Annonse

[heading style=”subheader”]De var på hyttejakt, men endte opp med å kjøpe en enebolig med egen strandlinje, brygge og sjøhus i Hervik i Tysvær i 2012. Siden da er eneboligen gradvis gjort om til en moderne og stilig fritidsbolig, og familien Nordbø Øygarden fra Åkra har virkelig fått drømmeeiendommen ved sjøen de var på jakt etter.[/heading]

2016-07-23-00-08-22

_mg_9276

Foto: Karoline Vedøy og hytteeierne

– Vi var på visning på en rekke hytteeiendommer i Tysvær. Ofte var hyttene som lå ved sjøen både gamle og slitne og det var usikkert hvor mye det var lov å gjøre med dem i forhold til reguleringsvedtektene. Eneboligen her var godt vedlikeholdt og solid bygget, og ga oss med sin 1,7 mål store tomt et svært godt utgangspunkt. Siden det ikke er boplikt i Tysvær, har det gått greit å gjøre eneboligen om til en fritidsbolig, sier Odd Kåre Øygarden og legger til at beliggenheten på Hervik er svært gunstig i forhold til familiens bosted på Åkra.

– Etter at Karmøy tunnelen åpnet, tar det oss bare en halvtime å kjøre til hytta. Det betyr at det også går helt fint å bo på hytta i Hervik på arbeidsdager, sier Øygarden som nok mange kjenner fra firmaet RTS AS som holder til i Aakrehavn Teknologisenter.

_mg_9164

Så potensialet

At det kan være smart å se potensialet i en eiendom, er dette et godt eksempel på. Eneboligen på Hervikneset fra 80-talllet hadde riktignok egen strandlinje, stor hage, brygge og sjøhus, men boligen på vel 220 kvm skrek etter modernisering. Her var det furu så langt øyet kunne se, en smal og lite praktisk planløsning, et tyngre eikekjøkken, små vinduer i stuen og en liten smal terrasse mot sjøen. Kristin Nordbø og Odd Kåre Øygarden måtte bare lukke øynene og se for seg hvordan det kunne bli.

– Vi begynte med å kjøpe inn rikelig med hvitmaling og satte i gang å male furuen slik at vi fikk det lysere på de fleste rom. Deretter startet vi en større rehabilitering av hagen og fikk også mye større terrasse. Hovedjobben er det Norgeshus med Erling Bårdsen i spissen som har tatt seg av. Vi hyret også inn dyktige Marex Jonca fra Karmøy Flis til å legge fasadestein, og ta seg av muring og støyping og ikke minst legge belegningsstein på store deler av tomten. Vi gravde også opp plenen, drenerte den og la ferdigplen. Også bryggen og sjøhuset ble rehabilitert, forteller Øygarden.

Ny fasade

Om det er blitt store endringer på uteområdet og i hagen, er heller ikke selve boligen på Hervikneset  til å kjenne igjen. All utvending kledning er byttet ut. Det er lagt Alta-skifer på alle takene og boligen har fått ny fasade med større vinduer og dør som vender ut mot sjøen og et glassrekkverk som byr på bedre utsikt. Innvendig er de fleste rommene pusset opp.

Fritidsboligen er innredet i en personlig stil med en fin miks av mest nytt, men også noe gammelt. Målet er at stilen inne og ute skal gå over i hverandre og det hele er innredet med en lett maritim “tøtsj”. Stålsøylene som er brukt som bærebjelker på terrassen, dukker opp som understell på det runde store spisestuebordet i stuen. Mesteparten av møblene og dekorasjonen er kjøpt lokalt på Karmøy.

– Nå anser vi oss som rimelig ferdig med jobben og er klar til å nyte etter mange år med hard jobbing. Heldigvis har vi hatt folk til å ta seg av de største jobbene, mens vi selv har tatt oss av maling og tapetsering, sier de.

Også de to baderommene er blitt helt nye og det samme er flere av soverommene i huset. Nå sist har de fått satt inn et flott og moderne kjøkken fra HTH og planløsningen er åpnet opp slik at sjøutsikten også kan nytes fra kjøkkenet.

– Det fine med å pusse opp i porsjoner er at vi kan bruke boligen hele tiden under oppussingen. Det betyr at vi allerede har tilbragt flere somrer her og virkelig har fått kose oss på hytta året rundt. Vi har til og med feiret julaften her, smiler Kristin Nordbø.

_mg_9201

_mg_9207

Grått og svart på kjøkkenet

Øygarden Nordbø falt for HTHs nanofront i sort høytrykkslaminat, med sort eik omramming.

– På overskap og høyskap er det valgt “harmony grey”, en gjennomfarget finerdør i bjørketre, kombinert med fargen leire, som myker det hele i kombinasjon med sort. Benkeplaten er sort nano, lik fronten. Nano fronter og benkeplater er veldig populære hos oss på HTH for tiden og det er det gode grunner til. Her får en smarte og myke overflater, som er matte og motstandsdyktige. Det er slitesterk og du unngår fingeravtrykk. Lett å tørke av og  de finnes i flere gode farger, opplyser kundekonsulent Evy Gudmundsen Karlsen ved HTH Haugesund.

Siden de ønsket kjøkkenbenk under hele vindusveggen, ble dette en viktig premissleverandør for resten av kjøkkeninnredningen.

– De ønsket varme, lune og gode farger, og moderne kjøkkenmaskiner. Dette er blitt et kjøkken med solid oppbevaring, god arbeidsplass og effektive innvendige løsninger, som hjørnekarusell og brede skuffer. De fikk også laget spisebord og hyller i hvitoljet “zebrano riverwashed”  fra Spekva , og ordnet selv understell og oppheng i stål, opplyser Evy Gudmundsen Karlsen.

Hvem gjorde hva?

Tegninger/skisser/løsning utvendig: Inge Kenneth Gabrielsen

Alt tømmerarbeid inne og ute: Norgeshus Karmøy ved Erling Bårdsen

Fasadestein, muring/støyping, belegningsstein: Karmøy Flis ved Marek Jonca

Graving og ferdigplen: Vidar Thorsen Maskintjenester ved Vidar Thorsen

Rekkverk og søyler: A. Hansen Industri ved Anton Øyvind Hansen

Rørlegger: Hervik Rør

Elektrisk arbeid: Åkra Elektriske

Kjøkken: HTH Haugesund

Annonse