Annonse

Da Astrid Nesse og samboeren Trond Flæte fikk høre at Urbanhus skulle bygge flere boliger helt nede ved Aksdalsvatnet i Tysvær, var de raske å sikre seg den tomten de hadde aller mest lyst på. Med flott utsikt til Aksdalsvatnet og med kort vei til friareal. Og da boligen var klar for gulvlegging, maling og tapetsering, var det malermester Astrid som gjorde alt arbeidet.  

Den oppgaven har malermesteren hos Langelandsvik løst på en svært kreativ måte. Moderne og trendsettende farger er brukt i hele boligen og på hovedsoverommet er det malt svart både på vegger og i taket.

– På grunn av bakgrunnen min tar jeg nok lettere på malerjobber enn andre. Jeg tenker at blir vi ikke fornøyd, er det bare å male på ny. Det svarte soverommet fungerer foreløpig helt glimrende, og vi har ingen planer om å male det om, smiler Astrid Nesse.

Trendskapende

Når vi tar runden i boligen, lar vi oss imponere av spennende fargekombinasjoner. Her ligger det nøye planlegging bak hver eneste farge og både møbler og ting er anskaffet for å passe inn i fargeskalaen. Her er det brukt gulvbelegg og teppefliser i hele boligen – ikke et spesielt overraskende valg for Astrid som i noen år drev familiens maler og gulvleggerbedrift.

– Parkett ble aldri vurdert. Ingenting er lekrere enn et flott linoleumsgulv av høy kvalitet og det er også mye bedre å gå på. Jeg synes også at tepper og gulvbelegg i større grad gir boligen særpreg og personlighet, sier Astrid.

Stor egeninnsats

Boligen var ferdig prosjektert fra Urbanhus og familien på tre kunne flytte inn i september 2015. Boligen er på ca. 180 kvm og inneholder kombinert stue og kjøkken, to bad, tre soverom, loftsstue og kontor. Siden Nesse og Flæte kom tidlig inn i prosessen, fikk de store muligheter til å påvirke planløsningen. De fikk også ta over ansvaret for store deler av innredningsarbeidet på bakgrunn av sine yrker og erfaringer. Foruten all gulv og malingsarbeid, er både kjøkken og baderommene deres verk. Kjøkkenet er fra Epoq og er kjøpt på Elkjøp Raglamyr, mens den flotte benkeplaten er fra KGB. Håndtakene er serviettringer i skinn som Trond fant på Åhlens under deres opphørssalg. Karakteristiske lamper i gips er brukt i hele boligen og er malt i samme farge som veggene. Paret valgte å få veiledning av Indesign til å lyssette boligen, noe de er svært fornøyde med i ettertid. Hos Indesign fant de også de lekre Orient P2 lampene i kobber som henger over kjøkkenbordet.

– Vi er godt fornøyd med alle valgene vi har tatt i boligen og stortrives i dette fantastiske bomiljøet som er perfekt for oss med små barn. Nå gleder vi oss til å innrede en praktisk og funksjonell hage som vi har fått den anerkjente hagearkitekten Darren Saines til å planlegge for oss, sier Astrid og Trond.

Fremdeles to for salg

Et oppvekstparadis, kaller Urbanhus boligprosjektet på Rundhaug ved Aksdalsvatnet. 15 eneboliger er forlengst solgt og overtatt av familier som kan skrive under på at det er godt å bo ved skogkanten like ved Aksdalsvatnet. Våren 2015 la Urbanhus seks nye boliger ut for salg. Fire av dem er allerede solgt, mens to boliger fremdeles er for salg.

– Takkonstruksjonen er det mest spennende med denne boligen og her var det reguleringsbestemmelsen som var styrende. For å få funksjonelle oppholdsrom i 2. etasje ble det en noe spesiell takkonstruksjon. Ellers er det lagt vekt på god utnyttelse og kvalitet i materialvalg, uttaler arkitekt Morten Klungland i Urbanhus.

Hva skjer når en bor med mørke farger?

Tekst: Fargerike Aksdal Senter/Malermester Langelandsvik

Hva har farger å si i et hjem, og vil trenden med mørke farger påvirke humøret vårt? Farger påvirker oss i mye større grad enn en skulle tro! Selv når vi sover kan fargene rundt oss påvirke hjernen.

Farger skaper energier, følelser, stemninger og gir et hjem en helt annen dybde enn om alle vegger er hvite eller grå.

Man burde ikke frykte bruken av farger i hjemmet, men det er forståelig at alternativet med en nøytral farge er lettere å forholde seg til.

Oppfattelsen av farger er veldig individuell. Det ser en for eksempel på hvordan en oppfatter et kullsvart rom. Et svart rom, med en seng, en lampe og et nøytralt gulv, vil virke kaldt og dystert for de fleste. Men  om man hadde i det samme svarte rommet, lagt til puter og tekstiler i sengen, byttet til et varmt plankegulv, lagt til et deilig, mykt flossteppe, lamper med kobberdetaljer, og lekre gardiner fra gulv til tak. Da tror jeg de fleste ville oppfattet det samme rommet som varmt, behagelig og kanskje til og med eksklusivt. Så forskjellen ligger i detaljene, og hos hver enkelt person. Hos oss fargehandlere, kan kundene få hjelp til å sette sammen farger og detaljer, slik at en finner frem harmonien i kundens ønsker, behov og drømmer. For å få en gjennomgående stil i boligen, kan det være en god idè å lage en collage med bilder av møbler, farger og materialer man liker. Med dette som verktøy, kan man enklere fjerne elementer som “skjærer” seg ut av helheten. Ofte velger en kanskje ut kjøkkenet tidlig i en byggeprosess. Vi som jobber med farger og materialer kan ofte peile oss inn på kundes stil og smak, ut i fra valg av kjøkkeninnredning. Om en kunde er klassisk, ønsker varme og lunhet, eller en moderne innredning med glatte fronter uten detaljer åpenbart for øyet, rette linjer og få farger. Her er det så klart ingen fasit, men et godt utgangspunkt for videre arbeid med å planlegge resten av boligen, med den “røde tråden”. I forhold til det å ta fargevalg ut i fra de fargene man liker best, uavhengig av andre elementer som gulv, farge på listverk og fliser, kan det fort bli galt. Det er derfor lurt å bruke en collage for å samle alle materialene, og fargene. Der vil eventuelt de fargene som ikke passer inn, skille seg ut som upassende, eller uharmoniske i forhold til resten. Fagmessig vil vi gjerne se etter fellesnevnere i fargekoder for å forsikre oss om at fargene vil fungere godt sammen.

Vi i Fargerike er opptatt av at kundene skal få en fargeharmoni som både står til hjem, innredning og personlighet. Derfor har vi gjerne en tendens til å stille mange spørsmål, slik at vi etter beste evne kan finne frem til den beste løsningen for kunden, sammen med kunden.

Hvem gjorde hva: 

Husleverandør: Urbanhus

Arkitekt: Morten Klungland

Grunnarbeider/betongarbeider: Løften/Gustavsen Forskaling

Maling/tapetsering: Malermester Astrid Nesse og de gode hjelperne

Kjøkkenleverandør: Epoq Elkjøp og benkeplate fra KGB

Baderomsleverandør: Innredning-KGB, vask fra Oxo, diverse kraner, dusj og do fra Karsten Bjelland, kobbernisje fra blikkenslager Nesse Karlsen, Speil fra Glass & Låsservice.

Gulv/tak: Gulvbelegg og tepper utført av Byggtapetsermester Arne Johan Nesse og huseierne selv,  leverandør Fargerike Aksdalsenter

Forbo – Linoleum og baderomsgulv/dusjvegger og Modolysse teppefliser.

Vindu/dører: Nordan

Elektriske arbeider: Hans Erik Elektro

Rørleggerarbeid: Karsten Bjelland

Annonse