den som intet våger – intet vinn. Resultatet blei unikt og røft og står i stil med huset Modernebygg1 AS har tegna.

Malte tak er ein trend som du vil se meir av nå til høsten og tida framover. Eg hadde eit prosjekt på klesbutikken Icon Haraldsgaten nå i vår som skulle pussast opp. Her anbefalte eg sort tak og lyse gulv. Taket blei malt i ein heilt sort matt farge og bordene blei også malt. Butikkinnehaver Ivar Jacobsen har kún fått mykje skryt, og butikken framstår i dag som ein trendy, oversynleg og innbydande butikk. Det å mala taket gjorde at varene kom enda meir til sin rett. Mørke farger seies å skjule framfor å fremheve men bruker ein det på rett måte vil ein i slik som dette tilfelle fremheve varene og gjera dei meir interessante.

Med eget firma som tilbyr interiørveiledning, boligstyling og egen designa betongbord har eg mange forskjellige kunder. Eg har lyst å trekke fram ein kunde på Karmøy som trengte veiledning i å få stua til å framstå heilhetlig og gjerne med nokre fine farger som harmonerer fint til resten av huset. Påbygget på huset var akkurat ferdig og malingen nesten tørket da eg foreslo å male vegg og tak i ein nydeleg blåfarge.Å male taket vil gi ein kul effekt. Og siden familien har godt med takhøgde i stua kan ein gjerne leike seg med å male taket. Eg anbefalte å gjera ein liten kul vri ved å kun mala den eine delen av veggen. I dag er det vanleg å male ein fond vegg, men her anbefalte eg å strekkje den veggen til taket for å maksimalt med effekt. Etter ein analyse fant eg ut at kunden liker kalde farger og da blei det naturlig å velge blått som er ein av trendfargane nå. Fargen eg anbefalte heiter “st.pauls blue” og er nydeleg til resten av boligen.

Mange bruker god tid på å finna den perfekte veggfargen, men det er nok ikkje like mange som bruker like mykje tid når dei skal velge takfarge. Du kan skape ein fin heilhet i rommet ved å velge farge til taket. Malingsentusiaster kaller taket for den femte veggen. Det er sjølsagt mange måter å gjera det på. Man kan male taket i samme farge som alle veggane, for eit lunt og stilfullt “huleaktig” preg, eller man kan gå for ein vågal kontrastfarge i taket. Det er også ein trend å male berre halve veggen.

Annonse