Annonse

[heading style=”subheader”]Da de først fant drømmeplassen ved sjøen, nøyde seg ikke bare med en hyttetomt. Familien Kristoffersen Froestad satte like godt i gang å bygge to hytter. Den ene hytten ble innflyttings-klar i vinter 2016 – den andre blir klar for bruk i løpet av høsten. Så nå kan vi jo bare gjette hvor storfamilien skal feire jul?[/heading]

Tekst: Liv Alsaker Sande
Foto & styling: Ann Helen Kvalevaag

dscf1531

dscf1506
Store vindusflater i front slipper inn mye lys ved spisebordet.

– Da vi fikk tilbud om å kjøpe enda en tomt her, kalte vi inn til familieråd for å høre om dette var noe våre fire barn og deres familier var med på. Vi fikk tommel opp for enda et hytteprosjekt og dermed ble det bygging av to hytter, forteller Eli Kristoffersen og Per Froestad når vi besøker dem på Ramsvikneset i Røyksund.

Fra stuevinduene er det vakker sjøutsikt mot Karmsund-et, og vi ser over til Bygnes og Avaldsnes på Karmøy. De valgte å bevare bergknausene utenfor hytten og er omringet av lyng og grønne vekster på alle kanter. Eli har allerede plantet i kasser og krukker og kan se tilbake på en brukbar jordbærsesong. Fra terrasseanlegget utenfor hytten kan de kaste stein ned på sjøen. Ved båthavnen har familien en liten plastbåt liggende og det går i fisking og setting av krabbeteiner.

– Vi er nok fremdeles litt nybegynnere på sjøen, men lærer fort. Ingen ting er vel kjekkere enn å samles til fiskemiddager vi har fikset selv, sier de.

Det er ikke første gang ekteparet bygger nytt. De har bygget både enebolig på Bleikemyr i Haugesund og hytte på Vågslid i 2003. I 2013 solgte de hytta på fjellet etter ti aktive fjellår, og familien var klar for å finne seg noe mer i nærheten ved sjøen. Men hvor?

– Vi var på en del visningsrunder og fulgte med på flere prosjekter. Men det var tips fra en  venninne av oss om gjorde at vi fant denne perlen her, sier Eli og Per.

dscf1518

Funksjonelt og økonomisk

På den regnfulle dagen i begynnelsen av september som Vi Bygger Nytt har tatt turen, fyres det i peisen inne. I følge Per og Eli har de prøvd å tenke nøkternt og økonomi under begge hytteprosjektene. Målet om å få best mulig utnyttelse av arealet og praktisk planløsning i begge hyttene, har arkitekt Camilla Thorsen hos Berge Sag sørget for. Det er Berge Sag som ansvar for å sette opp begge hyttene til Kristoffersen Froestad på Ramsvikneset. Totalt er det fem nye hytter på Ramsvikneset – tre  av dem bygget av Berge Sag.

– Vi var veldig fornøyd med jobben Berge Sag gjorde da vi bygde hytten på Vågs-lid. Og vi så ingen grunn til å bytte hytteleverandør denne gangen. Vi er meget fornøyd med jobben som er gjort, sier Per og Eli.

Denne gangen passet de også på å legge inn to baderom i hytten og et vaskerom med egen utgang.

– To innganger til hytten og vaskerom med egen utgang var noe vi savnet i hytten på Vågslid. To bad er også praktisk å ha med tanke på at hytten har tre soverom og at mange bor her samtidig, sier de.

Hytten som allerede er tatt i bruk er på 117 kvm og er i klassisk stil. Det er høyt under taket i stuen som er i åpen løsning med kjøkkenet. Den moderne kjøkkeninn-

redningen i hvit høyglans er fra Designa. De fikk god veiledning av Haugesund Elektriske til lyssetting og resultatet er blitt en blanding av spotter og faste taklamper. Hytten som er under bygging er i mer funkisinspirert stil og blir på 80 kvm. Her blir det stue og kjøkken i åpen løsning, ett bad og tre soverom.

dscf1491
Eli Kristoffersen og Per Froestad er godt fornøyd med den nye hytten som ligger på Ramsvikneset i Røyksund.

Familiestedet

Yngstesønn Espen er hjemme fra studier og slapper av i sofaen. De tre andre barna er etablert i Haugesund med egne familier og er alle godt fornøyde med denne familieplassen. Per, som jobber på Haugesund Toppidrettsgymnas, har funnet seg flere kjekke joggeløyper. Eli elsker å holde på med ulike uteprosjekt-

er på tomten og har både plantet jordbær og andre vekster. Like ved er det et gårdbruk med flere hester som beiter ute – ikke minst et populært trekkplast-er blant barnebarna.

– Vi stortrives ved å bo så nær sjøen og drar på hytten så ofte vi kan. Dette er virkelig blitt det samlingsstedet for familien vi håpet på, sier de.

dscf1566
Den første hytten til familien stod ferdig i vinter.
dscf1571
Dette er den andre hytten som familien Kristoffesen Froestad holder på å bygge og som de håper blir ferdig i løpet av høsten.

Hvem gjorde hva?

Husleverandør: Berge Sag

Tømrer: Geir Kvilhaugsvig

Arkitekt: Camilla Thorsen, Berge Sag

Grunnarbeider: Edvardsen graving og transport A/S

Betongarbeider: Berntsen Betong A/S

Maling: Bigera A/S

Kjøkkenleverandør: Designa

Baderomsleverandør: Thuestad Rør

Mur og flis: Breitve A/S

Vindu/dører: Gilje tre A/S

Elektriske arbeider: Haugesund Elektriske

Rørleggerarbeid: Thuestad drift A/S

Opparbeidelse uteområde: Jarle Edvardsen

Annonse