Annonse

For Therese Westerheim Flotve er det ikke viktig hvilket merke som står under produktene. Mye viktigere er det å innrede med ting og møbler som har en historie og som er kommet til hus av en helt spesiell grunn. Som stålskapet i gangen, hylleseksjonen i stuen eller vasen hun fikk til jul. 

– Vi startet med en rimelig hvit base og har tilsatt mer farge etter hvert som vi har bodd oss inn. Er spesielt fornøyd med ”terrakota-fargen” på den ene kjøkkenveggen. Fargen ”varm blush” levde virkelig opp til navnet, smiler Therese.

Trebarnsmoren fra Skudeneshavn liker godt å holde på med prosjekter på hjemmebane. Rett som det er skjer det forandringer. Gjerne etter at hun og barna har vært på loppemarked og kommet hjem med noe artig.

– Vi liker godt å innrede på vår måte og synes det er stas når de som besøker oss sier at de ser at det er vi som bor her. At de kjenner oss igjen på innredningen. Vi prøver å ta vare på arvegods og personlige eiendeler, men passer samtidig på at det ikke blir for fullt rundt oss. Kommer det noe nytt inn – må ofte noe annet ut, sier Therese.

Topp med hagestue
Boligen i funkisstil på Øygardshaugen i Skudenes flyttet de inn i for fire år siden. Den gang telte familien fire og siden de har også familien fått enda et medlem. De tre sønnene Liam (8), Leon (6) og Levi (3) har alle satt sitt preg på innredningen og har hvert sitt rom i første etasje. Her finner en også et bad, hallen og utgang til garasjen. I andre etasje finner en foreldresoverommet, bad, stue og kjøkkenet. Fra stuen er det utgang til en store terrasse der en også har bygget en hagestue. Et populært sted å trekke seg unna både for guttaboys og de voksne – både vinter- og sommertid.

– Vi setter stor pris på hagestuen vår og det er ikke minst meget praktisk de gangene vi har mye besøk og selskaper. Innredningen i hagestuen følger ofte årstidene og her er det lov å ”pøse på” med litt ekstra detaljer, smiler Therese.

Fikk hjelp
De fikk mye hjelp av familie og venner under byggingen av boligen, og Therese mener at det var helt avgjørende for at de i det hele tatt kunne bygge ny bolig. Det var faren hennes Arild Westerheim som tegnet og hadde ansvaret for å bygge huset.

– Ja, for en småbarnsfamilie som oss var den hjelpen helt uvurderlig. Det er en lang liste av personer som skal takkes for at vi kunne flytte inn i denne boligen. Vi er meget takknemlig for all hjelpen vi fikk, sier Therese. 

Hvem gjorde hva?
Husleverandør: Odd Hansen
Arkitekt: Arild Westerheim
Grunnarbeider/betongarbeider: Soldal Maskin/Gustavsen Forskaling
Maling/tapetsering: Ole Egil Flotve
Kjøkkenleverandør: HTH
Baderomsleverandør: Ikea/S.O Lund
Gulv/tak: Atle Westerheim, Arve Pedersen (Fliser)
Elektriske arbeider: Kjell Flotve
Rørleggerarbeid: S.O Lund

Annonse