Annonse

Det var et svært moderne hagesenter som åpnet dørene på Bygnes torsdag 6. april. Hageland Bygnes er flaggskipet i Hageland-kjeden og blir nå prototypen på hvordan Hageland bygger sine nye hagesentre i fremtiden. Men aller mest fornøyd er Ola Apeland med de ansatte som jobber ved Hageland Bygnes.

Per Harald Nilsen er ansatt som daglig leder av Hageland Bygnes og med seg får han ti andre medarbeidere i staben. Flesteparten av de ansatte er fra Karmøy.

– En kan være så oppdatert på teknikken som bare det, men til syvende og sist er det menneskene som jobber her som er de viktigste ressursene. Det er de ansatte som sørger for at folk får en fin kundeopplevelse, gir god service, råd og veiledning og gir folk lysten til å komme tilbake. Vi har brukt store ressurser på å få tak i kvalifiserte ansatte og er veldig fornøyd med staben som skal drive Hageland Bygnes. En fin blanding av erfarne folk og noen nye som vi har stor tro skal drive et svært spennende hagesenter, sier Ola Apeland som eier Hageland Bygnes sammen med kona Else Eikemo og Jostein Eikeskog. Fra før driver de også Hageland Raglamyr som ble åpnet i 2013.

IMG_9113

Rekordtid
Hageland Bygnes har inngått en lengre leieavtale med Bilgummilageret Eiendom som eier bygget og tomta. Ola Apeland har selv vært byggeleder for det nærmere 3500 kvm store hagesenteret som er bygget på rekordtid. Byggingen startet i oktober og hagesenteret er satt opp av den profesjonelle gruppen fra nederlandske Thermoflor som bygger hagesentre i hele Europa. I tillegg har flere lokale firma hatt oppdrag. Totalt er det blitt investert 30 millioner kroner i det nye hagesenteret.

Etter at rundkjøringen på Bygnes sto ferdig på slutten av 2014, har det stadig dukket opp nyetableringer i Kopervik næringspark. Med T-forbindelsen kommer mange handlende fra både Tysvær og Bokn. Ola Apeland er overbevist om at folk på Haugalandet og ikke minst på Karmøy er klar for et stort og moderne hagesenter. Et hagesenter med lange åpningstider 7 dager i uka.

Inne blir ute
Målet er å gjøre det hyggelig både for kund-ene og plantene. Her får en blant annet se ulike eksempler på hvordan en kan anlegge mindre hager og hvordan en kan innrede terrassene. Det blir også en større utstilling av hagemøbler og Hageland Bygnes er blant annet blitt forhandler av det norske merket Formfin som har møbler som kan stå ute hele året. Bygget får klimastyring med fire klimasoner – alt etter hvilken temperatur de ulike plantene skal ha. I den 1.000 kvadratmeter store avdelingen for uteplanter, blir halvparten av arealet inne.

– Ved å bygge mest mulig inne, kan vi utvide sesongene. På dager med sol har vi mulighet for å åpne ni luker – to tredjedeler av taket, og vi kan også åpne sidedører,  forteller Ola Apeland.

_MG_9470

Annonse