Annonse

Firmahytta til iDrift på Vågslid har flere wow-effekter. Aller mest fornøyd er de ansatte med vinduet i front med sitteplasser der en kan nyte utsikten til naturen og det nydelige Vågslidvatnet rett utenfor. iDrift er strålende fornøyd med den nye firmahytta si som de tok i bruk ved påsketider i fjor og gir sine beste skyssmål til Berge Sag som har bygget hytta.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Geir Øyvind Gismarvik

– Vi er vært veldig fornøyd med samarbeidet med Berge Sag. De har gjort et ekstremt bra arbeid gjennom hele prosessen. De få feilene som har vært i etterkant har de ryddet opp i med en gang. Vi merker at vi har brukt en leverandør som har bygget mange hytter tidligere og har arbeidsfolk i fjellet hele året, sier daglig leder i iDrift Stian Lauknes.

Først leie – så eie
Etter seks år på leiemarkedet på Vågslid, valgte iDrift å bygge sin egen firmahytte ved hyttefeltet Lomtjønn på Vågslid. Siden innflyttingen påsken 2016 har hytta vært i bruk ukentlig av firmaets 40 ansatte.
– Vi har leid hytte på åremål i seks år før vi nå bygget vår egen hytte. Da fikk vi testet ut at dette er et populært velferdstiltak blant våre ansatte. Vi ønsker å være en attraktiv arbeidsgiver som lytter til våre ansattes ønsker, og det er hovedgrunnen til at vi investerte i en firmahytte. Vi vil bidra til at våre folk får muligheten til å dra til fjells med familiene sine, kose seg og koble av. Vi bruker også hytta til avdelingsvise firmasamlinger eller at enkelte ansatte bruker hytta i ukedager til «hjemmekontor». Erfaringen så langt er at hytta brukes av alle våre 40 ansatte. Det er ekstremt stor pågang og hytta er i bruk hver helg hele året, også mange av ukedagene. Mange bruker også feriedagene sine på hytta. I fjor sommer var hytta i bruk hver dag hele sommeren. Det er vi ekstremt godt fornøyd med, sier Lauknes.

Klar til påsken
Byggingen startet august 2015, og hytta var klar for bruk allerede til påske 2016.
– Vi har hatt et godt samarbeid med arkitekt i Berge Sag, Camilla Thorsen under hele byggeprosessen. Hytta ligger i enden av hyttefeltet med god utsikt over Vågslidvatnet. Siden det ikke kommer hytter mellom vår hytte og vannet, ønsket vi store vindusflater mot vannet som skulle gi følelsen av å være ute selv om du er inne. Vi har bygget bred vinduskarm som en kan sitte i og virkelig finne roen og er veldig fornøyd med resultatet, forteller Stian Lauknes.
Hytta har fire soverom, to bad, stue med åpen kjøkkenløsning og loftstue. Det er soveplass til 17. iDrift ønsket en stor hytte som ga ansatte muligheten til å ta med seg familie og venner. Når det kom til innredningen gjorde idrift kort prosess. De handlet rett og slett alt av møbler og hver minste tallerken hos Home at Home i Haugesund.

Hvem gjorde hva:
Huslevarandør: Berge Sag og Trelast
Arkitekt: Camilla Thorsen, Berge Sag
Grunnarbeid: Nils Vågslid
Betongarbeider: Haugaland Bygg og Betong
Panel: Ferdig behandlet panel fra Bergene Holm.
Baderomslevrandør: Kviteseid Rørhandel
Gulv/tak: Korkvinyl fra Fargerike Haugesund. Furugolv fra Moelven. Flis fra Flisekompaniet. Takpanelet fra Bergene Holm
Vindu: Mestervindu
Utvendige dører: Bygg1
Innv dører: Norsk Dør
Elektriker: iDrift
Rørlegger: Kviteseid Rørhandel
Opparbeidelse uteområde: Nils Vågslid
Kjøkken: Knapphus kjøkken

Annonse