Annonse

[heading style=”subheader”]Fem funkisboliger beliggende i et nytt vakkert boligtun er for tiden under oppføring I Førreåsen – sentralt i Førre i Tysvær. Bak prosjektet står tre tysværbuer som alle er håndverkere – Helge Lilleskog og brødrene Ole og Kjetil Bjelland.[/heading]

_MG_1152
Trioen som står bak prosjektet i Førreåsen. F.v. Helge Lilleskog, Kjetil Bjelland og Ole Bjelland.

Tre av de fem boligene er enten solgt eller reservert og i en av boligene er det allerede flyttet inn folk.

  Vi fikk kjøpe en eldre bolig i Førreåsen som hadde en større hage, og det er i denne hagen vi nå bygger disse fem boligene, forteller Ole Bjelland som med dette prosjektet nok frir mest til barnefamilier og unge folk i etableringsfasen. På to av boligene som er til salgs har en mulighet til å finansiere 80 % av kjøpesummen gjennom lån i Husbanken.

– Det betyr at en kan sikre seg en splitter ny enebolig med alle de fasiliteter en trenger til en meget gunstig pris. Om en for eksempel kjøper bolig E her som har en pris på 3.650.000,- og kan finansiere toppen selv, så gir det med dagens flytende rente i Husbanken en renteutgift på ca kr. 5.500,- pr mnd. Dette er da på et boliglån på kr. 2.920.000,- og forutsetter avdragsfrihet, opplyser Monika Mørk Vikse i Eiendomsmelger 1 som har oppdraget med å selge boligene.

– En må også huske på de lave bo og driftutgiftene en har de første årene. Siden eneboligen er helt ny så slipper en store kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Omkostningene når en kjøper er også veldig lave da en kun betaler dokumentavgift av tomteverdien, legger hun til.

1694_03

1694_05
Det bygges for tiden fem boliger i funkisstil i det nye boligtunet i Førreåsen.

To typer

Det er to ulike boligtyper som Lilleskog og Bjelland har under oppføring i Førreåsen.  Den største boligen på 200 kvm går over tre plan og inneholder stort kjøkken og stue, fire soverom, loftsstue, vaskerom, to boder og to bad. Den minste boligtypen er på ca. 140 kvm og har tre soverom, to bad, samt vaskerom med egen inngang. Boligene holder generell høy standard med flislagte gulv, parkett på gulvene og flotte kjøkken og baderomsinnredninger.

– Målet er å tilby funksjonelle eneboliger der det skal være enkelt å bo, med barnehage, skole og mange andre fasiliteter like i nærheten. Alle boligene leveres nøkkelferdige og her er det fint mulig å flytte inn i splitter ny bolig i løpet av noen måneder, sier Ole Bjelland.

_MG_1163
Cathrine Ottesen har sammen med familien sin flyttet inn i en av de nye boligene.
_MG_1162
Fra stuen i den nye boligen til familien Ottesen Iversen.

Sentralt og trivelig

Etter å ha pusset opp en eldre bolig på Staua på Høie i Tysvær, syntes familien Ottesen Iversen det var deilig å flytte inn i noe som var splitter nytt. Da Vi Bygger Nytt tok en prat med dem, hadde de bare bodd i det nye huset i Førreåsen i to uker.

– Det er helt topp å bo så sentralt. Datteren vår Oline går i barnehagen bare fem minutter herfra, og vi trenger bare spasere ned bakken så er vi på plass, smiler Cathrine Ottesen som selv er vokst opp på Frakkagjerd. Også mannen hennes Ole Iversen er fra Førre-området.

– Vi trives godt i det nye huset og ser nå frem til å få litt mer på veggene og innrede vaskerommet på en praktisk måte. Dessuten gleder vi oss til å få nye naboer snart, smiler hun.

Annonse