Annonse

Fuglekvitter om morgenen. Lange dager på terrassen. Om du stikker innom hytta til Marianne og Kristen Vedøy i påsken, skal du ikke se bort fra at familien er opptatt med uteaktiviteter. Familien liker nemlig å konkurrere, ute som inne.

Dette blir den 14 påskeferien familien Vedøy fra Karmøy tilbringer på hytta ved Vågavannet i nærheten av Imsland i Vindafjord. Den koselige hytta som de har gitt navnet “Vågaståvå” har gress på taket og brunbeiset villmarkskledning på ytterveggene. På den store terrassen er det lagt til rette for uteliv dagen lang. Uterommet er innredet med en større sittegruppe, jacuzzi og bålpanne med sitteplasser rundt.
– Spesielt bålpannen er blitt et kjekt samlingssted for familien, der vi fyrer med ved og griller. Mange gode måltider blir tilberedt der, sier Kristen.

Familieprosjekt
Hytta er blitt det familieprosjektet de håpet på, og æren for det ferdige resultatet skal hele familien ha. Ikke minst er det lagt mye arbeid ned i den 30 meter lange gangstien som går fra parkeringsplassen og opp til hytta. En vakker sti med trebroer, utelys og en portal av eføy.  På et hjemmesnekret skilt har de skrevet inn avstanden til Sauda og Karmøy.
– Hver påske samles familien på hytta.
Vi koser oss med deilige lange måltider, mye spill og konkurranser. Men det er også rom for å trekke seg tilbake for å lese en god bok, for de som ønsker det, sier de.

Hytte i skogen
De bor til vanlig like ved sjøen på Salvøy på Karmøy og var klare på at dersom de noen gang skulle få seg hytte, skulle det bli i nærheten av skog og vann. På Vågafossen Hyttefelt fant de begge deler og i tillegg en flott utsikt over Vågafossen og fjellene. Det er også et yrende fugleliv rett utenfor hyttevinduet. Spesielt Kristen elsker å følge med på fuglene og har hengt opp flere fuglekasser like ved hytta. Her kan han følge med på at den ene fuglefamilien etter den andre flytter inn og ut, og Kristen sørger for å gjøre rent i fuglekassene slik at det er klart for nye gjester.

Skogens ro
Familien Vedøy har tradisjoner på hvilke spill og leker de arrangerer i påsken og bruker også mye tid på å stelle i stand måltidene.
– Vi blir mer tilstede for hverandre og har bedre tid når vi er på hytta. Kristen er en kløpper til å lage mat og disker opp med det ene måltidet etter den andre, og begge to setter pris på at hytta er blitt et viktig samlingspunkt for familien, sier Marianne.
– Å bygge hytte er noe av det beste vi som familie har gjort. Hyttelivet gir oss en indre ro, her er det bare å senke skuldrene og nyte naturen så vel innenfra som ute. Du kjenner at hytteroen finner seg til rette i kroppen, og får tankene bort fra dagliglivets utfordringer.Vi fisker i vannet og tar oss en tur med kanoen og robåten. Fra hytta er det også muligheter for å dra på utflukter, enten du ønsker å stå på ski eller en tur i skog og fjell. Svandalen er en halvtimes kjøretur unna om en velger å stå på ski, sier Kristen.

Romslige soverom
Hytta er på 87 kvm og inneholder tre soverom, bad, stue og kjøkken på hovedplanet. Hemsen er nettopp gjort om til et soverom.
– Vi prioriterte å ha større soverom enn det som var vanlig på den tiden vi bygde. Det er vi glad for i dag da vi ser at det er veldig praktisk at hver familie har sitt rom som står klart og venter. Der kan de oppbevare det de måtte ønske og slippe å pakke med seg alt for hver gang

Påskemenyen
Kristen alias “Krissen” Vedøy er glad i å lage mat og har planene klar når det gjelder mat i påsken, og en av kveldene har han planer for følgende festmeny på hytta.

Forrett:
Laksetartar med sennepsaus og sprøstekt hvitløksbrød.

Hovedrett:
Lammecarré med rødvinssaus, potetmos og rotgrønnsaker.

Dessert:
Mangosorbet med friske bær.

 

Annonse