Annonse

Med mye egeninnsats, hjelp fra venner og familie og en god innredningsplan har Thorvald Sofus Sommerfeldt skapt seg et vakkert hjem på Syre på Karmøy. Den eldre eneboligen fra 1920-tallet, fremstår i dag som nærmest ny.

23 år gamle Thorvald Sofus Sommerfeldt fra Skudenes jaktet på en eldre enebolig som han kunne pusse opp fra bunnen av. Boligen fant han i landlige omgivelser på Syre, med sjøutsikt og stor hage. Elektrikeren og handymannen har gjort mye av arbeidet selv og har også fått god hjelp av venner og familie. De innvendige material- og fargevalgene tok han etter kyndig veiledning fra interiørarkitekt Ann Elin Eriksen Sørøy.

– Nei, interiør og farger og sånt er ikke helt mi greia. Jeg ønsket en gjennomgående stil i hele boligen. En stil som jeg lever greit med over flere år og som er moderne og samtidig klassisk. Er derfor meget fornøyd at jeg ikke satte i gang helt på egenhånd med å handle inn og ta ulike fargevalg, men fikk god hjelp av en interiørarkitekt til å  lage en god plan, sier Thorvald Sofus Sommerfeldt. Han flyttet inn i eneboligen på høsten 2016, etter en oppussingsperiode på halvannet år.

– Jeg var heldig som kunne bo hjemme hos foreldrene mine mens jeg pusset opp. Oppussingen fulgte årstidene, og jeg jobbet ute på huset og i hagen om våren og sommeren. Mesteparten av det innvendige arbeidet fikk jeg unnagjort vinterstid, sier Sommerfeldt som er utdannet elektriker og har sitt daglige virke hos Helgevold Elektro i Haugesund.
Da Thorvald var klar for å handle inn de ulike møblene og inventaret, hadde han en liste av produkter som ville gi stilen han var på jakt etter. Men ett spørsmål hadde han glemt å ta opp med interiørarkitekten. Tror du det går greit med en 65 tommer TV i stuen?
Sommerfeldt fikk tommel opp for en slik stor TV som allerede var tegnet inn på veggen inn til kjøkkenet – der den heller har fått en anonym tilværelse.

Boligen er på vel 150 kvm og inneholder hall, stue, gjestetoalett og kjøkken på hovedplanet. I andre etasje er det innredet to soverom, kontor og et større bad.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og synes jeg har fått en praktisk og flott bolig. Og siden jeg har gjort mye selv og har fått mye hjelp, har kostnaden også vært til å leve med, sier Sommerfeldt som på sikt har planer om å innrede kjelleren.

Interiørarkitekten:

Rommene går hånd i hånd

– Jeg ønsket å bruke en fargeskala i blå og gråtoner, samt at hjemmet skulle være i en enkel og moderne stil, sier hun.

Det var også viktig at hjemmet ikke skulle bli for maskulint, så hun valgte å innrede i en nordisk og lun stil. Enkle linjer og de riktige detaljene.

– Jeg er spesielt fornøyd med alle de fine blåfargene som ble brukt på de ulike rommene og slik de møtes fra vegg til møbel, sier hun.

Sluttresultat ble akkurat som hun hadde sett for seg, noe som betyr at Thorvald har fulgt prosjektet til hver minste detalj og ikke gjort egne forandringer uten å forhøre med henne først.

– Den gutten er veldig dyktig og fanger opp de minste detaljer når det kommer til innredning og husbygging. Han har gjort et strålende arbeid og var en glede og samarbeide med, sier hun.

Møblene som ble brukt i dette prosjektet er levert fra Bohus og hvert møbel er tatt ut med omhu til dette hjemmet, sammen med stoffer og detaljer som puffer og puter.

– Jeg er alltid veldig nøye på å flette inn riktige stoffer og teksturer og at alle mine kundeoppdrag også få spesialbestilt dekorputer og puffer fra de ulike møbel stoff som blir brukt. Da slipper kunden og løpe rundt og lete etter de riktige fargene på sine puter og detaljer. Når møblene kommer så er alt komplett og det er bare å dekorere.

Møblene består av rette linjer, lyst treverk, laminat overflater, stål og farger som hører den nordiske stilen til, sier Sørøy som spesielt har falt for kjøkkenet i boligen.

– Kjøkkenet hadde Thorvald valgt ut på forhånd, men med litt justeringer og valg av høyskap i et annet treslag ble dette litt lunere og mer spennende. Så var det viktig å få de riktige detaljene på plass som “hexagon” fliser og to vegglamper som skaper et stilig uttrykk, sier hun.

 

Annonse