Annonse

[heading style=”subheader”]Da Eirik og Karianne Haukalid gikk i gang å planlegge sin nye bolig, hadde de et helt spesielt hus i tankene. De ville bygge i mest mulig samme stil som det huset som opprinnelig stod på tomten. Huset som Kariannes oldemor bodde i.[/heading]

_MG_74121

Det nesten 100 år gamle huset var i så dårlig forfatning at det måtte rives. Det nye huset som ble satt opp minner så mye om det gamle, at en forbipasserende kan tro det er gamlehuset som er blitt restaurert. Den hvitmalte boligen har fått rød takstein. Smijernrekkverk. Bislag. Et typisk klassisk hvitmalt hus i sørlandsstil. Med en fantastisk hage, utestue og moderne garasje.

– Vi jaktet etter en type hus som minnet om oldemor sitt og som vi visste ville passe godt på tomten. Huset fant vi i katalogen til Odd Hansen og vi trengte bare gjøre noen små endringer for at det matchet våre ønsker. Vi er godt fornøyd med jobben Odd Hansen gjorde, sier Eirik og Karianne Haukalid.

På Østhus på Vea på Karmøy bor en stor del av familien til Karianne. Flere av barna i familien har fått tildelt tomter i nærhet-

en og Karianne fikk overta oldemors hus og hage. Når de først var nødt til å rive gamlehuset, er det nye bygget i respekt for at dette er et sted familien har et nært forhold til. Det ville vært helt feil for dem og satt opp et moderne funkishus her.

– Dette er et sted jeg har vært mye i barndommen min og som jeg har et sterkt forhold til. Derfor var det viktig for oss å bygge et hus som var ganske likt oldemor sitt. Det var blant annet viktig at kjøkkenet skulle vende ut mot gaten. Nå har vi har den samme utsikten fra kjøkkenvinduet som oldemoren min hadde. Og vi kan som henne følge med hva som skjer på veien og om det kommer noen på besøk til oss, smiler Karianne.

_MG_7360

Moderne og enkelt

Men om huset i Østhusvegen 58 ser klassisk og idyllisk ut på utsiden, er det innred-

et enkelt og moderne inne. Til stor overraskelse for dem som trodde at her bugner det av shabby chic og romantisk innredning. Interiøret er holdt i lyse, duse gråtoner med en tendens til at det meste går i blåtoner. Karianne er nemlig kjent for å være en stor tilhenger av det meste i blått, noe som også skinner igjennom inne. Treveggen som går mellom de tre etasjene i trappeoppgangen er malt klassisk blå. Målet var å ha god plass til besøk og huset på nærmere 280 kvm har ikke mindre enn seks soverom. Et gutterom der Eirik kan ta ut interessen sin for amerikansk fotball har fått plass i kjelleren. Det samme har et treningsrom.

_MG_7430

Flott uteområde

De har valgt å legge inn store ressurser i uteområdet og hyret inn anleggsgartnerfirmaet Hage & Maskin til å opparbeide uteområdet med ulike typer stein og materialer. Flere gamle trær i oldemors hage ble også bevart og setter preg på omgivels-

ene. Den vernede steingarden i hagen er også renovert.

– Hage & Maskin har gjort en kjempejobb med uteområdet og vi er veldig fornøyd med resultatet. Huset tar seg absolutt best ut fra hagesiden. Når garasjen ble bygget, valgte vi også å bygge en hagestue som vi kommer til å bruke mye, forteller de.

_MG_7381

_MG_7392 copy

Hvem gjorde hva?

Husleverandør: Odd Hansen

Arkitekt: Kataloghus fra Odd Hansen med justeringer

Grunnarbeider/betongarbeider: Utgraving av Svein Magne Sjøen og Håkon Wold Vea

Betongarbeid: Einar Kristoffersen

Maling/tapetsering: Bigera

Kjøkkenleverandør: Ikea

Baderomsleverandør: S.O. Lund

Gulv/tak: Bigera

Vindu/dører: Odd Hansen

Elektriske arbeider: Haugesund Elektriske

Tekstiler/tapeter: Neumann

Rørleggerarbeid: S.O. Lund

Opparbeidelse uteområde: Hage & Maskin

Annonse