Annonse

Når desember nærmer seg så er jeg ikke sen om å få ta frem julepynten og dekorere i alle rom til et koselig «julehjem» – helt etter min egen stil. Jeg er ikke kjent for å ha så mye rødt hjemme, men mange juleputer og tekstiler, samt alt av selvlaget DIY-jule-pynt kommer opp i fra kassene og det flyttes om og dekoreres.

Hvem: Ann Elin Eriksen Sørøy

Bosted: Stol, Karmøy

Bloggen: www.idylloghim.blogspot.no

Slik presenterer hun seg selv på bloggen: Hei og velkommen til min blogg. Jeg heter Ann Elin Sørøy (41 år) fra Karmøy. Ansatt hos Bohus Karmøy og er i tillegg selvstendig næringsdrivende interiørkonsulent, blogger, og instagrammer. Jeg jobber med innredninger av hus, hytter og leiligheter.

Noe som går igjen i hjemmet vårt er julekranser. De er utrolig enkle og dekorative og lette å lage. Nesten alt grønt kan bindes om til en krans i ulike størrelser. Ute i hagen finnes det mye som kan brukes, og du behøver ikke dra til blomsterbutikkene for å få kjøpt alt. «Buskbom» er en plante som er grønn hele året rundt og utrolig enkel å bruke, den tørker inn etter noen dager i varmen, men er like dekorativ og grønn. Skal du bruke små kranser til julebordet så anbefaler jeg å knytte kransen dagen før og legge den kaldt, gjerne utendørs. Bruk også sløyfebånd om du ønsker og heng disse på innerdørene dine og gjerne flere på rekke på en grein av rekved.

Tips!

Synes du at konglene dine ikke er helt «utsprunget» kan du legge dem på et gulv med gulvvarme noen dager.

Kongletrær

Det er virkelig gøy å lage noe selv. Ideene kan ofte bli mange og en blir inspirert av julemagasiner, Pinterest og blogger. I år så ble det at jeg  laget små kongletrær. Du får kjøpt disse konglene flere plasser både på  interiørbutikker og blomsterbutikker.  En grein sages opp til små «stammer» som limes fast til konglen med en limpistol. Du kan dekorere disse med stjerner på toppen, glitter eller det du måtte ønske. Flotte til dekor på julebordet eller samlet til en liten «skog» på et fat sammen med lysestaker.

«Grønne glitrende juletre», ingen jul uten og den deilige lukten av gran som fyller hele stua. I år er juletreet pyntet med enkel dekor og skaper det uttrykket som passer til vår stil hjemme. Pakker som dekor under treet skaper stemning.

Juletre-kjegler

Oppe på konsollbordet i loftstuen så har jeg laget små juletre-kjegler som også er laget av kongler. Kremmerhusene lages av papp i ønsket størrelse og limes med limpistol. Så klippes det av store kongler helt inn til selve stammen, slik at det blir lengst mulig  «små biter» av konglen. Begynn i bånd og lim på en etter en rad etter hverandre helt til du når toppen, hyggelig å lage i sammen med familie og venner.

Jeg elsker å dekke til julebord. I år ønsker jeg det enkelt og lyst, med lite grønt, men med de søte konglene som jeg laget som dekor. Kranser på veggene får frem noe grønt og det er ikke så mye mer som skal til. Både stuen nede og i etasjen over er i naturlige farger, rustikke og naturlige detaljer. Svart eller koksgrått gir kontraster, sammen med ulike mønster på tekstiler. Gull er veldig fint til alle de sarte fargene  og gir en flott kontrast året rundt.

Mitt tips er å ikke alltid kjøpe noe nytt til juledekoreringen, lag noe selv og la deg inspirere. Det er utrolig mange flotte ideer i interiørmagasiner, Pinterest, Instagram og interiørblogger.

Annonse