Annonse

De følte de vant i lotto, da de kunne velge den tomten som stod øverst på ønskelisten i Sveiven 2 i Skåredalen. Nå bor de nærmest på taket av Haugesund med flott utsikt til Steinsfjellet i en bolig som er akkurat slik de så for seg – store vinduer mot vest og et hus i kombinert mur og tre.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy • Stylist: Ann Helen Kvalevaag

Vi skal ikke lenger tilbake enn til april 2015. Helge og Birthe Smistad er nettopp blitt rette ektefolk og nå ser også husdrømmen ut til å gå i oppfyllelse. Da det blir deres tur å velge tomt i Sveiven 2, ser de at tomten de ønsket seg aller mest fremdeles er ledig.

– Siden vi skulle velge tomt som nr. 14, var vi veldig redd for at favorittomten skulle gå til noen andre. Men heldigvis ble det ikke slik, sier Helge og Birthe Smistad og tar oss med på en omvisning i den flunkende nye boligen. Innredningen er lekker, tidløs og delikat. Fargene moderne og matchende. Stor stue i åpen løsning med kjøkkenet. Egen inngang direkte fra garasjen. Egen TV-stue på første plan og gjestetoalett. Soveromsavdelingen er i underetasjen med fire rom, to bad, vaskerom og en ekstra stue. Sønnen Brage ble født et halvt år før huset var ferdig og bodde de første månedene sammen med foreldrene i Haugesund. Nå har han rom tett inntil foreldrene sitt soverom og ser ut til å stortrives i de nye omgivelsene.

– Veldig greit å flytte med en baby. Også de to hundene våre ser ut til å ha funnet seg godt til rette og er nok ekstra fornøyd med å være omkranset av så flott natur, sier de.

Steinsfjellet er bare et steinkast unna. Her er det turstier på alle kanter. Og nettopp den vakre naturen var det som fikk de til å søke om tomt her.

– Vi er begge glad i å gå tur og er også nødt til det siden vi har to hunder. Her bor vi midt i naturen og det er lett å komme seg på tur. Dessuten er det også midt i smørøyet i forhold til skole, butikker, Raglamyr og sentrum. Vi er veldig fornøyd med beliggenheten, sier de.

_mg_0407

Mur og fliser

Selv om de stod uten tomt, manglet det ikke på byggeplaner og hustegninger. Mange kvelder har gått med til å tegne og planlegge det som en gang skulle bli deres nye hjem. Var de på  visninger på nyere boliger, var det ofte planløsningen og de ulike innredningsløsningene de la mest merke til.

– Vi hadde en tegning for hus med skrå tomt og en tegning dersom vi fikk en flat tomt. Nå endte vi opp med skrå tomt og det var egentlig det vi hadde mest lyst til, sier Helge Smistad.

De var helt sikre på at de ville ha murpuss på store deler av fasaden. Ikke bare fordi det er vedlikeholdsgunstig, men også fordi de mener murhus er ekstra vakre. At Helge Smistads eldre bror, Harald Smistad, driver Smistad mur og flis AS er nok også en medvirkende årsak.

– Det var vel aldri noen tvil om hvem som skulle få murer og flisleggingsoppdraget. Det var også Smistad som satte opp gasspeisen i huset. Vi har også brukt fliser på begge badene der Smistad har gjort jobben, og vi er veldig fornøyd med resultatet, opplyser Helge Smistad

_mg_0343

Stolt og fornøyd

Det er Urbanhus som har tegnet og ført opp boligen i funkisstil med et bruksareal på 210 kvm.

– Selve byggeprosessen har gått fint, og vi har hatt god dialog med Urbanhus og deres underleverandører underveis. Vi er også godt fornøyd med at tidsskjema har blitt fulgt. Siden vi valgte å trekke en god del arbeid ut fra kontrakten med Urbanhus, har vi virkelig fått satt oss inn i alle detaljer og kjenner til hver minste lille element i huset her, sier Helge Smistad.

Glassrekkverk er brukt på begge terrassene – et praktisk valg som gjør at en kan nyte den vakre utsikten fra alle oppholdsrommene. Kjøkkenet er levert av Neumann og er av klassisk utseende fra Schmidt. En lett skråstilt granittplate fra Skattkjær fungerer som bardisk og gir kjøkkenet særpreg.

Både Birthe og Helge har bidratt med mye egeninnsats på boligen, sammen med god hjelp fra familien. De har sparklet alle rom, malt og lagt gulv i hele boligen.

– Vi er veldig fornøyd med sluttresultatet og stolt over det nye huset vårt. Nå gleder vi oss virkelig til å nyte denne flotte plassen og invitere gode venner og familie på besøk, sier de.

_mg_0425

_mg_0447

Hvem gjorde hva?

Husleverandør: Urbanhus

Arkitekt: Morten Klungland, Urbanhus

Grunnarbeider: Knut S. Løften Maskin AS

Kjøkkenleverandør: Neumann

Baderomsleverandør/Rørleggerarbeid: Bjelland VVS

Gulv/terassebord: Montér Raglamyr

Elektriske arbeider: Hans Erik Elektro

Solskjerming: Fargerike Raglamyr

Flisleverandør: Smart Flis og Bygnes Bygg

Flislegging og murarbeid: Smistad Mur og Flis AS

Utvendig maling: Mapei Puss og Malersystem

Annonse