Annonse

Liker du å jakte på gamle og brukte møbler og gjenstander, men vet ikke helt hvor du finner alle skattene? I så fall bør du lese denne saken som rett og slett guider deg til alle de 20 bruktbutikkene i distriktet vårt. Så nå vet du hva du kan bruke sommeren til – om været ikke blir av det beste slaget.

De siste årene har gjenbruk, redesign og retro blitt trendy. I Oslo er det nesten umulig å få tak i møbler fra for eksempel 50- og 60-tallet, og loppemarkedene støvsuges for brukte møbler. Her på Haugalandet er slike ting fortsatt ganske rimelig, og du kan derfor gjøre små kupp når du besøker bruktbutikker og loppemarked her lokalt.

Vi Bygger Nytt journalist og fotograf satte seg i bilen og stakk innom en god del av de mange gjenbruksbutikkene som finnes på Haugalandet. På vår runde var vi innom flere bruktbutikker på Karmøy, to i Haugesund, før vi satte kursen mot den nye misjonsbutikken i Aksdal Senter. Turen endte på Gjenbruksløa i Førde – der vi absolutt ikke var alene. Her krydde det nemlig av sveiobuer og andre haugalendinger i samme ærend som oss – nemlig å finne godbiter til en rimelig penge. Bli med på jakten du også – kanskje du også liker det vi falt for?

Bruktbutikker i distriktet vårt:

Haugesund:

Fretex, Raglamyr

NMS Gjenbruk, Kirkegaten  165

Affi, Årabrot

Hatfield Antikviteter og Snurrepiperier, sentrum

Høghs brukthandel, sentrum

Strandgaten Brukthandel, Strandgt 127

Tysvær:

Galleri Normisjon – bruktbutikken i Aksdal Senter

Bruktbutikk i Sparbygget på Frakkagjerd

Karmøy:

NLM Gjenbruk, Avaldsnes

Brukt & Grønt, Langåker

Karmsund ABR-senter, Avaldsnes

Antikk, Avaldsnes

Bruktbutikken i Kopervik (over Narvesen)

Etne og Vindafjord:

Etne Bruktbu, sentrum

Få tingene gratis!

I miljøparkene på Toraneset og i Etne finner vi Skattekammer. På dette stedet kan folk levere inn saker og ting som de ønsker å kvitte seg med, men som de tror andre kan ha nytte av. Det betyr at alle som besøker miljøparkene kan forsyne seg av tingene de finner her – etter første mann til møllen-prinsippet. Hvem vet, kanskje det er du som finner en skatt neste gang?

Stord:

NMS Gjenbruk i Sagvåg, Stord

Sveio:

Gjenbruksløa i Førde

Bømlo:

Plant et tre på Mosterhamn

Visste du at en av distriktets største brukt-butikker ligger på Moster? I Skimmelandstunet på Moster finner du et stort utvalg av brukte møbler, klær, nips og gamle lamper. Miljøbutikken Plant Et Tre har åpent alle dager unntatt mandag og søndag. Lørdag har de åpent helt til kl. 15, noe som gjør det mulig for haugalendinger å ta seg en dags-tur! For mer detaljert informasjon besøk Plant Et Tre på Facebook.

Sauda:

Bruktmarked hver lørdag i den gamle metodistkirken.

Gode sider på Facebook for kjøp og salg i distriktet vårt:

Til salgs Haugalandet

Ønskes solgt, kjøpes og gis bort Haugesund og omegn

For oversikt over loppemarkeder som blir arrangert i distriktet vårt sjekk Facebook-siden ”Loppemarkeder på Haugalandet”.

Dette falt vi for!

Vi Bygger Nytt pleier i hvert nummer å inspirere med nye spennende produkter du kan få tak i i butikkene. Denne gangen frister vi med kule ting du kan kjøpe på de mange gjenbruksbutikkene vi finner på Haugalandet. Tingene fant vi på vår besøksrunde til flere av de ulike butikkene. God fornøyelse!

Annonse