Annonse

De ville bo i Førre, og da de fikk sjansen å skille ut en tomt i Førreveien var byggeplanene i gang. I oktober 2014 kunne familien på fire ta sin nye flotte bolig i bruk. Og til sommeren ringer bryllupsklokkene. 

For familien Wannberg Jansen var det viktig å bruke lokale leverandører når den nye boligen deres skulle bygges.

– Faktisk ligger husleverandøren vi valgte rett nedi gata her og det viste seg å bli et svært praktisk valg. Var det noe vi lurte på var det jo bare å stikke innom, smiler Trond Jansen.

Når det er sagt sjekket også de litt rundt med forskjellige husleverandører, før de fant det huset de var på jakt etter hos Norgeshus. Moderne, men ikke i typisk funkisstil. Klassisk, men samtidig tidløst. Dessuten ville de ha utleieleilighet i kjelleren. Huset tegnet de selv og fikk tegningene viderearbeidet av Norgeshus.

– Vi er godt fornøyd med resultatet og ville vel valgt akkurat likt om vi skulle gjort det om igjen, sier Trond og Susanne som er foreldre til Theo på 2 ½ år og Elina på 5 år.

Huset er på 320 kvm inkludert leiligheten i kjelleren. Boligen inneholder stor todelt stue, kjøkken med spisestue, to store baderom, foreldresoverom, tre soverom, gjestetoalett og loftsstue.

Snekret møblene selv

Varmesystemet i boligen kjøpte de hos Wee-gruppen på Frakkagjerd bare noe kilometer unna. Hos Førre Trevare fant de vinduer og dører. Kjøkkenet er fra Designa på Raglamyr. Kalkmalingen og gulvene som er brukt i de fleste oppholdsrommene kjøpte de hos Fargerike på Aksdal Senter. Stilen er rustikk og nordisk, og innredningen er i duse farger med mye bruk av grått. Paret har selv snekret salongbordet, spisestuebordet, TV-benken og skrivebordet.

– Vi ønsket å ha møbler i den rustikke, nordiske stilen, og fant fort ut at det var mange tusenlapper på å spare å snekre selv. Jeg tegnet hvordan det skulle bli, Trond skrudde dem sammen og så tok jeg finishen med beis. Med andre ord et skikkelig teamarbeid, smiler Susanne Wannberg.

Stor egeninnsats

Paret har lagt ned en stor egeninnsats i byggeprosjektet.  Trond, som er utdannet elektriker, har blant annet sørget for alt det elektriske og har bidratt i de fleste delene av byggeprosessen. Selv om det har vært mye arbeid, er han tilfreds med å ha bidratt så mye selv.

– Det gir en ekstra godfølelse – spesielt nå som det er ferdig og sluttresultatet er blitt så bra. Vi er godt fornøyd med vår nye bolig og er nok litt ekstra stolt siden vi har bidratt så mye, sier han.

Og selv om husprosjektet stort sett er kommet i mål, har paret noe spennende på gang til sommeren. Da blir det nemlig bryllup i juni og stor fest på Fjørsilkebris på Førland.

Bad for feinsmeckeren

I Vi Bygger Nytt nr. 7 2014 var vi så heldige å få ta en titt inn på de to baderommene til familien Wannberg Jansen – rett etter at de hadde flyttet inn. Dette er ekstraordinære bad av den eksklusive sorten og vi unner oss gjerne en ekstra titt også denne gangen.

– Vi brukte mye tid på å planlegge hvordan badene skulle bli og hvilke kombinasjoner som ville fungere. For å få den rette stilen har vi mikset produkter fra forskjellige butikker og vasken på badet oppe kjøpte vi på på finn.no, forteller Susanne.

To ulike bad

De fleste flisene fant de hos Smartflis i Haugesund og hos Right Price Tiles på Norheim, og de var ikke redd for å mikse ulike gråtoner og størrelser. Mens de på det ene baderommet mikset fire forskjelle fliser, brukte de fem forskjellige flisetyper på baderommet i den øverste etasjen. Flisene har de kombinert blant annet med kalkmaling.

– Vi fikk veldig god service av leverandørene vi brukte og ønsker spesielt å berømme Smartflis for god veiledning og hjelp, sier Susanne Wannberg.

Badet i hovedetasjen er i forbindelse med foreldresoverommet. Dette er litt stramt i stilen, med forskjellige kalde gråtoner. Her har de valgt en dobbeldusj skjult bak en vegg som ser ut som den er laget av betong, men som faktisk er en trevegg som murerne har slamret på.

Rund vegg

På badet i den øverste etasjen har de brukt fliser i brunt og grått og her er det innredet med tanke på at det skal brukes mest av de to barna i familien. Seksjonen og hyllene er montert litt lavere slik at det er tilrettelagt for barnas høyde og her er det også badekar. Dusjen er skjult bak en rund flislagt vegg.

– Vi valgte å legge badene til rom uten vinduer. Et baderom er etter vår mening ikke avhengig av vindu, og vi ville heller spare vinduene til sove- og oppholdsrommene. Vi har også en skittentøysjakt som går fra det øverste badet til badet i etasjen under, sier Susanne Wannberg som valgte å bruke mørke farger på veggene.

– Når en går for så mørke vegger, er det viktig å tenke belysning i en tidlig fase i byggeprosessen. Om en ønsker nisjer og innebygde hyller, må også disse tegnes inn på et tidlig stadiet, sier hun.

Bygge nytt hus?

Her kommer noen tips fra Susanne Wannberg og Trond Jansen som kan være nyttige å ta med seg i byggeprosessen:

1. Bruk god tid på plannleggingsprossessen: Tegn opp og mål (innred på tegningene) tenk på alt tidlig i prosessen, fliser, baderomsmøbler, fargevalg, punkter og lysplanlegging.

2. Tenk på eiendommen som helhet når du begynner: Hvor vil det være naturlig og være når en er ute, sol/vindforhold, plasser huset deretter, gjør reasearch på hva en liker.

3. Finn din stil og fullfør den: Ikke la deg rive med av mote og trender, men hold deg til stilen slik at det blir en gjennomført helhet.

4. Søk innspirasjon via pinterest, magasiner, Instagram osv. Det er mye flott inspirasjon/tips der ute!

5. Våg å skille deg ut, Det som er annerledes trenger ikke nødvendigvis være så mye dyrere. Kombiner nytt, gammelt og DIY-prosjekter – det gir boligen sjel.

Hvem gjorde hva:

Husleverandør: Norgeshus Haugesund

Graving: Ottar Skjold Maskin

Betong: Tønnesen og co

Maling: Fargerike Aksdal Senter

Malere: Malergruppen Vest

Baderomsleverandør: Nygaard Bad

Vindu/dører: Førre Trevare

Rørleggerarbeid: Førre Rør

Muring ute: Ottar Skjold Maskin

Fliser: Smartflis og Right Price Tiles

Kjøkken: Designa

Annonse