Annonse

Samboerparet Henriette Hetland og Eirik Aasbøe hadde flaks da de ble tildelt tomt på Garhaug i Tysvær. Den tilsynelatende klassiske boligen deres kan nok overraske noen og enhver som tar turen inn!

For det er en opplevelse å gå fra rom til rom i den to år gamle eneboligen til familien på Garhaug i Grinde. På hvert eneste rom er det en ny tapet og gjerne mikset med en fondvegg med et annet mønster. Og selv om hver tapet er forskjellig, er de plukket ut for å passe sammen og skape en helhet i boligen. Målet var nemlig å skape en rød tråd, men likevel gi en litt ny opplevelse for hvert rom en kommer inn i.

Rød tråd

– Vi er veldig fornøyd at vi gikk farger på veggene og de ulike tapetene vi valgte. Takket være god hjelp fra Cathrine på Fargerike Raglamyr har vi fått til å gi boligen det særpreget og personligheten vi var på jakt etter. For selv om det gikk litt tid på å plukke ut de forskjellige tapetene, var dette en investering som vi allerede har fått mye glede av, smiler Henriette Hetland i det hun tar oss med inn i ”salamander-rommet” i andre etasje.

– Vi valgte dette tapetet rett og slett fordi den så kul ut og er litt utenom det vanlige. Foreløpig er dette en ekstra stue og lekerom, men planen på sikt er at dette skal bli et kontor. Men det holder å ha sala-mandere på en vegg – da er det viktig at det andre taptetet vi kombinerer med er litt roligere i mønsteret, sier Henriette.

Den ene veggen i stuen er det rett og slett fristende å gå bort å ta på. Veggen ser ut som den er steinbelagt og er litt sandpapiraktig. Den er lett metallisk og står fint sammen med de andre tapetene i gråtoner som er valgt til stuen. Kjøkkenet, som er separat fra stuen, er tapetsert med store mønster der en kan skimte både blomster og reinsdyr!

– Vi ville ha en litt sprek tapet på kjøkkenet som stod i stil med den klassiske innredningen og som rett og slett gir liv til rommet, sier de.

Tomteflaks

Samboerparet bodde i en blokkleilighet i Haugesund da de ganske så overraskende for fire år siden fikk tilbud om kommunal tomt på Garhaug.

– I Tysvær kommune har det lenge vært krav om at en av tomtesøkerne må komme fra kommunen. Så siden ingen av oss gjorde det kom vi i utgangspunktet langt nede på listen. At vi likevel ble tilbudt tomt, skyldtes at flere av søkerne hadde satt opp for få alternativer i søknaden sin og derfor ble fire tomter tildelt folk som ikke hadde tilknytning til kommunen. Flaks for oss som nesten følte vi hadde vunnet i lotteriet da vi fikk sjansen til å kjøpe tomt her til en grei pris, sier Henriette Hetland og Eirik Aasbøe som riktignok har familie i Tysvær. De trives godt i byggefeltet i Grinde og de to barna deres Lilly (1) og Martin (3) har fått plass i barnehagen like i nærheten.  Eneboligen på vel 230 kvm., inneholder fire soverom, kjellerstue, to bad, stue og kjøkken. Boligen er tegnet av karmøyarkitekten Eskild Kvala, mens Norgeshus har ført opp boligen. Det er først nå to år etter innflytting at det meste av inventaret har begynt å komme på plass. De har valgt å spare og heller kjøpe møbler litt etter litt – og vente til de kan kjøpe det som er på ønskelisten.

– Det vi tok med oss fra leiligheten måtte funke den første tiden, og først nå er det meste av møbler og inventar kommet på plass, sier de.

Stor egeninnsats

Eirik og Henriette og deres familier har bidratt med en god dose egeninnsats i boligen og har blant annet bidratt med både tapetsering og gulvlegging. Også kjøkkenet fra Sigdal monterte de selv. Nå står hagen for tur og Eirik innrømmer at han klør i fingrene etter å komme i gang. 27-åringen har store planer for uteområdet og ser akkurat for seg hvordan det skal bli seende ut.

– Har planer om å bygge både garasje og lage flere kjekke soner og terrasser på sikt. Men også her er det viktig å ta et steg om gangen, smiler han.

Hvem gjorde hva?

Husleverandør: Norgeshus

Grunnarbeider/betongarbeider: Vikse Mur

Maling/tapetsering: Pawel

Kjøkkenleverandør: Sigdal, Karmøy

Kjøkkensenter

Baderomsleverandør: Neumann Bygg

Vindu/dører: Gilje/Swedoor

Elektriske arbeider: Caverion

Tekstiler/tapeter: Fargerike Raglamyr

Annonse