Annonse

En nydelig sommernatt noen måneder etter innflytting løper Ellis og Aina barføtt ut i hagen. På avstand betrakter de det nye huset sitt og de tar seg i å juble, danse og le.  De hadde all grunn til å slippe jubelen løs – det nye huset var blitt akkurat slik de drømte om. Bli med hjem til Aina Haugen og Ellis del Sol på Norheim – yogaparet som giftet seg i sin egen hage i sommer.

Foto: Karoline Vedøy og Ellis del Sol

Det er nesten som vi må klype oss selv i armen! For bare to minutter kjøring fra Vi Bygger Nytt sine kontorer på Oasen Storsenter, kommer vi inn i en bolig av en annen verden. En bolig som er sterkt inspirert av naturelementene vann, sol og jord og der stilen på boligen er hentet fra Ellis sin hjemby Santa Fe i den amerikanske delstaten New Mexico. En kombinasjon som virkelig gir hjemmet til Ellis del Sol og Aina Haugen et personlig preg.

Det ligger i parets natur å ta det som det kommer. Og også når huset skulle bygges var dette mentaliteten. Likevel visste de nøyaktig hvordan det skulle se ut. Utklippsmappen hadde vokst seg stor i løpet av årenes løp og ble deres faste holdepunkt gjennom byggeprosessen. Derfor kunne Aina med sikkerhet gå ut til murerne når de holdt på å pusse og si til dem at de måtte passe på at et ikke ble for fint. ”Det skal være litt røft”, var beskjeden til håndverkerne.

– Vi hadde i løpet av flere år samlet mye inspirasjon – fargekart, bilder av ting og elementer som ville passe inn i den nye boligen. Denne inspirasjonsmappen ble nyttig for oss når det nye huset skulle innredes, forteller Ellis og Aina.

Buddha

Siden 2002 har Aina Haugen drevet yogapraksis i Solhuset på Norheim. De siste årene har også mannen hennes Ellis del Sol, som har lang erfaring fra reklamebransjen, blitt engasjert i praksisen. På flotte solskinnsdager hender det at de tar yoga-gruppen med seg ut på den store terrassen i andre etasje. Da får deltakerne hilse på en gigantisk Buddha på veggmaleriet i trappeoppgangen.

– Vi tenkte at en stor Buddha kunne bli en artig fargeklatt i huset og en spennende følgesvenn for oss som bor her, sier de.

Rev to bygninger

Da Aina Haugen kjøpte eiendommen på Norheim i 2002 fikk hun en eldre bolig og et uthus med på kjøpet. Uthuset ble snart revet og her bygget hun opp Solhuset der hun siden har drevet yogapraksis. Tilbudet er blitt svært populært og det er nå planer om å utvide huset slik at en får større plass.

De to husene som stod på eiendommen på Norheim er borte vekk. To helt forskjelllige hus ble bygget opp. Det ene i klassisk sørlandsstil. Det andre et moderne murhus.

– Vi kunne aldri bygget denne nye boligen om vi ikke kjøpte eiendommen på et gunstig tidspunkt til en grei pris. Vi har vært heldige og har fått hjelp av mange gode medhjelpere i hele byggeprosessen. Vi har spart på det som ikke er så viktig for oss, og prioritert det som betyr noe. Blant annet har vi valgt å gjøre hagen i stand på et tidlig tidspunkt, takket være stor egeninnsats og mye hjelp fra venner og familie, forteller Ellis og Aina som i sommer virkelig fikk tatt hele eiendommen i bruk da de inviterte nærmere 150 gjester til bryllupsfest i hagen.

Lys og musikk

Under vårt besøk dufter det deilig av røkelse. Fra  lydanlegget hører vi behagelig yogamusikk, og vi skimter et lilla lys fra toalettet gjennom vinduet ut mot hallen. For Ellis var det viktig å få installert et lysanlegg i det nye huset. Med dette kan de via iphonen velge ulike farger på lyset både inne og ute – noe som gir spennende effekter. At Ellis liker godt tekniske duppeditter ser vi også på badet, der de har et toalett som byr på både spyl og føn.

Råbetongen dominerer på gulv, tak og vegger. Første etasje kan minne om en amerikansk hestestall, med dører inn til fire soverom, gjestetoalett og vaskerom. Her har de valgt å bruke flere av dørene fra boligen som ble revet og har gitt dørene ulike farger. Innerst i hallen ender vi i en TV-stue med en hengestol og en behaglig hjørnesofa.

God energi

Boligen er på vel 200 kvm og i andre etasje er stuen i åpen løsning mot kjøkkenet. Fra de store stuevinduene både i første og andre etasje er det fantastisk utsikt til Karmsund-et. I andre etasje finner vi også to store terrasser. Den ene vender ut mot sjøen, mens den andre ligger litt mer skjermet vendt mot Solhuset.

– Målet har vært å skape en bolig med god stemning. Kall det feng shui – kall det god energi. Det er et hus det skal være godt å komme inn i.  Vi har også bygget en bolig som tåler å bli brukt og der de fire guttene våre kan få utfolde seg. Også møblene er valgt ut med tanke på at de skal tåle hard bruk og være robuste, sier de.

Hvem gjorde hva:

Husleverandør: R. b. Johannessen

Grunnarbeider/betongarbeider:

R. b. Johannessen

Maling: Egeninnsats

Kjøkken: KGB

Baderom: R. b. Johannessen

Gulv: Parkettgruppen

Vinduer/dører: Importert fra Spania

Elektrisk: Persson Elektro

Rør: Tindeland Rør

Opparbeidelse ute: Egeninnsats

Fakta Solhuset: Yogastudio på Norheim siden starten av 2000. Tilbyr flest

yogatyper på Haugalandet, bl.a. ashtanga yoga, vinyasa yoga, klassisk yoga, familieyoga, yoga for gravide og egne yogatimer for ungdom og menn. Til sammen over 30 års erfaring med fire erfarne/utdannede instruktører/lærere. Selger egenprodusert yogautstyr bl.a.

yogamatter, yogatowels, bolstere, blokker og belter.

Aina Haugen:

Yogalærer (16 års erfaring)

Hudpleier/massør

Off. Godkjent fotterapeut

(22 års erfaring)

Ellis del Sol:

Business Utvikler/Entreprenør

Tidl. Idrettsutøver

Tekstforfatter

Yogainstruktør

Annonse