Annonse

[heading style=”subheader”]At karmøybuen er flinke til å “handla hima” er Montér Karmøy på Veasletta et godt bevis på. De har hatt en formidabel utvikling de siste årene og har nå bygget en tredobbel så stor butikk over den gamle. 20. april er det klar for nyåpning![/heading]

Tekst: Liv Alsaker Sande

Foto: Karoline Vedøy

– Vi har hatt en fin utvikling de siste årene. Så god at Montér-kjeden gjerne ville bli med på en større satsing. Totalt har vi investert ca 24 millioner kroner sammen med Vea Øst Eiendom som eier bygget, forteller daglig leder Tore Olsen som gleder seg til nyåpningen 20. April. Da vil ordfører Jarle Nilsen sage planken for å markere åpningen og det blir gratis konsert med Espen Fernando kjent fra MGP jr.

Montér Karmøy har rett og slett bygget en ny butikk over den gamle og deretter revet den gamle. Bedriften har også isolert trelastlageret slik at det nå fremstår som en utebutikk og ikke et lager.

_MG_3018-2
De gleder seg til nyåpning av butikken disse tre medarbeiderne ved Montér Karmøy. Fra venstre: Åse Broshaug, Helge Skogøy og Anne Marit Tjøsvoll.

Satser på lister

Mens den gamle butikken var på ca 350 kvm, vil den nye butikken få et areal på ca 1000 kvm. I tillegg får Montér et eget varemottak på ca. 200 kvm.

– “Rosinen i pølsa” er nok vårt nye listverks-rom. Det er et rom på ca 200 kvm som er temperert og fuktstyrt slik at våre kunder kan komme og velge mellom 150 varianter. Deretter kan de ta dette hjem eller til byggeplassen , Montére dem direkte opp uten å oppleve at treverket krymper og at du får gliper i listeskjøtene, sier

Det er blitt stor endring på fasaden til Montér Karmøy. Slik så den ut før.
Det er blitt stor endring på fasaden til Montér Karmøy. Slik så den ut før.

“Drive in”

Mange setter også pris på at de nå kan handle alt innen byggevarer tørrskodd. Når du kommer hit vil du kjøre gjennom hallene våre og plukke varer uten å måtte rygge med bil/henger. Du kan si det er en “drive inn”-butikk for byggevarer og det må vel passe godt inn på Karmøy, smiler Olsen og legger til at de har et  eget lokale til våre proffkunder. Der kan de komme og få seg en kopp kaffe, slappe av og ta en drøs i en ellers travel hverdag.

Satser mer på interiørvarer

Nytt i butikken til Montér Karmøy er at en også kan finne tapet i butikkhyllene. Butikken har tapetbøker fra flere leverandører og leverer raskt på bestilling, om de ikke har det på lageret. De har også utstillinger av veggplater til alle rom i huset , inkludert badet. I den nye butikk vil du også finne en større utstilling av ytter- og innerdører, takstein, vinduer og garde-robe. Gammel utstilling hadde f.eks 5 ytterdører og 6 innerdører. Ny utstilling har 15 ytterdører og 46 innerdører.

Da Vi Bygger Nytt stakk innom den nye butikken til Montér Karmøy, holdt en på å ferdigstilløe den nye butikken.
Da Vi Bygger Nytt stakk innom den nye butikken til Montér Karmøy, holdt en på å ferdigstilløe den nye butikken.

Fakta

Montér Karmøy har røtter tilbake til midten av 80-tallet, da som Vea Bygg. I  2000 ble butikken til Byggmakker og ble etter kort tid kjøpt opp av Berg Bygg som senere ble oppkjøpt av Optimera som eier Montér kjeden. Byggevirksomheten ble da til Hellvik Hus Karmøy. Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 152 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 7 milliarder kroner i omsetning. Montér er Optimeras kjedekonsept for gjør-det-selv-markedet, byggmestere og håndverkere.

 

Annonse