Annonse

[heading style=”subheader”]Høyglans viker for matte overflater. Trestrukturene er igjen blitt synlige og folk ønsker å utstyre kjøkkenet med avanserte steikeovner og kaffemaskiner.[/heading]

Safran_HvitLin_2014_5000_PXL

Hva trives du med? Hvilken stil har du hjemme? Dette er to viktige spørsmål som KGBs kjøkkeneksperter stiller når de får besøk av folk på jakt etter nytt kjøkken.

– Det er viktig å tenke helhet med resten av huset og hva som blir funksjonelt og praktisk i rommet og for kunden. Det som kan ta seg lekkert ut på et bilde, trenger ikke fungere på akkurat ditt kjøkken. Derfor råder jeg alle som ønsker nytt kjøkken til å ta i mot råd og veiledning fra erfarne folk i kjøkkenbransjen. På den måten kan en få et resultat en blir godt fornøyd med og løsninger som fungerer i lang tid, sier interiørkonsulent Hanne Kari Lande hos KGB Kjøkken, Garderobe og Bad  på Avaldsnes.

Aldri har utvalget av fronter, farger, skuffeløsninger, hjørneskap og sjalusidører vært større enn det er i dag. Selv om det er mye hjelp og god veiledning å få i kjøkkenbutikken, er det alltid en fordel når kunden er en smule forberedt.

– Det kan være smart at en har tenkt godt igjennom hva som er behovet, har med seg detaljerte mål fra kjøkkenet hjemme og i tillegg har et satt opp et budsjett en ønsker å holde kjøkkenprosjektet til, opplyser Lande.

KGB fører kjøkken fra danske Nettoline og norske møbelkjøkken fra Huseby. Sistnevnte er kjøkken i blant annet heltre som føres i en rekke ulike modeller – fra det minimalistiske til det mer romantiske slaget. Huseby leverer kjøkken i alle regnbuens farger. Og faktisk er det fint mulig å ta med seg en prøve på favorittfargen og be om at kjøkkenfrontene leveres i akkurat den fargen. For tiden er det mange som velger seg et grått kjøkken – gjerne i kombinasjon med en annen farge på underskapene. På den måten får en et personlig fargesatt kjøkken, som skaper liv og dynamikk i rommet.

koekken_venezia_stoen ash og venezia mat

– Selvsagt er det fremdeles mange som sverger til helt hvitt kjøkken, men vi ser absolutt en tendens til at folk  er blitt litt mer vågale og går for grått eller en annen farge. Og når det kommer til benkeplatene ønsker mange å brekke av med en annen fargetone, opplyser Hanne Kari Lande og forteller at alle benkeplatene i heltre tilpasses på deres eget snekkerverksted som de har i tilknytning til butikken.

– Og mange ønsker også å bruke det som blir til overs av benkeplaten til skreddersydde skjærefjøler – noe som vi selvsagt  kan fikse på verkstedet vårt, smiler hun.

Avanserte hvitevarer gjør jobben lettere

Mulighetene er mange når det skal investeres i nytt kjøkken. En tendens er at folk ønsker å legge mindre penger i skapene, men desto mer på hvitevarer, ventilasjonshetter, kaffemaskiner, induksjonstopper og ulike ovner. På den måten kan en ”style” opp kjøkkenet og gi rommet det unike særpreget som mange er på jakt etter.

Mange velger å ha en praktisk kjøleskuff istedenfor kjøleskap og en kan også ”kle opp” kjøkkenet med annet tilbehør.

– Det er ikke uvanlig at en velger å ha en teknisk vegg med for eksempel to eller tre ulike ovner til ulike formål. Du har ovner med “sous vide”-funksjoner som er tilpasset vakumpakket mat. Dampovner som har alle kjente ovnsfunksjoner, i tillegg til damp. Pyrolyse der smuss og fett i ovnskammeret rett og slett brennes rent på høy varme og askestøvet som blir igjen lett kan tørkes vekk med en fuktig klut. Folk har også for alvor fått øynene opp for Induksjonskoketopper som en i tillegg til 60 cm. bredde nå også kan få tak i 70,80 og 90 cm. bredder, opplyser Hanne Kari Lande hos KGB.

_MG_9434

Annonse