Annonse

Det handler om å inspirere og gi følelsen av at her vil jeg bo. Da gjelder det å se lekker ut og vise potensial. Boligstyling er viktig når en visningsbolig skal innredes. Bli med inn i Block Watnes visningsbolig i Nylandsveien i Skåredalen.

Ingen har ennå flyttet inn, men boligen har allerede fått alt det nødvendige av møbler og inventar. Her er dobbelsengen lekkert oppredd, to sofagrupper plassert i hovedstuen – sammen med lamper og pyntegjenstander. Til og med bordet på kjøkkenet er vakkert festdekket – her mangler bare gjestene. På badene ligger nye, nye håndklær og såpedispensere som matcher interiøret. Hvorfor gjør boligleverandørene seg så flid med å style visningsboligene?

– Det handler om å vise boligens potensiale istedenfor et tomt skall. Målet er å visualisere boligen for de interesserte. På den måten får en frem rommenes størrelse og karakter, dybde og perspektiv. Og gir vi inspirasjon og innredningstips til de interesserte, er det også bra, sier Mona Solberg, prosjektleder i Block Watne.

Flott bolig i etablert strøk

Boligen i Nylandsveien 25 i Skåredalen stod ferdig rundt juletider. Etter det har den blitt fullt møblert og fått status som visningsbolig. Det betyr at den svært ofte blir besøkt av folk på boligjakt og som lurer på om akkurat denne boligen er den rette for dem.

I Nylandsveien og Blåbærveien i det etablerte boligfeltet i Skåredalen har Block Watne bygget totalt fem nye ene-boliger. To av dem er solgt, mens tre ligger ute for salg. Det betyr at når folk først besøker visningsboligen i Nylandsveien 25, kan de også få med seg de andre boligene som Block Watne har for salg.  Boligene er forskjellige både når det gjelder størrelse og hvilken planløsning som er valgt.

– Her henvender vi oss nok til folk som er på jakt etter en større bolig og som kanskje allerede er godt etablert i boligmarked-et. Dette er attraktive boliger for både barnefamilier og familier med voksne barn som ønsker en ny bolig med plass til barnebarn og familie, sier Stian Tønnesen i Block Watne som har ansvaret for å selge boligene i Skåredalen.

Ton i ton

Visningsboligen i Nylandsvegen 25 er inn-redet i en harmonisk fargeskala med ton i ton farger som base.

– Det er viktig at boligene er innredet generelt nok til at de fleste vil se for seg hvordan den kan harmonere med deres egne møbler, stil og livs- og familiesitua-sjon. Vi ønsker å gi de interesserte en opp-levelse der de kan føle komforten og atmosfæren, og hvordan boligen vil fungere for akkurat dem. Boligvisning handler om fornuft og følelser og visningshuset skal pirre sansene og sette fantasien i sving, sier Solberg.

For dem som ble nysgjerrig på visningsboligen i Nylandsveien 25 og de andre ene-boligene , kan vi opplyse at boligen, som er innredet over to etasjer, har to stuer, fire soverom og tre flislagte bad. Boligen har et stort HTH-kjøkken med spiseplass til mange gjester og en stor solrik terrasse på 56 kvm. Det er også satt opp dobbel carport. Tomten er på 663 kvm.

PS: Rett etter at vi skrev denne saken, fikk vi melding fra Block Watne om at visningsboligen i Nylandsveien 25 er solgt.

Så nå har Block Watne to lignende boliger for salg i samme område i Skåredalen.

Style før du selger?

Med en gang du har bestemt deg for å selge boligen din, bør du tenke på hvordan boligen vil fremstå best mulig for en potensiell kjøper. Det er ikke alltid så stor investering eller arbeidsinnsats som må gjøres for å lykkes med akkurat det. Her kommer ti enkle tips til hvordan du selv kan style boligen din.

1) Rene vegger: Er veggene mørke eller malingen slitt? Et lyst malingsstrøk på veggen vil gjøre rommet mer åpent, større og innbydende. Et billig og enkelt grep som kan utgjøre stor forskjell.

2) Rydd og kast: Du skal jo flytte uansett, så da kan dette være en god anledning til å bli kvitt unødvendig oppsamlet skrot. En ryddig bolig virker større, og kjøper får mulighet til å se for seg sine egne ting i boligen.

3) Helhetsinntrykk: Reparer småting som er ødelagt og gjem unna slengende ledninger. Selv om dette kan være småtteri, kan det ødelegge helhetsinntrykket av en ellers fin bolig.

4) Glatte gulv: Ha færre gulvtepper for å gjøre rommene visuelt større.

5) Eksklusivt: Fjern de mest hverdagslige tingene fra kjøkkenbenken, men sett frem stemningsskapende detaljer som fine skjærefjøler, krydderplanter og oljer.  I stuen er det lurt å pynte med friske blomster og duftlys.

6) Matchende tekstiler: Gå til innkjøp av sengeteppe og pynteputer til soverom og stue. Det ser langt mer innbydende ut enn en naken seng eller sofa. Kjøp gjerne noen matchende håndklær til badet også, og sett frem noen telys som kan tennes på visning.

7) Alle gode ting er tre: Lag gjerne grupper/stilleben med 3 pyntegjenstander på bord/benker. Det skaper mer dynamikk enn partall. Det kan gjerne være forskjellige vaser, men la det da være av samme fargeskala.

8) Nye trekk: Er sofaen litt sliten og utgått på dato? Da kan det være lurt å trekke den om med et billig og nøytralt trekk, eller slenge over et pledd og piffe opp med noen friske pynteputer. Sofaen vil fremstå innbydende og delikat, fremfor slitt og brukt.

9) Nøytralitet: Fjern private eiendeler som fotografier og badeartikler. Boligen bør fremstå så nøytral som mulig.

10) Hull i veggen: Tett igjen hull i veggen fra bilder eller spiker med akryl. Det kan oppstå litt fargeforskjell, men det er likevel bedre enn svarte hull.

Annonse