Annonse

Huset var gammelt og slitt, men tomten var fantastisk med stor hage og flott utsikt over Førresfjorden. Nå står også huset i stil med omgivelsene – etter at de har bygd om den gamle boligen og i tillegg fått et nybygg.

Når du står utenfor huset til Anne Margrethe Faye og Jostein Solgård i Portabakken på Kolnes kan en fort tenke at dette er en helt ny bolig. Men det er det altså ikke. For her har det stått et hus siden begynnelsen av 1950-tallet. Og mens det før var Josteins besteforeldre som bodde her, har dette siden 2011 vært hjemmet til Jostein, Anne Margrethe og deres to døtre Anna på snart fem år og Kamilla som fyller ett år i januar.

Anne Margrethe er opprinnelig fra Bokn. Samboeren Jostein kommer fra Sveio. Og i 2009 bestemte paret seg for å overta huset til Josteins besteforeldre på Kolnes. Huset trengte en solid oppgradering for å nå dagens standard. Jostein tegnet forslag til nybygg og ombygninger. Snekkere ble hyret inn til hovedjobben, mens Jostein med god hjelp fra både familie og venner tok seg av de innvendige arbeidene.

Royal kledning

Det er først når en går inn i kjelleren at en ser sporene av den opprinnelige boligen. Huset og de store terrassene er kledd med royal kledning. Det samme gjelder garasjen som også har fått et løft både ute og inne. For tiden holder Jostein på å ferdigstille opp-holdsrommet som er bygget over garasjen.    

Boligen på vel 200 kvm i boflate, inneholder stor stue, kjøkken som er avdelt fra stuen med skyvedører, bad og gang i første etasjen. I andre etasje er det tre soverom, loftsstue, et uinnredet rom skal som skal bli bad og utgang til stor terrasse. Herfra kan en nyte den nydelige utsikten til Førresfjorden og det landlige landskapet på Kolnes. Tomten er på ca to mål og  for tiden bygges det en lekehytte i den store idylliske hagen.

Retro

Stilen inne er sterkt inspirert av at mor i familien er en skikkelig tilhenger av møbler og ting fra 50-, 60- og 70-tallet. Glade farger og mønster gir et spennende og unikt interiør. Men selv om Anne Margrethe foretrekker å handle brukt, er det også plass til nyere møbler og ting innimellom.

– Ja, det er viktig at ikke alt er gammelt – slik at en unngår museumsfølelsen. Så vi har prioritert å investere i nye lamper, sofaer og noen småbord, sier Anna Margrethe som gjerne tar i bruk symaskinen for å få den rette stilen. Hun har blant annet sydd flere puter og en puff, i tillegg til barneklær. Titt og ofte er hun også i gang å male gamle møbler og trekke dem om i nytt stoff.

– Jeg er en samler av laken og dynetrekk med retromønster, i tillegg til gamle serviser og kjøkkenartikler. Har fått en del fra familie og venner og har også funnet mye fint på loppemarkeder og i bruktbutikker, forteller hun.

Fargerikt

Stoffene ligger fint brettet og er plassert godt synlig i en hylle i andre etasje. Ikke langt fra symaskinen som er plassert på et gammelt sminkebord som er malt rosa og grønt. Selv om alle veggene i huset er lyse, er dette et hus med masse farger. Det sørger tapetrester, malte møbler og de ulike dekorasjonene for. Og ikke minst det mintgrønne Smeg-kjøleskapet som Anne Margrethe fikk i gave til 30-års dagen av samboeren.

Annonse