Annonse

Loppeentusiastene er alle-rede godt i gang med årets sesong og fredag 1. mai var et av høydepunktene i distriktet vårt. Loppemarkedet på Solgry i Sveio samlet også i år nærmere 1000 personer på jakt etter gode kupp.

Det er spennende å blande nytt og gammelt og den personlige stilen byr utvilsomt på både overraskelser og sjarmerende innslag.

Vi Bygger Nytts redaktør og selverklærte loppespesialist Liv Alsaker Sande valgte å kjøpe flere ting på loppemarkedet på Solgry.

– Jeg er spesielt på jakt etter eldre teakmøbler, emaljeskåler og serviser fra det glade 70-tallet, sier Alsaker Sande som på loppemarkedet på Solgry blant annet gjorde kupp på fire spisestuestoler med teakrygg og svart “skinnsete”

– Disse la jeg merke til med en gang jeg kom. De var til og med gode å sitte i og det er jo alltid en bonus. De var etter min mening priset vel høyt, og derfor hadde jeg litt is i magen og ventet til slutten av loppemarkedet før jeg kjøpte dem. Det er jo alltid en sjanse å ta når en er på loppemarked – for her gjelder virkelig prinsippet første mann til møllen. Denne gangen var det altså smart å vente siden jeg da fikk dem til halve prisen. Stolene passet godt inn i stilen hjemme hos oss og er allerede tatt i bruk, smiler hun.

Tips til deg på loppejakt:

For å gjøre et godt kjøp, er det viktig å tenke strategisk og følge noen retningslinjer.

Vær tidlig ute – de beste varene forsvinner som oftest først!

Lag en liste over hva du ser etter og forsøk å holde deg til den. Omfanget av varer som tilbys kan være overveldende, og du må prøve å holde fokus.

Bli ekspert på den varegruppen du er interessert i: Hvem er respektable produsenter. Lær deg forskjellen på ekte vare og etterligninger.

Se møblene og tingene separat. For når det står i en stor haug, sånn som det gjerne gjør på loppemarked, ser alt ut som søppel.

Det kan være smart å sette seg inn i stilhistorien, men lurt å ikke avsløre hva noe er verdt.

Annonse