Annonse

En flott bolig kan en bygge mange steder. Når en får tak i en tomt med vakker sjøutsikt og i tillegg klarer å bygge slik at den nye boligen passer perfekt inn i terrenget, er mesterstykket komplett. Bli med inn i funkisboligen til Marit Birk Danielsen og Tor David Danielsen på Støle ved Viksefjorden nord i Haugesund.

Når ekteparet fra Haugesund reiser på ferie, er det alltid arkitektur og design som står øverst på listen. De kan spasere i timevis for å se på bygninger og hvordan alt er komponert sammen. En felles interesse som har gitt dem mange flotte ferieopplevelser. Nå har ekteparet selv bygget en bolig der design og arkitektur er av ypperste klasse – signert Stord-
arkitekten Jo Kjetil Nielsen i JK Arkitekter.

– Dette er vår drømmebolig. Den er tegnet av arkitekten i et tett samarbeid med oss og alle planer er fulgt til punkt og prikke. Vi har hatt stor egeninnsats på boligen og er stolte av resultatet, sier de.

Boligen i Liavikveien er i mur og er på vel 240 kvm som er bygget inn i terrenget og fanger opp sjøutsikten på en flatterende måte. Langt der borte kan en skimte Folgefonna.

Naturlig form
Planløsningen er spennende med utstrakt bruk av eik. Flere steder er det bygget nisjer av eikefiner og det er brukt skyvedører i hele boligen. Ved inngangspartiet kan det se ut som boligen er på ett plan, og det er først når en ser boligen fra sjøsiden at en oppdager at den faktisk går over tre plan. Huset følger naturen og mens kjøkkenet og stuen er bygget på et berg, følger de andre etasjene tomtens struktur nedover. I mellometasjen finner vi gjesteavdeling med familierom, stort bad og et kombinert stue og hobbyrom til fruen i huset. I den nederste etasjen er det oppholdsrom og et ekstra kjøkken i forbindelse med uteplassen. Her er det også skyvedører til terrassen.

Flere steder i hele boligen er det brukt skillevegger av eik som fungerer som skyvedører – praktisk og lekker løsning tegnet inn av arkitekten som virkelig gjør boligen funksjonell og gir den et unikt særpreg.

Boligen er innredet med tidsriktige klassiske designmøbler og lamper av høy kvalitet i kledelig miks med møbler, kunst og gjenstander fra deres mange opphold i Singapore, Vietnam, Kina og Sør-Korea. De har også funnet plass til noen arvemøbler.

Startet med båthus
Nede ved sjøen bare et steinkast fra den nye boligen har familien båthus. Det var egentlig her byggeprosessen startet for fem år siden. For med båthuset fulgte det med en boligtomt som gjorde at paret fra Haugesund så muligheten til å bygge en ny praktisk bolig tilpasset livssituasjonen deres nå. Boligen deres gjennom 28 år på Stemhaugmarka i Haugesund ble lagt ut for salg, og høsten 2015 kunne de flytte inn i den nye boligen på Støle.

– Dette er vår “pensjonistbolig” og den er tilrettelagt våre behov nå og for fremtiden. Vi er strålende fornøyd med resultatet og har fått det akkurat slik vi drømte om. Og det beste av alt er at boligen er tilnærmet vedlikeholdsfri, sier de.


Hvem gjorde hva?
Arkitekt:
Huset er tegnet av Jo Kjetil Nielsen i firmaet JK Arkitekter på Stord.
Dette var et tett samarbeid mellom arkitekt og byggherren.

Grunnarbeider/opparbeidelse uteområde:
Multi service

Maling:
Grunnarbeid gjort av Proff Maling, siste strøk gjort av huseier.

Kjøkkenleverandør:
Alno kjøkken type flying, glassfronter

Baderomsleverandør:
Baderoms møbler og sanitærutstyr type Villeroy og Bosch.
Glass vegger i dusj hovedbad er levert og montert av Glass og Låsservice.
Speiler i bad levert av rørleggerfirma Geir Sirnes.
Speilskap i badstu fra Ikea.

Gulv:
Gunreben heltre eikegulv levert av Parkettgruppen Bygnes Karmøy, brasiliansk skifer gulv og vegg levert av Bygnes Bygg Karmøy.
Vinduer / Dører:
Gilje

Elektriske arbeider:
Helgevold elektro og Haugesund Elektriske.

Tekstiler:
Luxaflex  gardiner/solskjerming levert og montert av E. Jacobsen.

Møbler:
Slettevold sofa og lenestoler og bord levert av In Design.
Spisestuemøbler fra danske Naver er levert av In Design
En del møbler er fra deres opphold i Asia,
Jensen seng levert av Bohus møbler.

Lys/ Lamper:
Utelys type Tolbod fra Louis Poulsen er levert av Christiania  belysning, og montert av Haugesunds Elektriske.
Skinne belysning inne er levert av Haugesund Elektriske.
Lamper over kjøkkenbord Caravaggio (designet av Cecilie Manz) levert av In Design
Taklamper i atelier, Lampegras,  levert av Bruno

Terrasse rekkverk:
Glassrekkverk på terrasser er levert og montert av
Glass og Låsservice
Håndløper i eik fra Ølen trevare monter av byggherre.

Badstu:
Badstuovn levert av rørleggerfirma Geir Sirnes.
Badstubenker laget av huseier.

Eiketrapp:
Trapp i eik levert og montert av Polsk firma
Mini Kjøkken i underetasjen:
Leveranse fra IKEA og montert av byggherre.

Annonse