Annonse

Store vinduer mot sjøen og et interiør inspirert av sand, lyng, sjø og himmel. Det stod på ønskelisten da Gunn J. og John Stange satte i gang byggingen av sin nye bolig ved Skårshagen i Kopervik. Resultatet er blitt en flott funkisinsipirert bolig innredet i en moderne og behagelig stil. Alt sirlig gjennomført til fingerspissene.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy • Stylist: Ann Helen Kvalevaag

En stor notisbok fulgte dem gjennom byggeprosessen. Den ble tykkere og tykkere etter hvert som første spadestikk på husprosjektet i Skårshagen 10A nærmet seg. I boken limte de inn utklipp av  tips og ideer til hvordan den nye boligen skulle se ut både inne og ute. En samling som viste seg å bli et viktig redskap og en slags ledetråd som hjalp dem å få en gjennomført stil.

Fellesområder
Prosessen startet da John og Gunn J. Stange for noen år siden kjøpte et større tomteområde i lag med tre andre par innerst i Vedavågen ved Skår i Kopervik. Her var det plass til flere eneboliger og etter hvert har blant annet parets tre sønner bygget her. Også to søstre av Gunn har bygget boliger i Skårshagen.

– Så du kan tro vi er fornøyd med å ha så mange kjekke naboer rundt oss. Vi er heldige som har både slekt og barnebarn i umiddelbar nærhet. Veldig praktisk også om noen trenger barnevakt eller andre tjenester. Vi har satset på å ha mye fellesareal og har hyret inn hagearkitektfirmaet Gogreen til å utarbeide uteområdet. Ved den store bryggen ved sjøen er det topp å grille og ha det sosialt i sommerhalvåret. I tilknytning til bryggen er det også en liten felles, privat badestrand, forteller Gunn J. Stange.

Kjøkken i hvitt og antrasittgrå
Innredningen er i duse toner og det er kombinert ulike gråtoner. Alle dørene og vinduskarmene i huset er levert i grått, mens kjøkkeninnredningen fra Mobalpa levert av Karmøy Kjøkkensenter er kombinert i hvitt og grått. På kjøkkenet dukker turkis opp på glassplaten over kjøkkenbenken og på flere detaljer. Det gir et herlig blikkfang fra den romslige stuen som er i åpen løsning. Foruten turkis og grått, er også blått og rustrød gjengangere i interiøret.

– Jeg hadde et fargekart med meg når jeg handlet inn detaljer til boligen, noe jeg absolutt anbefaler andre å gjøre om de ønsker en gjennomført stil og unngå bomkjøp, sier Gunn J. Stange.

Stor egeninnsats
Det er huseieren selv John Stange som var byggeleder da huset ble bygget. Paulsen prosjekt/byggsenter var ansvarlig søker, og tidligere Stange tre og bolig leverte materialer til boligen.  John hadde to innleide tømrere med seg på å føre opp boligen. Hustegningene ble utarbeidet av arkitekt Kristen Vedøy sammen med John Stange. Boligen har et boligareal på ca 116 kvm på hvert plan og går over to etasjer. Hovedplanet består av gang, baderom, vaskerom/grovkjøkken, soverom. Stor stue i åpen løsning mot kjøkkenet. I sokkeletasjen har ekteparet innredet en leilighet som de leier ut og i tillegg er det i sokkeletasjen et separat gjesterom med bad som paret disponerer. På eiendommen er det også ført opp en større garasje og ved hoveddør et overbygget inngangsparti med hagegruppe som er i bruk året rundt.

Handler lokalt
Når en flytter fra en eldre bolig til en helt ny, kan det være vanskelig å vite hva en skal ta med seg av møbler og interiør. Gunn og John Stange valgte å fornye store deler av møblementet slik at det stod i stil til den nye moderne boligen. De møblene som de tok med seg ble malt slik at de passet sinn i de nye omgivelsene.

Det har vært viktig for Gunn og John å “handle hima” og det meste av inventaret, møblene og detaljene er kjøpt på Karmøy.

– Klart vi handler på Karmøy – det er viktig for oss. Dessuten er det jo her vi har gode kontakter og kjenner utvalget og butikkene best, sier hun.

Veldig fornøyd
Dette var andre gang at John og Gunn J. Stange bygget hus. Den store forskjellen denne gangen var at de nå som godt voksne ikke hadde like stramme økonomiske rammer som da de bygget sin aller første familiebolig på Ytreland på Karmøy på 80-tallet.

– Denne gangen hadde vi mulighet til å få det akkurat slik vi ville. Nå som vi har bodd her i nesten fire år, kan vi virkelig skrive under på at vi har fått den boligen vi drømte om, sier Gunn J. Stange.

Stylistens kommentar ved boligstylist Ann Helen Kvalevaag
Gunn Stange har ein gjennomført og lekker stil. Ho klarer å lage ein heilhet i det ved å bruke farger som harmonerer fint i lag. Alt går i dei kjølige fargene som grått og blått, samt sand med ein kjølig undertone. Til og med ytterdør og innerdørene er grå.

Som stylist og interiørveileder er eg opptatt av eit innbydande og fint inngangsparti, og det har John og Gunn klart til det fulle. Inngangspartiet er innredet i samme stil som inne. Eg applauderer Gunn for å være tro mot sin stil, og har gjort eit lurt valg i å kjøpe nye møbler som passer husets form og beliggenhet.

Hvem gjorde hva?
Ansvarlig søker: Paulsen Prosjekt/Byggsenter,
Byggeleder John Stange
Boligleverandør: Daværende firma Stange tre og bolig
Tømrere: Huset ble satt opp av innleide tømrere,
Jan Fiskå og Torbjørn Børseth, pluss John Stange.
Arkitekt: Kristen Vedøy i samarbeid med John Stange.
Kåre Frøland laget reguleringsplan.
Grunnarbeider: Thorleif  Ytreland
Betongarbeider: Tor Arne Haugland, Betongservice
Takleverandør: Protan
Maling: Emberland ved Rune Kjeldsnes
Kjøkkenleverandør: Karmøy kjøkkensenter, Mobalpa
Baderomsleverandør: Designa ved Roy Olsen
Mur og flis: levert av Flisekompaniet, arbeid ved John Stange
Vindu/dører: Nordan
Elektriske arbeider: Marin Elektro ved Arvid Førland
Rørleggerarbeid : Førre Rør, Eirik Skogland
Opparbeidelse uteområdet: Gogreen,
Murer uteområdet: Th. Ytreland
Kai: Fellesarbeid huseiere

Annonse