Annonse

Utsikten er kjent. Boligene helt nye. De tre søstrene har bygget hver sin bolig helt i
sjøkanten i Stangelandsvågen i Kopervik. Boligene er bygget på samme sted som der søstrene vokste opp på 60- og 70-tallet.

Husker du de tre søstrene Bredahl som bygget hvert sitt hus tett i tett i Stangelandsvågen i Kopervik? Nå har de flyttet inn, og Vi Bygger Nytt har tatt turen til Synnøve og Elin som bor her fast med familiene sine. Den tredje søsteren, Hilde, bor til vanlig på Rennesøy og bruker det nye huset i Kopervik som en fritidsbolig.

– Her bor vi tett i tett, men tro ikke at vi trør ned dørene til hverandre av den grunn. Dette har vi avklart på forhånd, og vi har bestemt oss for å respektere hverandres privatliv. Men at det er praktisk å arrangere familieselskap, har vi allerede fått erfare, smiler de.

Samling på kaien 

Boligene ble bygget på familieeiendommen som søstrene eier sammen. Det er Berge Sag som har tegnet og ført opp de tre boligene som henger sammen i en rekke. Alle de tre husene har livsløpsstandard og en takterrasse. Den nye kaien var allerede klar til bruk i fjor vinter, og er blitt et kjekt samlingssted for de tre familiene. Nå planlegges et felles uteområde med grillmuligheter utenom bryggen. Det store og solide kaianlegget i tre er bygget av Tysvær-firmaet Bjelland & Lilleskog, og søstrene er godt fornøyd med jobben. Søstrene roser også Øyvind Lønning og hans snekkerteam for formidabel innsats på de tre husene.

Begge søstrene og familiene flyttet inn like før jul – noen måneder bak skjema.

– Det var godt å komme i hus, men vi skulle gjerne sett at innflyttingen ikke kom så tett opp mot jul. Nå har vi bodd her i over et halvt år, og vi trives godt, sier de.

Forskjellige behov

Hvilken bolig søstrene skulle ha, ble avgjort ved loddtrekning. Selv om boligene fremstår som helt like på utsiden, er det forskjeller når en kommer inn dørene.

– Det har vært viktig for oss å innrede på vår egen måte – styrt av smak og hva vi mener kler boligen best. At vi har litt forskjellige bobehov, gjør også at planløsningen er forskjellig, sier Synnøve Bredahl Fagerland og tar oss med inn i familiens nye bolig ytterst til høyre i rekken. Her er det lyst og trivelig med fin utsikt til sjøen fra alle oppholdsrommene. Innredningen er moderne innredet i gråtoner og på veggene er det brukt en del panel. Alle de tre boligene går over tre etasjer, har livsløpsstandard og en takterrasse. Fagerland har tre stuer – en i hver etasje og har også satt inn et lite kjøkken i tilknytning til takterrassen.

– Er egentlig overrasket over størrelsen på boligen og alt den rommer. To bad er et must når familien er samlet, sier hun.

I nabohuset i midten av rekken bor søsteren Elin Bredahl Anvedsen sammen med sin familie. De har også et hus i Haugesund, som de foreløpig har valgt å beholde i tillegg. Hos familien Anvedsen er planløsningen litt annerledes. De har kuttet den ene stuen i andre etasje til fordel for flere soverom. Også de har stue i toppetasjen og i forbindelse med kjøkkenet på hovedplanet. Eget hobbyrom til mannen var også viktig. Også i denne boligen er det to større baderom.

– Noe er blitt med i flyttelasset fra Haugesund. Noe er kjøpt nytt. For meg er det viktig å innrede personlig og gjerne sprite opp med kontrastfarger innimellom, sier Elin Bredahl Anvedsen.

Lang prosess

Det gikk over åtte fra ideen ble unnfanget til de kunne flytte inn. Et slikt omfattende prosjekt krever en del regulering – dessuten er det viktig å ta hensyn til eksisterende bebyggelse.

– Boligprosjektet har preget livene våre i mange år. Nå ser vi frem til å nyte resultatet og ikke minst den nære beliggenheten til sjøen som vi har. Så i sommer trenger ikke folk være i tvil om hvor vi er om solen skinner. Da sitter vi og dingler med beina på bryggekanten – akkurat som vi gjorde i gamledager, smiler de.

Hvem gjorde hva hos

Synnøve Bredahl Fagerland 

m/familie:

Husleverandør: Berge Sag

Arkitekt: Camilla Thorsen

Snekkerarbeid: Byggmester Øyvind Lønning

Grunnarbeider/betongarbeider: Vassbakk & Stol/ Geir Berntsen

Maling/tapetsering: Selvgjort

Kjøkkenleverandør: Ikea

Baderomsleverandør: Nygaard bad/Karsten Bjelland

Gulv/tak: Rosvold Bygg & parkett/ Øyvind Lønning

Flislegging bad/gang: Dima murerfirma

Gulv bad: Velde malerservice

Vindu/dører: Gilje/Nor-Dan

Elektriske arbeider: Aibel

Tekstiler/tapeter: Selvgjort/Veldes Malerservice

Rørleggerarbeid: Karsten Bjelland

Opparbeidelse uteområde: Vassbakk & Stol

Brygge: Bjelland og Lilleskog

Trapper: Trapperingen

Hvem gjorde hva hos 

Elin Bredahl Anvedsen 

m/familie

Husleverandør: Berge Sag

Arkitekt: Camilla Thorsen

Snekkerarbeid: Byggmester Øyvind Lønning

Grunnarbeider/betongarbeider: Vassbakk & Stol/ Geir Berntsen

Maling/tapetsering: MCP

Kjøkkenleverandør: Ikea

Baderomsleverandør: IKEA/Monter/Nygaard bad/Karsten Bjelland

Gulv/tak: Rosvold Bygg og parkett/MCP/Veldes Maler-service/ Byggmester Øyvind Lønning

Flislegging to bad/gang: Murerfirma Breathe AS

Vindu/dører: Gilje/Nor-Dan

Elektriske arbeider: Aibel

Rørleggerarbeid: Karsten Bjelland

Opparbeidelse uteområde: Vassbakk & Stol

Brygge: Bjelland og Lilleskog

Trapper: Trapperingen

Annonse