Annonse

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy • Stylist: Ann Helen Kvalevaag

Husets viktigste rom i det nye boligen til familien Mannes på Åkra, er uten tvil badet. De fire familiemedlemmene kan boltre seg på ikke mindre enn tre topputstyrte bad.

Hvem: Amanda og Henry K. Mannes, sammen med barna Nathan og Nicholas.

Hva: Klassisk bolig fra Hellvikhus

Hvor: Åkrehamn, Karmøy

At mannen i huset Henry K. Mannes selv er utdannet rørlegger og i følge kona nærmest er som en “baderomsnerd” å regne, har virkelig gitt seg utslag i noen spektakulære baderom i det nye huset deres i Bergvegen på Åkra. Spesielt baderommet i forbindelse med foreldresoverommet skiller seg ut med et større spabadekar og et såkalt “spyl og føn toalett” fra Geberit. Alle de tre badene er levert av Bademiljø-butikken til Geir Sirnes.

– Jeg må skryte av både Geir Sirnes og mannen min som virkelig har satt sammen noen lekre bad til oss. Det er tre ulike bad som dekker hvert sitt behov. Mens badet i hovedetasjen er beregnet på husets gjester, er badet i 2. etasje tiltenkt tvillingguttene våre på tre år. Ennå har de ikke tatt sitt eget baderom i bruk og benytter seg mest av det store badekaret som er på vårt baderom like ved foreldresoverommet, forteller Amanda Mannes og legger til at spesielt toalettet som byr på “full understellsbehandling” er en populær attraksjon blant husets gjester.

– Det så vi ikke minst da vi arrangerte fest i julen og det faktisk ble kø utenfor av folk som ville teste “herligheten”, smiler hun.

Det er Hellvikhus som har levert den klassiske boligen. Tomten i Bergvegen er skilt ut fra en eiendom som tilhører familien til Henry Mannes, og da først byggesøknaden ble godkjent var huset oppe i løpet av noen måneder.

– Vi er veldig fornøyd med jobben Hellvikhus gjorde og at byggeprosessen ble fulgt i forhold til planen, sier Amanda Mannes.

De overtok boligen i slutten av november og kunne feire sin første norske jul på flere år. Far i huset jobber nemlig i Alaska og Amandas foreldre bor i Washington, så de siste jul-
ene har blitt feiret “over there”. At Amanda har bodd store deler av barndommen og ung-domstiden sin i USA, kan en nok få øye på flere steder i innredningen.

– Jeg tror nok spesielt kjøkkenløsningen vi valgte er en smule “amerikanisert” med den store kjøkkenøya og de fleste “duppeditter” tilgjengelig, sier Amanda.

At de valgte å investere i vannbåren varme, gir deilig gulvarme i hele huset og er ekstra hyggelig hver gang strømregningen kommer.

– Ja, selv om det kostet en del ekstra å legge inn vannbåren varme, ser vi nå at det har vært en god investering. Vi har egne termostater på hvert rom, slik at vi kan variere hvor varmt det skal være rundt omkring i huset, sier hun.

Den vel 200 kvm store boligen inneholder fire soverom, tre bad, et stort vaskerom, hall og stue i åpen løsning med kjøkkenet.

– Dette er vår aller første bolig og vi er godt fornøyd med resultatet. Det blir vel ofte sagt at en skal bygge hus tre ganger før en blir helt fornøyd – og med en slik byggeprosess som vi har hatt er vi absolutt ikke avskremt fra å bygge nytt hus enda en gang i fremtiden, smiler hun.

Hvem gjorde hva?

Husleverandør: Hellvikhus

Arkitekt: Katalog hus fra Hellvikhus med endringer

Grunnarbeider/betongarbeider: Hage & Maskin

Maling: Flislegger og maler Pawel

Kjøkkenleverandør: Sigdalkjøkken fra Karmøy Kjøkkensenter

Baderomsleverandør: Geir Sirnes

Gulv: Pergo laminat, levert av Hellvikhus

Vindu/dører: Natre vinduer, Bygg 1 dører

Elektriske arbeider: Frøvik Elektro

Rørlegger: Geir Sirnes/Henry Mannes

Opparbeidelse uteområdet: Hage & Maskin

Annonse