Annonse

Tekst: Bjørg Helen Handeland

Foto: Karoline Vedøy

[heading style=”subheader”]Silje Kathrine Stol og Greg Grindhaug flyttet i mai 2015 inn i sitt splitter nye, og ganske oppsiktsvekkende hus på Ådland på Karmøy. At de skulle ende opp der, med nytt hus på tomten som fulgte med deres første boligkjøp i 2009, hadde de ikke forventet.[/heading]

_MG_1854

Hvem: Silje Kathrine N. Stol, Greg Grindhaug og barna Liam, Kasper og Aidan

Hva: Enebolig

Hvor: Ådland, Karmøy

Det svartbeisede huset på Ådland rett utenfor Åkra på Karmøy ligger på en fin topp, og fra takterrassen kan du se hele Åkra og utover Åkrasanden og havet utenfor. Blant hvitmalte klassiske småhus og mer moderne hus stikker det seg ut i både utforming og i farge- og materialvalg. Det var helt bevisst fra paret sin side.

– Man kan kanskje si at det gjenspeiler spesielt Silje sin stil, bemerker Greg Grindhaug.

Den sorte kledningen er av typen Royal, men er behandlet med en spesiell beis som måtte spesialbestilles. I mellombygget som knytter de to delene av huset sammen har paret gått for blikk, et utradisjonelt materialvalg på et bolighus.

Hellvik hus på Vea har stått for tegning og bygging, mens Greg selv har fungert som prosjektleder.

– Vi falt for hustypen ganske umiddelbart, men hadde en del endringer og. De hjalp oss mye med å finne gode løsninger, sier Silje.

_MG_1861

Enkel hverdag

Noe av det viktigste for trebarnsfamilien var å gjøre hverdagen enk-lere, og derfor byttet de ut et soverom og fikk heller vaskerom med inngang.

– Vi tenkte oss litt om før vi kuttet ut det ene soverommet, men vi ser at det gjør hverdagen vår mye lettere å kunne ha et vaskerom for sølete støvler og barnehagedresser, forteller Silje.

Med familie og venner som bor i nærheten var et ekstra soverom ikke like nødvendig.

Alle toaletter og  blandebatterier i huset har touch-sensorer levert av SO Lund, slik at skitne barnehender ikke trenger å komme i kontakt med noe før de har blitt rene og pene igjen.

– Det er slike små ting som hjelper på å holde det rent med tre små gutter i hus, sier Silje og ler.

I hovedinnngangen i første etasje kommer man inn i en hall som har 7,5 meters takhøyde. Etasjen er dedikert “barneetasje” og hver av de tre barna deres har hvert sitt soverom og en stue for lek og moro. Gulvet i hallen er flislagt, mens soverommene og lekestuen har slite-sterk laminat rustet for barnelek. Alle gulv har vannbåren varme for å holde små barneføtter varme året igjennom.

– Vi ble anbefalt av Montér Vea å legge slitesterk laminat både på barnerom, stue og oppe i allrommene siden vi har små barn. Da kan vi eventuelt bytte ut gulvet når barna er blitt store, forteller Silje.

I den øverste etasjen er det et stort og romslig kjøkken, stue og foreldresoverom med bad og walk-in-closet. Både stue og kjøkken har store vindusflater ut mot Åkrasand-en. Da hjelper det godt på å ha selvrensende vinduer som tar seg av sjøsprøyten.

_MG_1847

Minimalistisk

Enkelt interiør, store åpne flater og åpne løsninger går igjen i hele huset. Det er Silje som er arkitekten bak interiøret i huset, og hun er en sterk tilhenger av minimalismen.

– Jeg er ikke glad i rotete pynteting eller sterke farger. Noen kan vel si at det blir litt kaldt og upersonlig med en fargepallett på sort og hvitt, men dette trives vi godt med. Rent og enkelt, forteller Silje.

Belysningen er også enkel og stilren med spotter i taket, men på kjøkkenet har de fått inn moderne lamper fra Bolia og i hallen henger lampen nesten som et kunstverk høyt oppunder taket.

– Åkra Elektriske hjalp oss godt med både planlegging av belysning og selve monteringen, forteller Greg.

I hallen med syv og en halv meters takhøyde henger et stort lerret med bilde av alle de tre barnas ettårsbilder. Også det i sort og hvitt.

– Det er vel det mest personlige i interiøret vårt, bemerker Silje.

_MG_1900

Hjem igjen

Paret kjøpte sitt første hus på Ådland i 2009. Da de kjøpte dette huset fulgte det med en tomt rett ved siden av huset, noe de ikke brydde seg nevneverdig om på tidspunktet. Da familien begynte å vokse ble det hussalg og flytting til et større hus på Tjøsvoll på Åkra.

Silje er selv vokst opp på Ådland, og hadde et ønske om at barna deres skulle få den samme gode oppveksten som henne. Da eldstemann begynte å nærme seg skolealder, begynte idèen om å bygge hus på tomten på Ådland å forme seg.

– Vi la på et tidspunkt tomten ut for salg, men den lå ikke lenge før vi bestemte oss for å satse på eget hus på tomten, forteller Greg.

Og slik ble det. Familien kom tilbake til Ådland i mai 2015 og har ikke angret siden. Og når man står på den flotte takterrassen og ser ut over hele Åkra og ut over Åkrasanden og havet utenfor, forstår man akkurat det veldig godt.

_MG_1926

Lokale leverandører:

Paret brukte mye tid på å finne gode levarandører, og endte opp nesten utelukkende med å bruke lokale leverandører.

Annonse