Annonse

[heading style=”subheader”]Klart det går an å bygge et nytt bad på et stramt budsjett. Men tenk deg godt om hvor du sparer pengene![/heading]

– Det er bedre å legge pengene i det du tenker skal vare lenge og er vanskelig å skifte ut som fliser, toalett og badekar. Da kan det være bedre å heller velge et rimeligere armatur, speil og skapinnredning, som tross alt er lettere å skifte ut om en går lei eller ønsker en annen stil på baderommet, sier Morten Sollesnes hos Rørlegger Geir Sirnes AS i Haugesund.

_MG_1065
Morten Sollesnes hos Rørlegger Geir Sirnes AS har mange spennende baderomsnyheter på gang.

Nordisk og italiensk

Sand- og betongfarger har satt sitt preg på baderomsinnredningene. De matte frontene har overtatt for hvit høyglans. En  ny trend er å la skuffeseksjonen, servanten, vegg og gulv gå i den samme fargetonen. Det er fint mulig å velge en servant som er i samme materialet som gulvet.

I butikken til Rørlegger Geir Sirnes får du blant annet det aller nyeste fra italienske Azzurra og Ideal Bagni. Spenstige trendsettere som gir baderommet karak-ter og særpreg. Den siste kolleksjonen fra Ideal Bagni har blant annet fronter som minner om drivved og benkeplate i steinkompositt. Dette er produkter som passer utmerket inn i den nordiske stilen som domineres av lyse flater i kombina-sjon med tre. Skuffeseksjonene er dype og store og leveres gjerne uten håndtak. Gull og kobber er nye metallet som nå også dukker opp i tilbehøret til baderommet og det minimalistiske er på vikende front.

– Folk vil i stor grad ha en varm og personlig stil på baderommet. Og bruker gjerne hyller og bokser for å skape fargeklatter og gi liv til rommet, sier Sollesnes.

Totalleverandør

Kundene har i dag større anledning til å skreddersy badet og få det akkurat slik de drømmer om. Når valgmulighetene er flere, kan det også bli vanskeligere å bestemme seg. Derfor anbefaler Sollesnes alle på bade-romsjakt å be om en samtale før en setter i gang prosjektet.

Ved Bademiljø-butikken tilbyr de folk på baderomsjakt full pakke. Det vil si at en kan få få en totalleveranse til det nye badet og slipper å koordinere de ulike jobbene. Ved butikken i Karmsundgata har de også en stor fliseavdeling og bedriften har også knyttet til seg faste flisleggere.

_MG_1035
Badekar er i vinden som aldri før og dette flotte karet fra Interform står utstilt i butikken til Rørlegger Geir Sirnes.

Helsebringende bad

Hos Bademiljø-butikken Geir Sirnes i Karmsundgata får Vi Bygger Nytt demonstrert flere nye spabadekar som Interform nå lanserer. Et av disse badekarene er det blitt montert MicroSilk-funksjon på som gir en helsebringende effekt. Mikroboblene trenger inn i hudens porer, fjerner urenheter og tilfører fuktighet. MicroSilk gir vannet en melkehvit farge på grunn av de oksygenrike mikroboblene. Dette skal i følge produsentene øke kollagenproduksjon, stimulere immunforsvaret, drepe bakterier på hudoverflaten og redusere linjer og rynker. Dette har spesielt vist seg å ha en gunstig effekt på folk med psoriasis og andre hudlidelser. I USA er det montert slike bad både på helsestasjoner og på ulike helseinstitusjoner, noe produsentene på sikt også regner med vil komme her til lands.

– MicroSilk-funksjonen kan monteres på ulike badekar fra Interform, og vi ser for oss at mange etter hvert vil få øynene opp-for dette helse- og foryngende produktet. Prisen er heller ikke helt avskrekkende, opplyser Morten Sollesnes ved Bademiljø-butikken til Geir Sirnes.

– Sjekk firmaet du velger

Skrekkhistorier om folk som må rive helt nye baderom og om folk som sitter igjen med halvferdige prosjekter, dukker stadig opp i media. Hva bør en gjøre for å sikre seg fra å havne i slike situasjoner?

Morten Sollesnes ved Geir Sirnes Bademiljø i Haugesund mener at det viktigste forarbeidet en kan gjøre er å sjekke firmaets omdømme, be om referanser og gjerne ta en sjekk med Brønnøysundregisteret om firmaet har vært involvert i noen konkurser.

– Vi hører stadig historier om folk som har havnet i vanskelig situasjoner fordi firmaet de valgte har gått konkurs eller bare plutselig forsvunnet ut av landet. Det er frustrerende å sitte med et halvferdig baderomsprosjekt og ikke minst få et baderom som ikke holder dagens krav. Jeg har selv vært på befaring på baderom som ikke holder mål og der hele jobben må gjøres på ny for å unngå lekkasjer , sopp- og råtedannelse. Alle kan gjøre feil, men det viktigste er at de som gjort feilen er i stand til å rette opp arbeidet. Det er nok her en kan skille de useriøse fra de seriøse i markedet, sier han.

I dag brukes et bad på en helt annen måte i en bolig enn for 10-20 år siden. Det er mye mer slitasje og da er det viktig at rommet rett og slett tåler å bli brukt.

– Kan firmaet skilte med alle sertifikatene? Kan de levere ferdigattest på badet og garantere i ettertid? Et nytt bad er en stor investering og skal vare i mange år, derfor er god planlegging og dyktige fagfolk alfa omega for at prosjektet skal bli vellykket, sier han.

_MG_1046
Baderomsinnredningen har lik farge som gulvene.

5 tips til oppussing av bad!

Rørlegger Geir Sirnes AS gir disse rådene til folk som skal pusse opp badet sitt.

1. Planlegging er viktig, bruk god tid !

2. Spør om råd

3. Må du spare på noe , spar penger på ting du lett kan skifte på et senere tidspunkt .

4. Bruk fagfolk

5. Lag et bad DU liker! Det er du som skal trives på badet!

Annonse