Annonse

[heading style=”subheader”]Hjemme hos familien Mattson Serna i Frakkagjerddalen i Tysvær, oppstår det ofte søt musikk mens middagen gjør seg ferdig. Med tre blåsere i hus og et hyggelig øvingssted rett ved siden av grytene, utnyttes ofte de små pausene til øving på husets instrumenter. Vi falt pladask for familiens smarte kjøkken i lyseblå pastell – lekkert kombinert med speilblank benkeplate i hvitt og hvite overskaper.[/heading]

_DSC3621Aksdal, Husreportasje, Rundhaug 100

Går du forbi familiens hus i Rundhaug 100 i Frakkagjerddalen, hører en titt og ofte toner fra forskjellige blåseinstrumenter. Noteark og notestativ er viktige følgesvenner for medlemmene i familien og øvingstedet har de valgt å legge ved kjøkkenøya i huset.

Mor spiller trompet og er lærer ved Musikkskolen i Haugesund. Far er lærer ved Musikkskolen i Tysvær og Vindafjord og har valthorn som hovedinstrument. Både mor og far er medlemmer i Nord-Rogaland Symfoniorkester. Datteren Sofia Amalie på 6 år har spilt kornett i ett år. Får tre år gamle Marcus Andrè lyst til å spille litt, har de en ekstra kornett til han også.

_DSC3541Aksdal, Husreportasje, Rundhaug 100

Kjøkkenet avgjorde

Det var etter sju år i Sandnes at de bestemte seg for å flytte til Haugalandet blant annet for å komme nærmere Linda sin familie i Haugesund. Etter å ha vurdert flere ulike nyhusprosjekter, falt valget på Urbanhus sine prosjekterte eneboliger ved Aksdalsvatnet i Tysvær. Her fikk de fem soverom, to stuer og to bad, i tillegg til en praktisk planløsning. Barnevennlig beliggenhet og flott utsikt til vannet. At huset i tillegg bød på et stort og innholdsrikt kjøkken var også noe som ble avgjørende for kjøpet.

– Heldigvis kom vi inn på et tidlig tidspunkt i byggingen slik at vi fikk være med å velge akkurat det kjøkkenet vi ville ha. Vi ønsket at vårt nye kjøkken skulle være praktisk, funksjonelt, by på store skuffer og skap og ikke minst være en god plass å stelle i stand til gode måltider. At det i tillegg ble fint å se på, er jo også veldig kjekt og vi har fått mye skryt av kjøkkenet vårt, sier de.

Mor i huset er vegetarianer og lager det meste av maten helt fra bunnen av. Far som kommer fra Panama er også en ivrig hobbykokk og er kjent for å diske opp med flere retter fra hjemlandet sitt.

En ekstra bred platetopp og en grill ved siden er valg de er godt fornøyde med.

_DSC2679Aksdal, Husreportasje, Rundhaug 100

– Vi brukte lang tid på å planlegge og velge ut de ulike løsningene på kjøkkenet. Vi fikk god hjelp av HTHs kjøkkenekspert og mange gode råd om hva som var smart å velge både i forhold til økonomi og det rent funksjonelle. Resultatet er vi svært fornøyde med – selv to å etter, sier de.

Og at kjøkkenet i blå pastell er ekstra lekkert å se på, er jo også en bonus.

– Vi falt for denne fargekombinasjonen begge to, og synes det er flott med et pastellblått kjøkken. Vi har også valgt å holde en del av skapene hvite og får derfor en fin fargemiks som kler resten av huset. Vi har også valgt å ha farger på innredningen på de to badene i huset, forteller de.

_DSC2781Aksdal, Husreportasje, Rundhaug 100

6 nye boliger på vei

Et oppvekstparadis, kaller Urbanhus boligprosjektet på Rundhaug ved Aksdalsvatnet. 15 eneboliger er forlengst solgt og overtatt av familier som kan skrive under på at det er godt å bo ved skogkanten like ved Aksdalsvatnet, i ly for nordavinden og med blåbærlyngen like utenfor stueveggen. Nå legger Urbanhus seks nye boliger ut for salg. Halvparten av dem er allerede solgt, og går alt etter planen er boligene klare for innflytting før jul. De seks nye boligene går over to etasjer og i likhet med de andre boligene er fokuset på maksimal utnyttelse.  Boligene har store vindusflater som gir lyse og trivelige oppholdsrom. De fleste boligene har direkte tilkomst til vaskerom fra garasje. Boligene har tre soverom, derav flott hovedsoverom med garderoberom. Ellers inneholder boligen stue og kjøkken med åpen løsning og ellers  soverom. Stor og åpen loftstue med utgang til terrassen som er plassert mot sørvest for maksimalt utbytte av finværsdagene. Kjøkken og baderomsmøbler leveres fra Friestad Kjøkken og Interiør.

Annonse